Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ο απολογισμός της κακοκαιρίας του Σαββάτου - Σύγκρουση πλοίων, πτώση δένδρων, πλημμύρες στο Ρίο

Πάτρα: Ο απολογισμός της κακοκαιρίας του...

Όσα συνέβησαν το Σαββατοκύριακο στην περιοχή

Η κακοκαιρία που έπληξε και την Δυτική Ελλάδα το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι και τα ξημερώματα της Κυριακής με τους ισχυρούς ανέμους, τις χιονοπτώσεις στα ορεινά και τις κατά τόπους έντονες βροχές, προκάλεσε πολλά προβλήματα.

Πλημμύρικά φαινόμενα στην Πάτρα και τα προάστια, σφοδρές χιονόπτωσεις στην επαρχία Καλαβρύτων αλλά και σύγκρουση πλοίων μέσα στο λιμάνι της Πάτρας, την ώρα της προσπάθειας για πρόσδεση του επιβατηγού – οχηματαγωγού Hellenic Spirit της ΑΝΕΚ. Ηταν λίγο μετά τις 8 το βράδυ όταν το πλοίο μπήκε στο νέο λιμάνι της Πάτρας εν μέσω θυελλωδών ανέμων.

Το πλοίο προσέκρουσε στο Super Fast και σε ένα δεξαμενόπλοιο που ήταν αγκυροβολημένα με αποτέλεσμα να υποστεί φθορές.

Ετσι όταν έδεσε δόθηκε διαταγή για απαγόρευση του απόπλου.

Οι 128 επιβάτες του αναστατώθηκαν, ενώ μεγάλη ταλαιπωρία υπέστησαν και οι επιβάτες που θα αναχωρούσαν με αυτό λίγες ώρες αργότερα για Ανκόνα. Μεταξύ αυτών και μαθητές από την Ανάβυσσο που είχαν προγραμματίσει εκπαιδευτική εκδρομή στη Ρώμη.

Συνολικά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 24 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 21 κοπές δέντρων και 2 αφαιρέσεις αντικειμένων.

Δένδρο έπεσε στα Ζαρουχλέικα αλλά και πάνω στην περίφραξη του πολυχώρου Royal στην Ακτή Δυμαίων.

Επίσης δύο δένδρα έπεσαν στο οδόστρωμα της Πατρών Πύργου στο ύψος του Λάππα. Μάλιστα τα κλαδιά του ενός… πάνω σε ένα ΙΧ που εκείνη την στιγμή εκινείτο προς Πύργο.

Ευτυχώς δεν είχαμε τραυματισμό.

Η θάλασσα βγήκε στην στεριά σε δύο σημεία

Τόσο στην Παραλία Πατρών μέχρι και τα Ροϊτικα αλλά και στην οδό Ποσειδώνος στο Ρίο. Εκεί θαμώνες καταστημάτων στην κυριολεξία εγκλωβίστηκαν μέσα σε αυτά καθώς το νερό στην παραλιακή υπερέβαινε τους 60 πόντους. Από νωρίς χθες το πρωί ξεκίνησε η αποκατάσταση των ζημιών, ενώ τα νερά στις πλημμυρισμένες περιοχές «τραβήχτηκαν» προς την θάλασσα.

Τα ορεινά της Αχαΐας ντύθηκαν από χθες στα λευκά με την χιονόπτωση να έχει μετατρέψει τον Χελμό αλλά και κορυφή του Παναχαϊκού σε απόλυτα χριστουγεννιάτικο και χειμωνιάτικο σκηνικό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις