Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες από το Δήμο, για να δοθεί σε χώρο της Πάτρας, το όνομα του Γιώργου Σαμούρη

Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες από το Δήμ...

Ο 22χρονος τότε φοιτητής της Παντείου από την Πάτρα, έχασε τη ζωή του από πυρά της αστυνομίας, στην περιοχή του Πολυτεχνείου, στις 16 Νοέμβρη του ’73 - Κηδεύτηκε στο Α' Νεκροταφείο Πατρών

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, τιμώντας την 50ή επέτειο από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου ενάντια στην χούντα, θα συμμετάσχει την Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2023, στην αντιιμπεριαλιστική πορεία, με συγκέντρωση στις 5:30 μ.μ. έξω από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Νωρίτερα την ίδια μέρα και συγκεκριμένα στις 10.30 το πρωί, μαζί με τα εργατικά σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους από την Δημοτική Αρχή της Πάτρας θα γίνει κατάθεση στεφανιών στο Παράρτημα στην Κορίνθου και στην Παλιά Ασφάλεια, στην Κανακάρη τιμώντας τους αγωνιστές που βασανίστηκαν εκεί κατά τη διάρκεια της χούντας.

Στις κινητοποιήσεις την Παρασκευή 17/11/2023, εκτός από τα πάντα επίκαιρα συνθήματα «Έξω οι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ», «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία», θα ακουστεί δυνατά άλλη μια φορά και το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Επίσης με αφορμή την 50η επέτειο από την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, η Δημοτική Αρχή της Πάτρας κάνει γνωστό, ότι θα ολοκληρωθούν το επόμενο διάστημα οι διαδικασίες, προκειμένου να δοθεί σε χώρο της Πάτρας, το όνομα του Γιώργου Σαμούρη, 22χρονου φοιτητή της Παντείου από την Πάτρα, που έχασε τη ζωή του από πυρά της αστυνομίας, στην περιοχή του Πολυτεχνείου, στις 16 Νοέμβρη του ’73.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις