Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CINEFIL

/

Πρωτιά για το φιλμ "The Hunger Games: Η Μπαλάντα των Αηδονιών & των Φιδιών" σε Ελλάδα και Αμερική

Πρωτιά για το φιλμ "The Hunger Game...

Η νέα ταινία του franchise με καινούριο καστ, ξεκίνησε με 101 εκατ. δολάρια παγκόσμιες εισπράξεις - Στη χώρα μας πήρε την 1η θέση στο box office με σχεδόν 21.000 εισιτήρια

Την πρωτιά στο εγχώριο αλλά και στο Αμερικάνικο box office κατέκτησε το περασμένο σαββατοκύριακο της πρεμιέρας του, το «The Hunger Games: Η Μπαλάντα των Αηδονιών & των Φιδιών - The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes» του Φράνσις Λόρενς που μας ξαναγύρισε στο επιτυχημένο franchise «Αγώνες Πείνας».

H νέα αυτή δυστοπική, εφηβική περιπέτεια δράσης Αμερικανικής παραγωγής με τους Τομ Μπλάιθ, Ρέιτσελ Ζέγκλερ, Πίτερ Ντίνκλατζ, Χάντερ Σάφερ και Τζέισον Σουόρτσμαν παρά τη μεγάλη διάρκεια της (157 λεπτά) τράβηξε το κοινό, και στις Ελληνικές αίθουσες (παίζεται και στην Πάτρα στα Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε) έκοψε το 4ήμερο της πρεμιέρας της, 16-19/11/2023, 20.298 εισιτήρια σε 103 αίθουσες πανελλαδικά.

Βέβαια όπως θυμίζει το flix.gr, το νέο φιλμ φαντασίας δεν μπόρεσε να συναγωνιστεί & να φτάσει τη δημοφιλία των πρώτων φιλμ όπου πρωταγωνιστούσε η σταρ Τζένιφερ Λόρενς. Το τελευταίο κεφάλαιο του περίφημου αυτού φραντσάιζ, με τίτλο «Αγώνες Πείνας, Η Επανάσταση - Μέρος ΙΙ» είχε ξεκινήσει το ταξίδι του στις αίθουσες τον Νοέμβριο του 2015 με 43.444 σε 79 οθόνες πανελλαδικά, φτάνοντας λίγο πιο κάτω από τα 130.000 εισιτήρια στα 122.445 συνολικά.

Η ταινία έχει βγει σε διανομή: Spentzos Film.

Στο εξωτερικό, το «The Hunger Games: Η Μπαλάντα των Αηδονιών & των Φιδιών» πήρε την πρωτιά στο Αμερικάνικο box office με εισπράξεις 44,6 εκατ. δολάρια συν ακόμη 56,3 εκατ. δολάρια από τον υπόλοιπο κόσμο.

Στο Αμερικάνικο box office αξίζει να αναφέρουμε πως τη 2η θέση του πίνακα κατέλαβε το περασμένο σαββατοκύριακο το παιδικό ανιμέισον φιλμ «Trolls Band Together - Οι Ευχούληδες 3: Μαζί Για Μπάντα» με εισπράξεις 31,1 εκατ. δολάρια συν ακόμη 77 εκατ. δολάρια από τον υπόλοιπο κόσμο. Η συγκεκριμένη ταινία παίζεται ήδη στη χώρα μας (και στην Πάτρα στη Βέσο Μάρε) και έχει κατακτήσει το κοινό κοντεύοντας σε περίπου 3 εβδομάδες προβολής τα 65.000 εισιτήρια πανελλαδικά.

Τέλος η σινεφίλ επιλογή «May December» του Τοντ Χέινς, με τις Τζουλιάν Μουρ και Νάταλι Πόρτμαν (στην Πάτρα στη Βέσο Μάρε καθώς και στη 2η αίθουσα του Πάνθεον έως και την Τετάρτη) έκοψε το 4ήμερο της πρεμιέρας της, σε 43 αίθουσες πανελλαδικά, 7.155 εισιτήρια.

Επιμέλεια ανάρτησης: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Cinefil