Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Πάτρα: Παρουσιάζεται η νέα του ποιητική συλλογή του δικηγόρου και συγγραφέα Φώτη Νικ. Παλαιολόγου

Πάτρα: Παρουσιάζεται η νέα του ποιητική ...

Τίτλος της, «Ποιημένα Στιγμιότυπα...» - Η εκδήλωση θα γίνει τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023 στην Αίθουσα διαλέξεων του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών στην Φιλοποίμενος 24 & Ρήγα Φεραίου

Η νέα του ποιητική συλλογή του συμπολίτη δικηγόρου, συγγραφέα-ποιητή Φώτη Νικ. Παλαιολόγου, με τίτλο «Ποιημένα Στιγμιότυπα...» παρουσιάζεται τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από το βιβλιοπωλείο Discover στις 7 το απόγευμα στην Αίθουσα διαλέξεων του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών (Οδός Φιλοποίμενος 24 & Ρήγα Φεραίου, 3ος όροφος).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν στην εκδήλωση οι:

Αλέξης Λυκουργιώτης, πρώην Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών,

Παναγιώτα Π. Λάμπρη, Φιλόλογος, Συγγραφέας-Ποιήτρια.

Ποιήματα της συλλογής θα απαγγείλει η Σοφία Παπαδοπούλου, μέλος της θεατρικής ομάδας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Της εκδήλωση θα προλογίσει και θα συντονίσει ο Καπετά-Γεώργιος Σπηλιώτης, Συγγραφέας-Ποιητής.

Λίγα λόγια από τον Φώτη Νικ. Παλαιολόγο

«...χμ..., παρατηρώντας τα ανθρώπινα στην καθημερινότητά μας να διολισθαίνουν μαλακά και αδιόρατα σε ατραπούς πολιτισμικής λησμονιάς, τόλμησα, στοχαζόμενος μέσα σε αυτήν την ρηξικέλευθη πραγματικότητα της ροής των, να επιχειρήσω συνετά, και σεβαστά να προσεγγίσω {"ποιήσω"}, λεπτές συναισθηματικές καταστάσεις και φυσικό χώρο που περιέχονται {"στιγμιότυπα"}...

Ανέτοιμη και απροσάρμοστη η γραφίδα μου σε κάτι τέτοιο, με την καθοδήγηση της έμπνευσης που κι αυτή "αργοξυπνούσε" σαν μαγεμένη από το γρήγορο φευγιό και ξαφνιασμένη από την σχεδόν ημερήσια ..."άφωνη αυτοχειρία" τούτων των καταστάσεων, τις ..."εγχάρτωσε", αποπειρώμενη να συγκρατήσει κάθε ωραιότητα, πίκρα, γλυκύτητα, περιβαλλοντική μοναδικότητα, ευαίσθητη ιδιαιτερότητα εμφάνισής των, καθώς κι άλλα αποκαλυπτόμενα διαχρονικά χαρακτηριστικά των, αλώβητα και ζωντανά μέσα στον αχόρταγο καταρράκτη του χρόνου που γοργά τις απομυζούσε στην διαβρωμένη σύγχρονη κοινωνική παλαίστρα... Οι συνθήκες γέννεσης για τα "...Ποιημένα Στιγμιότυπα...", έκτοτε και σταδιακά, με την ποιητική ..."καταγραφή" φυσικών και ανθρωπίνων πραγματικών καταστάσεων, αργά και υποβλητικά, ιδρύονταν και σήμερα θαρρώ πως είναι έτοιμα να ταξιδεύσουν μαζί σας, διεγείροντας και διασώζοντας με ευλάβεια, σκέψη και συναισθήματα που "...έστρεψαν την πλάτη τους..." στην λήθη του χρόνου...!

Με χαρά Σας αναμένω να τα ανταμώσουμε στο χώρο και τον χρόνο».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture