Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ο Σύλλογος Κρητών τίμησε την επέτειο των 157 χρόνων του Ολοκαυτώματος της Ιεράς Μονής Αρκαδίου

Πάτρα: Ο Σύλλογος Κρητών τίμησε την επέτ...

Με μνημόσυνο στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Πατρών, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023, παρουσία βρακοφόρων & με συνεστίαση την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2023 το μεσημέρι

Ο Σύλλογος Κρητών Πάτρας «Το Αρκάδι» τίμησε την 157η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Ιεράς Μονής Αρκαδίου, με μνημόσυνο που τέλεσε στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Πατρών, την περασμένη Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023, παρουσία βρακοφόρων.

Για το ιστορικό του Ολοκαυτώματος και τα μηνύματα από την θυσία των υπερασπιστών της Μονής, μίλησε με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο, ο πατριώτης μας Στιβακτάκης Μανώλης, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκπρόσωποι Τοπικών Συλλόγων, η Πρόεδρος του Συλλόγου Καλλιπάτειρα- Παράρτημα Πάτρας, σύσσωμο το Δ.Σ του Συλλόγου Κρητών Φοιτητών Πάτρας "Ο Ψηλορείτης", καθώς και πλήθος μελών του Συλλόγου Κρητών Πάτρας και πολλοί φίλοι.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, στα γραφεία του Συλλόγου, στην οδό Δοϊράνης 11 και Αγ. Σοφίας, προσφέρθηκε καφές, αναψυκτικά, τσικουδιά κ.α. και δόθηκε η δυνατότητα στα μέλη του Συλλόγου να επικοινωνήσουν.

Τέλος ολοκληρώνοντας τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2023 το μεσημέρι, έγινε συνεστίαση - Κρητικό γλέντι των μελών και φίλων του Συλλόγου στο κέντρο «Κληματαριά» στο Προάστιο.

*Το Δ.Σ του Συλλόγου Κρητών Πάτρας "Το Αρκάδι" με πρόεδρο τον Στέλιο Τσιμπλοστεφανάκη θέλει να ευχαριστήσει δημοσίως, από καρδιάς όλους τους συντελεστές αυτής της υπέροχης συνεύρεσης που ήταν γεμάτη από κόσμο, ζωντάνια, κέφι και χορό.

Οι μουσικοί Αντώνης Σκορδούλης Λύρα-τραγούδι, Γιάννης Κακλής Λαούτο-τραγούδι, Ανδρέας Παπαδάκης Λαούτο και Συμεών Κουφάκης κρουστά, μας μάγεψαν με τις υπέροχες εκτελέσεις σκοπών από την όμορφη Πατρίδα μας και ο αδερφός Σύλλογος των Κρητών Φοιτητών Πάτρας "Ο Ψηλορείτης" με την μεγάλη παρουσία από τα μέλη του και το αστείρευτο κέφι που είχαν, έδωσαν άλλο χρώμα στο γλέντι, αναφέρει η ανακοίνωση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μέλη και φίλοι του Συλλόγου Κρητών όπως η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, η Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητικών Ηλείας "Η Μεγαλόνησος Κρήτη"  κ. Μαντώ Σφυρογιαννάκη, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελοκήπων Πατρών και η πρόεδρος του Συλλόγου Καλλιπάτειρας-Παράρτημα Πάτρας κ. Μαρία Μανουσάκη.

Κατά την διάρκεια της βραδιάς ο Σύλλογος βράβευσε τα παιδιά των μελών του Συλλόγου που αρίστευσαν στο Γυμνάσιο και Λύκειο και εισήχθησαν στο Πανεπιστήμιο. Τη βράβευση έκαναν η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, και οι καθηγητές Πανεπιστημίου Γεωργουδάκης Ιωάννης, Γεωργουδάκη-Ηλιοπούλου Ιωάννα, Μπουζάκης Σήφης, Περάκης Κωνσταντίνος, Τζανουδάκης Δημήτρης και Δρίτσας Ιωάννης.

Οι αριστεύσαντες είναι:

1. Στιβακτάκη Ασπασία του Εμμανουήλ  Α τάξη του 15ου Γυμνασίου Πατρών με βαθμό 20

2. Ευθυμιόπουλος Ανδρέας-Ιωάννης του Χρήστου  Β τάξη Γυμνασίου με βαθμό 19 και 10/15

3. Στιβακτάκης Παναγιώτης του Εμμανουήλ Β τάξη του Λυκείου με βαθμό 19 και 2/10

4. Γιαλεσάκη Ιωάννα του Γεωργίου Α τάξη Λυκείου με βαθμό 19 και 4/10.

Οι εισαχθέντες στα ΑΕΙ:

1. Αποστολάκης Γεώργιος του Δημητρίου στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Πατρών

2. Οικονόμου Αγησίλαος του Ηλία εισήχθη στην Αρχιτεκτονική Σχολή Πατρών

3. Στιβακτάκης Ανδρέας του Εμμανουήλ εισήχθη στη σχολή Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

4. Ευθυμιόπουλος Κωνσταντίνος του Χρήστου, εισήχθη στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών & Αεροναυπηγών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις