Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Η p-consulting.gr διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το Παγκόσμιο Συνέδριο του EfVET για την Ευρωπαϊκή εκπαίδευση

Η p-consulting.gr διοργάνωσε με μεγάλη ε...

Πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο

Το 32o Παγκόσμιο Συνέδριο του EfVET για την Ευρωπαϊκή εκπαίδευση έγινε στη Ρόδο στις 25 με 28 Οκτωβρίου, με την ευθύνη της διοργάνωσης να την έχει η γνωστή πατρινή εταιρεία p-consulting.gr. Πάνω από 350 σύνεδροι από όλη την Ευρώπη, την Ινδία, τον Καναδά την Κίνα και την Αρμενία, συμμετείχαν στις εργασίες του, που φέτος είχαν θέμα τις Μελλοντικές Δεξιότητες για την ΠράσινηΜετάβαση.

Οι εργασίες περιλάμβαναν πάνελ συζήτησης, στρογγυλά τραπέζια, breakout συνεδρίες και συνεδρίες δικτύωσης που κορυφώθηκαν στoMarketplace, όπου τα μέλη είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να δημιουργήσουν ή να επεκτείνουν συνεργασίες.

Η συμμετοχή στο φετινό συνέδριο στη Ρόδο ήταν η υψηλότερη από όλα τα ετήσια συνέδρια του EfVET από το πρώτο συνέδριο το 1992 στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα, Ισπανία.

Στις συζητήσεις που ακολούθησαν, έγινε φανερό ότι τα πανεπιστήμια, οι πάροχοι επαγγελματικής κατάρτισης, τα κολέγια και οι ανώτατες εκπαιδευτικές δομές πραγματοποιούν συστηματικά πρωτοβουλίες για τη δημιουργία μιας κουλτούρας βιωσιμότητας και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.Οι φοιτητές είναι έτοιμοι να συνεργαστούν, διότι πολλοί από αυτούς έχουν ήδη μια συνείδηση για το γεγονός ότι πρέπει να εξοικονομούμε ενέργεια, να προστατεύουμε το φυσικό περιβάλλον, να διαχωρίζουμε τα απορρίμματα, να καταναλώνουμε λιγότερο και να εξασφαλίζουμε ότι οι μελλοντικές γενιές μπορούν να απολαμβάνουν τους φυσικούς ρυθμούς της φύσης και τα οφέλη που προκύπτουν από αυτούς τους ρυθμούς.

Ο Παναγιώτης Γ. Αναστασόπουλος, ταμίας του οργανισμού και εθνικός εκπρόσωπος της Ελλάδας, ανοίγοντας τις εργασίες του Συνεδρίου, τόνισε ότι είναι δύσκολο να οριστούν οι μελλοντικές δεξιότητες, αλλά είναι εύκολο να αναγνωριστεί ότι η τεχνολογία θα παίξει ένα κεντρικό ρόλο στην απόκτηση βασικών δεξιοτήτων στις τρέχουσες και μελλοντικές γενιές. Ωστόσο, οι βασικές δεξιότητες στην ανάγνωση, την γραφή, την αριθμητική, τη χρήση της τεχνολογίας πληροφορικής και την πολιτική και κοινωνική εκπαίδευση παραμένουν ζωτικές για την ανθρώπινη ανάπτυξη. Οι προκλήσεις που δημιουργεί η τεχνολογία πρέπει να αντιμετωπιστούν. Η τεχνητή νοημοσύνη πρέπει να εκληφθεί ως ένα εργαλείο υποστήριξης που επιτρέπει σε νέους και ηλικιωμένους να επικοινωνούν καλύτερα, να επιτυγχάνουν περισσότερους στόχους, να διευκολύνει τις οργανωτικές πτυχές της καθημερινότητας και να παρέχει απλόχερα αντικειμενική πηγή πληροφόρησης ( [που δεν έχει προηγούμενο στην ανθρώπινη ιστορία).Ο ρόλος των ψηφιακών πλατφορμών πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων της μάθησης στη βάση της εργασίας. Η Επαγγελματική Κατάρτιση γίνεται όλο και περισσότερο η πλατφόρμα για μια ευέλικτη σύντομη αλλάπεριεκτική μάθηση. Οι περισσότεροι νέοι σήμερα μαθαίνουν μέσω της πράξης. Η αίθουσα διδασκαλίας και οι πιθανές μονολογικές διαλέξεις από το εκπαιδευτικό προσωπικό δεν είναι πλέον αποτελεσματικά εργαλεία. Η διατήρηση των φοιτητών στην ανώτατη Επαγγελματική Κατάρτιση έχει γίνει μια πρόκληση για όλους.

Η κα Ιωάννα Λυτρίβη, βουλευτής Επικρατείας και γεν γραμματέας της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων στη Βουλή τόνισε ότι πολλοί νέοι μαθαίνουν καλύτερα μέσα από πρακτικές εμπειρίες. Τα παραδοσιακά περιβάλλοντα στην τάξη και οι μονότονες διαλέξεις έχουν συχνά οδηγήσει σε εγκατάλειψη. Ως εκ τούτου, τα ιδρύματα ΕΕΚ πρέπει να αγκαλιάσουν τις ψηφιακές πλατφόρμες για να βελτιώσουν τα μαθησιακά αποτελέσματα και να εμπλέξουν αποτελεσματικά τους μαθητές. Οι πάροχοι κατάρτισης οφείλουν να υιοθετήσουν τη σημασία των κατευθυντήριων γραμμών μάθησης βάσει εργασίας. Αυτές οι κατευθυντήριες γραμμές έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τους καθηγητές και τους δασκάλους να μετατρέψουν τις δραστηριότητες μάθησης με βάση την εργασία σε ουσιαστικές παιδαγωγικές εμπειρίες που αντικατοπτρίζουν τη δυναμική της πραγματικής απασχόλησης, η οποία διαφέρει σημαντικά από την ακαδημαϊκή εκπαίδευση.

Η κα Χαριτίνη Μαρία Σουλίδη CEO στην p-consulting.gr ανέδειξε τη διατήρηση της ανθρώπινης ανάπτυξης ως σημαντική πρόκληση στις σύγχρονες κοινωνίες. Οι νέοι αποσπώνται εύκολα από τον πλούτο των γνώσεων που είναι διαθέσιμες στο Διαδίκτυο, καθιστώντας απαραίτητο να περνούν περισσότερο ποιοτικό χρόνο σε τυπικά, μη τυπικά και άτυπα περιβάλλοντα μάθησης. Η μείωση του χρόνου που αφιερώνεται στους νέους, τους στερεί την ευκαιρία να μάθουν από την εμπειρία και από εκείνους των οποίων η αποστολή είναι να μεταδώσουν τις δεξιότητες και τις ικανότητες που απαιτούνται για την κοινωνική ανάπτυξη. Ως πρωτοπόροι, διαθέτουν εμπειρογνωμοσύνη στον πραγματικό κόσμο στον χειρισμό καταστάσεων εντός των ιδρυμάτων ΕΕΚ. Ενώ η έρευνα είναι ζωτικής σημασίας, θα πρέπει να κατευθύνεται προς την κατανόηση και την αντιμετώπιση των ανησυχιών και των αναγκών των μαθητών, οι οποίοι είναι οι κύριοι πελάτες των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Το συνέδριο υπογράμμισε τη σημασία των πράσινων μεταβάσεων στα ιδρύματα ΕΕΚ. Ενώ οι πάροχοι κατάρτισης είναι πρόθυμοι να αγκαλιάσουν τη βιωσιμότητα, οι πολιτικοί ηγέτες πρέπει να δίνουν το παράδειγμα και να παρέχουν ακλόνητη υποστήριξη για την ανάπτυξη πράσινων διαδικασιών και πολιτικών σε όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης. Χωρίς ισχυρή δέσμευση για περιβαλλοντική διαχείριση, ο κόσμος παραμένει σε κίνδυνο καταστροφικής κλιματικής αλλαγής και άλλων φυσικών καταστροφών που προκύπτουν από την ανθρώπινη κυριαρχία στη φύση.

Ένα επαναλαμβανόμενο θέμα στο συνέδριο ήταν η ανάγκη για μια προσέγγιση από κάτω προς τα πάνω στην ευρωπαϊκή ΕΕΚ. Οι πάροχοι κατάρτισης αισθάνθηκαν συχνά περιθωριοποιημένοι σε ρόλους που τους κρατούν σε απόσταση από τις διαδικασίες διακυβέρνησης και λήψης αποφάσεων που σχετίζονται με τις πολιτικές ΕΕΚ. Ωστόσο, διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στη διαμόρφωση πολιτικών, πρακτικών και διαδικασιών ΕΕΚ, καθώς διαχειρίζονται σχολεία, κολέγια και ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Για να προσελκύσουμε μαθητές στη δια βίου μάθηση στον σημερινό κόσμο, είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν περιβάλλοντα μάθησης που να καλύπτουν τις ανάγκες και τις φιλοδοξίες τους.

Μιλώντας με τα στελέχη της p-consulting.gr μας μετέφεραν την μεγάλη ικανοποίησή τους για το ότι διοργανώθηκε στην χώρα μας με τέτοια επιτυχία το συγκεκριμένο παγκόσμιο συνέδριο και μας εκμυστηρεύτηκαν πως η εταιρεία θα συνεχίσει και στο μέλλον να υιοθετεί δράσεις και ενέργειες που συμβάλλουν στην τόνωση της εξωστρέφειας της ευρύτερης περιοχής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά