Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Τη Δευτέρα 27/11 θα ψαλούν οι Χαιρετισμοί στον Άγιο Απόστολο Ανδρέα

Πάτρα: Τη Δευτέρα 27/11 θα ψαλούν οι Χαι...

Στις 6 το απόγευμα στο νέο ιερό ναό του Πολιούχου από τη Βυζαντινή Χορωδία Πανύμνητος - Πρόκειται για ένα ποίημα του αείμνηστου Πατρινού υμνογράφου Ηλία Μπογδανόπουλου

Τα φετινά Πρωτοκλήτεια κορυφώνονται τις προσεχείς μέρες φτάνοντας στο διήμερο του εορτασμού του Πολιούχου των Πατρών, Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου στις 29 και 30/11/2023.

Την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023, όπως είδαμε στο πρόγραμμα των Πρωτοκλητείων, στις 6 το απόγευμα, η Πατρινή Βυζαντινή γυναικεία χορωδία «Πανύμνητος» θα αποδώσει στο Νέο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου τους Χαιρετισμούς στον Άγιο Απόστολο Ανδρέα.

Τη χορωδία Πανύμνητος διευθύνει η Μαέστρος Αφροδίτη Χρυσανθακοπούλου, κόρη του αείμνηστου Ιερέα Παρασκευά Χρυσανθακόπουλου (1930-2000), η οποία είναι διπλωματούχος Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής.

*Οι Χαιρετισμοί του Αποστόλου Ανδρέα που θα παρουσιαστούν, είναι ένα ποίημα του αειμνήστου υμνογράφου και Δικηγόρου της πόλεως των Πατρών, Ηλία Μπογδανόπουλου, ο οποίος μάλιστα μαζί με τους χαιρετισμούς στον Άγιο Ανδρέα, συνέταξε και ασματική ακολουθία για το σημαντικότατατο γεγονός της επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Αγίου από τη Ρώμη στην Πάτρα τον Σεπτέμβριο του 1964.

Αξίζει να θυμίσουμε την μεγάλη και καθοριστική συνεισφορά του Ηλία Μπογδανόπουλου στην επίτευξη του στόχου της Επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Αγ. Ανδρέα. Ο εκλιπών είχε συντάξει τα γράμματα που εστάλησαν στον Πάπα προκειμένου να τακτοποιηθούν οι σχετικές διαδικασίες με την επανακομιδή της Κάρας του Αγίου από τη Ρώμη στην Πάτρα.

Η Ιερά Ακολουθία εις την Ανακομιδήν της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέου του συγγραφέα & υμνογράφου Ηλία Μπογδανόπουλου είχε κυκλοφορήσει και σε μία προσεγμένη έκδοση το 2018 από «Το Δόντι» ενώ το Νοέμβριο του 2018 είχε πραγματοποιηθεί και τιμητική έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη στο πλαίσιο των τότε Πρωτοκλητείων.

Επιμέλεια ανάρτησης: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture