Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κιβωτός του Κόσμου: «Ο γιος μου δεν παίρνει πίσω τις καταγγελίες» ξεσπά η μητέρα του 16χρονου

Κιβωτός του Κόσμου: «Ο γιος μου δεν παίρ...

Θέσεις στα όσα συμβαίνουν παίρνει και η μητέρα του 19χρονου που είχε κάνει την πρώτη καταγγελία

Η μία ανατροπή διαδέχεται την άλλη στην υπόθεση γύρω από την «Κιβωτό του Κόσμου».

Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση αποστολών της μητέρας και του ίδιου του 16χρονου, μέσα από τις οποίες φαίνεται να αναιρούν τη σοβαρότητα της καταγγελίας σε βάρος του πατέρα Αντωνίου, οι ίδιοι επανέρχονται στο Live News και κάνουν λόγο για διαστρέβλωση και σκοτεινές μεθοδεύσεις εν αγνοία τους.

Τόσο ο ίδιος ο 16χρονος όσο και η μητέρα του υποστηρίζουν πως οι υπογραφές στις επιστολές για τον πατέρα Αντώνιο και την «Κιβωτό του Κόσμου» πλαστογραφήθηκαν και ότι το περιεχόμενο δεν τους εκφράζει και δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια.

«Ουδέποτε πήραμε πίσω τις καταγγελίες», ξεκαθαρίζει  η μητέρα του 16χρονου.

«Είναι ψευδή όλα αυτά που έχουν βγει και θα κινηθώ νομικά από εκεί και πέρα».

Ο γιος της, όπως λέει, εξακολουθεί να περιμένει τη δίκη με την ελπίδα να δει τον ιδρυτή της οργάνωσης να καταδικάζεται για όλα όσα του καταλογίζει.

«Δεν μπορούν με οποιονδήποτε τρόπο να με απειλούν και ψυχολογικά και σωματικά. Δεν υπάρχει (σ.σ η επιστολή) είναι πλαστή. Είμαστε σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση».

Θέσεις στα όσα συμβαίνουν παίρνει και η μητέρα του 19χρονου που είχε κάνει την πρώτη καταγγελία σε βάρος του πατέρα Αντωνίου.

«Ας το πάρει πάνω της η μάνα του και το παιδάκι. Τώρα δεν με ενδιαφέρει, δεν είναι δικιά μου δουλειά αυτή. Εγώ δεν την αναιρώ, δεν πάει να πω ότι αναιρώ τα δικά μου».

Η ίδια βλέπει πίσω από τα όσα συμβαίνουν πιέσεις από τον πατέρα Αντώνιο.

«Αηδίες και ξεράσματα, τεχνάσματα του πατέρα… Που τελευταία στιγμή προσπαθεί να ανακατέψει την άμμο, να βρωμίσουν τα νερά. Εγώ έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, αυτό που είναι να γίνει θα γίνει. Η Εισαγγελέας δεν είναι τυχαίο που το όρισε δικάσιμο οπότε δεν με απασχολεί τίποτα από ότι λένε και κάνουν».

Η πρώτη αντίδραση του πατέρα Αντωνίου
Ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα δήλωναν δικαιωμένοι μετά τις αρχικές εξελίξεις. Σε μία επικοινωνιακή αντεπίθεση μετά από μήνες σιωπής τόνισαν ότι η αλήθεια αρχίζει να λάμπει και πως οι ίδιοι είναι διατεθειμένοι να συγχωρήσουν όλους εκείνους που κατέθεσαν σε βάρος τους.

Ένας εκ των στενότερων συνεργατών του, μετέφερε στο Διαδίκτυο τις πρώτες του σκέψεις και τα λόγια που του είπε ο άλλοτε επικεφαλής της οργάνωσης.

«Παιδιά, ας βλέπουμε τους άλλους με συμπάθεια και αγάπη. Έτοιμοι να συγχωρήσουμε και όχι να παρατηρήσουμε, έτοιμοι να δικαιολογήσουμε και όχι να κατακρίνουμε, έτοιμοι να ξεχάσουμε και όχι να μνησικακήσουμε, έτοιμοι να αγκαλιάσουμε και όχι να διώξουμε. Γιατί στο τέλος αυτό που μένει είναι η αγάπη».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι χθεσινές (σ.σ. 14.11.2023) δηλώσεις της πρεσβυτέρας στην κρατική τηλεόραση.

«Σήμερα για πρώτη ημέρα μετά από έναν ολόκληρο χρόνο και μετά από όλη αυτή την λάσπη που έχουμε υποστεί ο πατήρ Αντώνιος και εγώ, η πρώτη μέρα που νιώθουμε ευτυχισμένοι γατί ακριβώς αρχίζει να φαίνεται η αλήθεια, δηλαδή είναι αυτή που ξέραμε ούτως ή άλλως από τη αρχή αλλά αυτή τη στιγμή επιβεβαιώνεται κιόλας».

Το Live News επικοινώνησε με τους δικηγόρους που εκπροσωπούν τον πατέρα Αντώνιο, αλλά εκείνοι αρνήθηκαν να σχολιάσουν το παραμικρό για την διάψευση της μητέρας του 16χρονου.

«Έστω και λίγο αργά τα παιδιά αρχίζουν και καταλαβαίνουν το λάθος τους και αρχίζουν να μετανοούν γι’ αυτό και χάρηκα πάρα πολύ από την δήλωση του μικρού γιατί ζήτησε η δήλωση αυτή να πάει απευθείας στον πατέρα Αντώνιο του ζήτησε πολλές φορές συγγνώμη και αυτό δείχνει ότι μετάνιωσε», πρόσθεσε η πρεσβυτέρα.

Σε αυτό το ομιχλώδες τοπίο ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την μητέρα του 16χρονου, συνιστά προς πάσα κατεύθυνση ψυχραιμία, και λίγη ακόμα υπομονή, μέχρι όπως λέει να ξεκαθαρίσουν τα πάντα.

Η πολύκροτη υπόθεση επιστρέφει στην κορυφή της επικαιρότητας, με τις αντιδράσεις να είναι συνεχείς και τη δικαιοσύνη να μελετά όλα τα στοιχεία για να καταλήξει στις επόμενες κινήσεις της.

Ο δικηγόρος της μητέρας του 16χρονου 
Ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, δικηγόρος της μητέρας του 16χρονου, μίλησε στην εκπομπή για την υπόθεση.

«Το συγκλονιστικό εναντίον του πατέρα Αντωνίου είναι πως το έγγραφο που θα προβληθεί αποκλειστικά σε εσάς, δηλώνει άλλον αριθμό ταυτότητας από αυτόν που έχει η εντολέας μου, δηλαδή η μητέρα του 16χρονου και το προσβάλλουμε ως πλαστό καταθέτοντας μηνυτήριας αναφορά για πλαστογραφία. Η εντολέας μου λέει πως δεν υπέγραψε ποτέ ένα τέτοιο έγγραφο και από το 2018 μέχρι το 2023 έχει την ίδια ταυτότητα», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Ο 16χρονος είναι τρόφιμος στη δομή στον Βόλο. Εκεί υπάρχουν από το στρατόπεδο του πατέρα Αντωνίου άτομα τα οποία του απέσπασαν αυτό το βίντεο για να το χρησιμοποιήσουν για τη αθώωση του πατέρα Αντωνίου. Η μητέρα δεν έχει πάει ποτέ στο ΚΕΠ να υπογράψει. Ο αριθμός της ταυτότητας δεν είναι ο ίδιος ούτε η υπογραφή».

Η μητέρα του 16χρονου που κατήγγειλε τον πατέρα Αντώνιο είπε και εκείνη πως το έγγραφο είναι πλαστό.

«Δεν είναι η υπογραφή μου αυτή ούτε ο αριθμός τη ταυτότητάς μου. Το βίντεο είναι ψεύτικο. Είναι ο γιος μου αλλά όχι αυτήν τη χρονική περίοδο, είναι πιο παλιά. Προσπάθησα να μιλήσω με τον γιο μου, και δεν μπορούσε να μου μιλήσει γιατί παρακολουθείται. Φοβάται ακόμα και για τη ζωή του και για τη δική μου. Η ψυχολογία του είναι πολύ άσχημη».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις