Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Στερεοτυπάκια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Ρολά Ασφαλείας - Προστασία με ποιοτικά ρολά καταστημάτων

Ρολά Ασφαλείας - Προστασία με ποιοτικά ρ...

Ενημερωθείτε αναλυτικά

Η ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τα τελευταία χρόνια την ελληνική κοινωνία. Έτσι, ολοένα και περισσότερα άτομα αποφασίζουν να προμηθευτούν και να τοποθετήσουν στην επιχείρηση τους ρολά ασφαλείας. Με αυτά, προστατεύεται το εσωτερικό των επιχειρήσεων από ανεπιθύμητους εισβολείς καθώς φράζουν αποτελεσματικά την είσοδο. Επιπλέον, τα ρολά ασφαλείας μπορούν να προστατέψουν τον ιδιοκτήτη και τους εργαζόμενους ενός καταστήματος από έντονες καιρικές συνθήκες, όπως είναι το χαλάζι, ο δυνατός άνεμος κλπ.

Διαφορετικοί τύποι καταστημάτων και οι ανάγκες τους


Ως ιδιοκτήτης επιχείρησης σίγουρα θα έχετε σκεφτεί πολλές φορές πως θα προστατέψετε το περιεχόμενό της από πιθανές διαρρήξεις. Ο ρόλος των ρολών ασφαλείας είναι αυτός: να προσφέρουν την μέγιστη προστασία επαγγελματικών χώρων. Στις επόμενες γραμμές θα δούμε πιο αναλυτικά ποιες επιχειρήσεις πρέπει να διαθέτουν ρολά.

Τράπεζες: Η ανάγκη για αυξημένη ασφάλεια και προστασία από πιθανές ληστείες


Η εγκατάσταση ρολών ασφαλείας στις τράπεζες είναι αναγκαία για να προστατευτούν από πιθανούς ληστές. Τα ρολά θα πρέπει να είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικά υλικά όπως είναι το ατσάλι, προκειμένου να αντέχουν στις προσπάθειες παραβίασης της εισόδου με κατσαβίδια. Έτσι, τα ιδανικά ρολά για αυτή την περίπτωση είναι τα κλειστού τύπου που καλύπτουν ολόκληρη την είσοδο και παρέχουν μία επιπρόσθετη ασφάλεια.

Κοσμηματοπωλεία: Προστασία ακριβών προϊόντων και προστασία από κλοπές


Άλλο ένα είδος καταστημάτων που χρειάζεται μέγιστη προστασία με την χρήση ρολών ασφαλείας είναι τα κοσμηματοπωλεία. Οι διαρρήξεις σε αυτά είναι πολύ συχνές καθώς το πολύτιμο περιεχόμενο τους μπορεί να πουληθεί εύκολα και γρήγορα. Ως κοσμηματοπώλης μπορείτε να τοποθετήσετε στη επιχείρηση σας ρολά ασφαλείας που έχουν μικρές τρύπες. Με αυτό το τρόπο θα εμποδίζουν τους διαρρήκτες να εισέλθουν στο εσωτερικό χωρίς ωστόσο να περιορίζουν τους δυνητικούς πελάτες να κοιτάξουν την βιτρίνα του καταστήματος, όταν αυτό είναι κλειστό.

Δημόσιοι χώροι: Προστασία από βανδαλισμό και ανεπιθύμητες επεμβάσεις


Συνήθως κατά την διάρκεια διάφορων διαδηλώσεων ή μεγάλων αθλητικών γεγονότων εκδηλώνονται επεισόδια με ταραξίες που καταστρέφουν δημόσιους χώρους. Μετά την τοποθέτηση ρολών ασφαλείας, μειώνονται οι πιθανότητες βανδαλισμών και σπασμένων τζαμαριών.

Φαρμακεία: Ασφάλεια φαρμάκων και άλλων προϊόντων από πιθανές κλοπές


Τα φαρμακεία δεν προτιμώνται από τους διαρρήκτες τόσο για τα χρήματα όσο για τα πολύτιμα φάρμακα που υπάρχουν σε αυτά. Έτσι, οι περισσότεροι εισβολείς είναι ή άτομα που διασυνδέονται με το εμπόριο ναρκωτικών ή εξαρτημένοι χρήστες φαρμάκων και ουσιών. Ως φαρμακοποιός θα χρειαστεί να επιλέξετε ανάμεσα σε κλειστού τύπου ρολά ασφαλείας και σε διάτρητα (ρολά με τρύπες) για να εμποδίσετε κάθε εισβολή στην επιχείρησή σας.

Ποια είναι τα πιο δημοφιλή ρολά ασφαλείας για καταστήματα


Και αφού αναφέραμε τις επιχειρήσεις που είναι αναγκαίο να προστατευτούν περισσότερο από τις εισβολείς κακοποιών, έφτασε η στιγμή να αναφερθούμε και στα πιο γνωστά ρολά ασφαλείας που υπάρχουν στο εμπόριο.

Μεταλλικά ρολά ασφαλείας


Όλα τα ρολά ασφαλείας κατασκευάζονται είτε από αλουμίνιο είτε από χάλυβα προκειμένου να αντέχουν για μεγάλο χρονικό διάστημα και να μη μπορούν να παραβιαστούν εύκολα. Αλλά όταν χρησιμοποιούμε τον όρο «μεταλλικά» αναφερόμαστε σε αυτά που δημιουργούνται από μακρόστενα μεταλλικά κομμάτια.. Αυτά είναι πιο σύγχρονα από τα ρολά που κυκλοφορούσαν πριν κάποια χρόνια και είχαν μεταλλικά πλέγματα. Τα μεταλλικά ρολά κλειστού τύπου τοποθετούνται σε επιχειρήσεις που δεν έχουν βιτρίνες καθώς δεν επιτρέπουν ούτε την οπτική επαφή με το κατάστημα.

Διάφανα ρολά ασφαλείας


Τα διάφανα ρολά ασφαλείας κυκλοφόρησαν πολύ πρόσφατα στο εμπόριο. Είναι ιδανικά για τα καταστήματα που εξαρτάται η πελατεία τους από τις βιτρίνες που διαθέτουν. Αποτελούνται από χαλύβδινες ράβδους όπου ανάμεσά τους υπάρχει ένα πολυμερές υλικό που λειτουργεί ως «παράθυρο». Δημιουργείται ένα πολύ ανθεκτικό διάφανο τείχος ώστε όποιος περνάει από το κατάστημα να μπορεί να βλέπει δίχως δυσκολία τα προϊόντα της βιτρίνας.

Διάτρητα ρολά ασφαλείας


Τα διάτρητα ρολά ασφαλείας είναι ιδανικά για επιχειρήσεις ειδών κινητής τηλεφωνίας, ρούχων, παπουτσιών και κοσμημάτων. Αυτά τα ρολά αποτελούνται από αλουμινένιες ή χαλύβδινες λωρίδες που διαθέτουν τρύπες, στο μέγεθος που επιλέγει ο κάθε αγοραστής. Αυτές οι τρύπες δίνουν την δυνατότητα στους περαστικούς να κοιτάζουν την βιτρίνα του μαγαζιού αλλά συγχρόνως εμποδίζουν την δίοδο διάφορων εργαλείων διάρρηξης.

Βιομηχανικά ρολά ασφαλείας


Τα βιομηχανικά ρολά, όπως προδίδει και το όνομά τους, είναι αυτά που χρησιμοποιούνται σε βιομηχανικούς ρόλους με μεγάλα ανοίγματα όπως είναι τα εργοστάσια, οι αποθήκες κλπ. Ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες κατηγορίες ρολών, λόγω του αυξημένου βάρους και μεγέθους τους. Είναι αυτόματα και αυτό σημαίνει πως χρειάζονται ειδικούς μηχανισμούς για να λειτουργήσουν.

Ποια είναι τα κριτήρια για την επιλογή εταιρείας ρολών ασφαλείας


Αποφασίσατε να τοποθετήσετε ρολά ασφαλείας και στη δική σας επιχείρηση; Συγχαρητήρια, πήρατε την σωστή απόφαση! Επόμενο βήμα είναι να διαλέξετε την σωστή εταιρεία πώλησης και εγκατάστασης ρολών. Ξεκινήστε την αναζήτηση πρώτα διαδικτυακά. Έπειτα, ρωτήστε και ιδιοκτήτες άλλων επιχειρήσεων που βρίσκονται κοντά σας, για να μάθετε την γνώμη τους αλλά και από πού προμηθεύτηκαν τα δικά τους ρολά ασφαλείας.

Η ποιότητα των υλικών κατασκευής


Πριν επιλέξετε την εταιρεία που θα εγκαταστήσει τα ρολά ασφαλείας, εξετάστε προσεκτικά τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των ρολών. Σιγουρευτείτε πως τα ρολά κατασκευάζονται από εξαιρετικής ποιότητας υλικά.Έτσι, θα αντέξουν στις φθορές από πιθανές προσπάθειες διάρρηξης και στις ακραίες καιρικές συνθήκες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η εμπειρία και η φήμη της εταιρείας στον χώρο


Έπειτα, είναι σημαντικό να διαλέξετε μια εταιρεία που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, την προτιμούν δηλαδή πολλοί και έχει πολλές θετικές κριτικές. Βεβαιωθείτε πως απαρτίζεται και από έμπειρους τεχνικούς που θα τοποθετήσουν με επιτυχία στο κατάστημα σας τα ρολά ασφαλείας.

Η τεχνολογία και οι καινοτομίες που χρησιμοποιούνται


Επιπρόσθετα, χρήσιμο είναι, πριν καταλήξετε να συνεργαστείτε με μία εταιρεία, να ενημερωθείτε για την τεχνολογία που εκείνη χρησιμοποιεί. Έτσι, μιλήστε με τον/τους υπεύθυνο/ους της εταιρείας και θέστε τους μερικές ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να μάθετε τι ρολά θα τοποθετήσετε στο δικό σας κατάστημα, ποιο τύπο ρολών θα χρησιμοποιήσουν και γιατί, αν θα είναι με αυτόματο σύστημα ή χειροκίνητο κλπ.

Το κόστος των ρολών ασφαλείας


Το κόστος των ρολών ασφαλείας δεν μπορεί να καθοριστεί εξ αρχής γιατί εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ο τύπος του ρολού είναι ένας από τους παράγοντες που καθορίζουν το κόστος. Συνήθως, τα διάτρητα ρολά είναι λίγο πιο οικονομικά από τα κλειστού τύπου. Άλλος παράγοντας που επηρεάζει το κόστος είναι ο μηχανισμός που θα τοποθετηθεί στα ρολά. Διαφορετική τιμή έχουν τα χειροκίνητα ρολά και διαφορετική τα αυτόματα.

Πώς να βρείτε τις καλύτερες τιμές στην αγορά


Για να βρείτε τις καλύτερες τιμές ρολών ασφαλείας στην αγορά, θα πρέπει να κάνετε μία πολύ καλή έρευνα. Βρείτε επιχειρήσεις πώλησης και εγκατάστασης ρολών διαδικτυακά και μετά κλείστε ραντεβού δια ζώσης για να μιλήσετε με όσο το δυνατόν περισσότερους υπεύθυνους. Ακούστε προσεκτικά την τιμή που θα σας πουν και ρωτήστε για επιπλέον προσφορές.Είναι πιθανόν να υπάρχουν προσφορές για νέους πελάτες ή εκπτώσεις συγκεκριμένων ημερών (π.χ. ‘BlackFriday”).

Επίσης, σκεφτείτε πόσα ρολά ασφαλείας χρειάζεστε για το κατάστημά σας. Αν χρειάζεται να αγοράσετε περισσότερα από ένα, τότε επιλέξτε να τα αγοράσετε την ίδια χρονική περίοδο. Έτσι, ίσως υπάρξει καλύτερη τιμή για την αγορά τους.

Η σχέση ποιότητα-τιμής και η σημασία της επένδυσης σε ποιοτικά ρολά


Όμως, μη ξεχνάτε πως η ποιότητα σχετίζεται άμεσα με την τιμή ενός προϊόντος. Αποφύγετε να επιλέξετε πολύ φθηνά ρολά ασφαλείας γιατί δεν είναι σίγουρο πως θα είναι εξίσου ποιοτικά. Καλύτερα να επενδύσετε σε ποιοτικά ρολά για να μη ανησυχείτε για πιθανές μελλοντικές βλάβες.

Συμπέρασμα


Ανακεφαλαιώνοντας, κάθε επιχείρηση είναι σημαντικό να διαθέτει ρολά ασφαλείας προκειμένου να προστατεύεται δραστικά το περιεχόμενό της. Εάν είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή των σωστών ρολών, δεν θα αγωνιάτε για παραβιάσεις και βανδαλισμούς της περιουσίας σας.

 

Συχνές Ερωτήσεις

Τι είναι τα ρολά ασφαλείας


Τα ρολά ασφαλείας είναι μηχανισμοί προστασίας που τοποθετούνται στις εισόδους και τις βιτρίνες των καταστημάτων για να προστατεύουν τον χώρο από κλοπές, βανδαλισμό και άλλες απειλές.

Πως προστατεύουν τα καταστήματα και πως λειτουργούν


Τα ρολά ασφαλείας λειτουργούν ως φυσικό εμπόδιο, προστατεύοντας το εσωτερικό του καταστήματος από εξωτερικές απειλές. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορούν να ανοίγουν για να επιτρέπουν την πρόσβαση, ενώ τη νύχτα ή όταν το κατάστημα είναι κλειστό, κλείνουν για να παρέχουν ασφάλεια.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των ρολών ασφαλείας


Τα πλεονεκτήματα των ρολών ασφαλείας περιλαμβάνουν την αυξημένη προστασία από κλοπές και βανδαλισμό, τη θερμομόνωση του χώρου, τη μείωση του θορύβου και την προστασία από τις καιρικές συνθήκες.

Γιατί δεν πρέπει να επενδύσετε σε φθηνά ρολά ασφαλείας


Επενδύοντας σε φθηνά ρολά ασφαλείας, υπάρχει ο κίνδυνος να μην παρέχουν την απαραίτητη προστασία που χρειάζεται το κατάστημα, να χαλάνε εύκολα ή να μην είναι ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες.

Μπορούν σε όλα τα καταστήματα να τοποθετηθούν ρολά ασφαλείας


Ναι, τα ρολά ασφαλείας μπορούν να τοποθετηθούν σε σχεδόν όλα τα καταστήματα, ανεξάρτητα από τον τύπο ή το μέγεθος τους, προσαρμόζοντας τον σχεδιασμό και τις διαστάσεις τους ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε χώρου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά