Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MORE SPORTS

/

Σημαντικά θέματα του Αθλητισμού και της Δημοσιογραφίας Ελλάδας και Κύπρου στο 34ο Συνέδριο της Πάφου

Σημαντικά θέματα του Αθλητισμού και της ...

Τιμητικές πλακέτες παρέδωσε ο ΠΣΑΤ στην ΕΑΚ, στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού (ΚΟΑ), στην Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ) και στον Δήμο Πάφου, ενώ και η ΕΑΚ βράβευσε με τη σειρά της τον ΠΣΑΤ

Σημαντικά θέματα που αφορούν τον αθλητισμό και την αθλητική δημοσιογραφία συζητήθηκαν στο 34ο Συνέδριο ΠΣΑΤ-ΕΑΚ, οικοδέσποινα του οποίου φέτος ήταν η Ενωση Αθλητικών Συντακτών Κύπρου στην Πάφο το τριήμερο 31 Οκτωβρίου-2 Νοεμβρίου 2023. Αυτό ήταν το δεύτερο Συνέδριο ΕΑΚ-ΠΣΑΤ μετά την αναβίωσή του, καθώς στο πρώτο, πέρυσι, οικοδεσπότης ήταν ο ΠΣΑΤ στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Την αποστολή του ΠΣΑΤ συγκροτούσαν ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο Α΄ αντιπρόεδρος Βαγγέλης Ιωάννου, ο Β΄ αντιπρόεδρος Μάνος Σταραμόπουλος, η γενική γραμματέας Ασπασία Βελονάκη, ο αναπληρωτής ταμίας Αντώνης Παπουτσάκης και τα μέλη του Δ.Σ. Δημήτρης Κανελλάκης, Κώστας Τουτσίδης και Άκης Δημακός. Στην Πάφο ταξίδεψαν και οι αθλητικοί δημοσιογράφοι – μέλη του ΠΣΑΤ, Νίκος Γιαννόπουλος και Γιάννης Γιαγκίνης.

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, στον σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε: «Η αντιπροσωπεία μας είναι σημαντική σε αριθμό και σε ποιότητα σε αυτόν τον μεγάλο θεσμό που γεννήθηκε το 1982. Τότε, ήταν μία πρόταση από την πλευρά της ΕΑΚ που έγινε αποδεκτή από το ΔΣ του ΠΣΑΤ με πρόεδρο τον αείμνηστο Πέτρο Λινάρδο. Ξεκίνησε ως Συμπόσιο αλλα το 1993 το αναβαθμίσαμε σε Συνέδριο. Αυτός ο θεσμός μας έφερε πιο κοντά, και πορευόμαστε έκτοτε χέρι-χέρι. Και το είχε ανάγκη αυτό ο αθλητισμός μας και από την πλευρά την ελλαδική και από την πλευρά της Κύπρου. Ήταν τα χρόνια που προχωρούσε η αθλητική ανεξαρτησία της Κύπρου. Τα θέματα που βάζαμε αρχικά στο Συμπόσιο ΕΑΚ-ΠΣΑΤ ήταν κοινού ενδιαφέροντος και βοήθησαν πολύ στις σχέσεις των δυο χωρών. Γιατί τα συνέδρια τα παρακολουθούσαν εκπρόσωποι των Κυβερνήσεων και επάνω στα πρακτικά τους και κυρίως στα συμπερασματά τους οι κυβερνήσεις "έχτισαν" πολλές αποφάσεις τους. Δυστυχώς η οικονομική κρίση χτύπησε το θεσμό με αποτέλεσμα να διακοπεί για ένα διάστημα. Όμως μετά από μεγάλη προσπάθεια καταφέραμε καιτον αναβιώσαμε πέρυσι, με το υπ' αριθμόν 33ο Συνέδριο ΕΑΚ-ΠΣΑΤ να διεξάγεται στο Ηράκλειο.

Περισσότερα στο sportin.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports