Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τραυμάτισαν μέσα στη φυλακή τον αστυνομικό που δολοφόνησε τον Τζορτζ Φλόιντ

Τραυμάτισαν μέσα στη φυλακή τον αστυνομι...

Η δολοφονία που συγκλόνισε τον πλανήτη

Επίθεση με μαχαίρι μέσα στην φυλακή όπου κρατείται, δέχθηκε ο Αμερικανός πρώην αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν, ο οποίος έχει καταδικαστεί γιατην άγρια δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, που συγκλόνισε τον πλανήτη τον 2020.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν οι New York Times, ο Σόβιν τραυματίστηκε από συγκρατούμενό του στην ομοσπονδιακή φυλακή της Αριζόνα.

 Οι ομοσπονδιακές σωφρονιστικές αρχές των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν στο AFP ότι υπήρξε «επίθεση», σε βάρος του λευκού αστυνομικού που σκότωσε τον Αφροαμερικανό στη Μενεάπολη των ΗΠΑ, χωρίς ωστόσο να δίνεται στη δημοσιότητα το όνομα του θύματος.

 Σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση της υπόθεσης, εργαζόμενοι στη φυλακή «έλαβαν μέτρα για να σώσουν τη ζωή ενός κρατουμένου» και «ζητήθηκε η συνδρομή» των ιατρικών υπηρεσιών . Ο κρατούμενος μεταφέρθηκε «σε τοπικό νοσοκομείο για να δεχθεί φροντίδα και να υποβληθεί σε εξετάσεις», κατέληξαν.

Η δολοφονία που συγκλόνισε τον πλανήτη
 Στις 25 Μαΐου 2020 ο Σόβιν, τότε μέλος της αστυνομίας της Μινεάπολις, συνέλαβε τον Φλόιντ, τον ακινητοποίησε μπρούμυτα στο έδαφος και κράτησε το γόνατό του πάνω στον σβέρκο του επί σχεδόν 10 λεπτά, παρά τις εκκλήσεις του Φλόιντ ο οποίος έλεγε ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει. Δύο ακόμη αστυνομικοί βοήθησαν τον Σόβιν να κρατήσει τον Φλόιντ ακινητοποιημένο.

 Η σκηνή αυτή βιντεοσκοπήθηκε και αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκαλώντας έκρηξη οργής, τόσο στις ΗΠΑ αλλά και πέρα από αυτές, κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας. Η φράση «I can't breathe» που έλεγε ο Φλόιντ λίγο πριν ξεψυχήσει έγινε σύνθημα στα χείλη χιλιάδων μαύρων Αμερικανών πολιτών που διαμαρτυρήθηκαν για την ανεξέλεγκτη αστυνομική βία εναντίον τους.

Η καταδικαστική απόφαση για τον Σόβιν
 Ο Σόβιν κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία το 2021 και καταδικάστηκε σε 22 χρόνια και έξι μήνες κάθειρξη. Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε την προηγούμενη εβδομάδα προσφυγή του κατά της καταδίκης του.

 Ο ίδιος δήλωσε ένοχος για «παραβίαση των πολιτικών δικαιωμάτων» του Φλόιντ ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου το 2022 και του επιβλήθηκε ποινή 21 ετών κάθειρξης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις