Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σε τι θα μετατραπεί το κτίριο που στεγάζονται τα ΕΛΤΑ

Πάτρα: Σε τι θα μετατραπεί το κτίριο που...

Ποια θα είναι η νέα του χρήση

Νέα πλάνα για την αξιοποίηση του δικτύου της στην Πάτρα καταστρώνει για το 2024 η διοίκηση των ΕΛΤΑ ακολουθώντας μια νέα στρατηγική στην αξιοποίηση και των περιουσιακών της στοιχείων.

Επίσης, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ Γρ. Σκλήκας σε συνεργασία με το Υπερταμείο προκηρύσσεται διεθνείς διαγωνισμός για την πρόσληψη συμβούλου που θα αναλάβει την αποτίμηση των ακινήτων και τους τρόπους αξιοποίησης της. Σύμφωνα με τον κ. Σκλήκα υπάρχουν ακίνητα με τεράστιο ενδιαφέρον όπως το επταώροφο ακίνητο στην Πάτρα που χρησιμοποιείται μόνο το ισόγειο και θα μπορούσε να γίνει Airbnb.

Σε επίπεδο ανάπτυξης τα ΕΛΤΑ επικεντρώνονται στο κομμάτι των ταχυδρομικών μεταφορών σε συνεργασία με κινεζικούς «παίκτες» του ηλεκτρονικού εμπορίου. Σύμφωνα με το επιχειρησιακό πλάνο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από τον Ιούλιο, μετατρέπονται σταδιακά τα ΕΛΤΑ σε μια σύγχρονη, εξωστρεφή δύναμη ταχυδρομικών υπηρεσιών. Αυτό περιλαμβάνει και βέβαια και νέα «λουκέτα» σε καταστήματα της περιφέρειας κυρίως.

Κατά τον προηγούμενο μήνα Οκτώβριο έκλεισαν ακόμη 6 καταστήματα ΕΛΤΑ στη Δυτική Ελλάδα ενώ άλλα 15 είχαν διακόψει τη λειτουργία τους μέσα στο καλοκαίρι. «Αυτά τα καταστήματα ήταν «απομεινάρια μιας άλλης εποχής, της δεκαετίας του ΄90» σύμφωνα με τον κ. Σκλήκα ο οποίος σχολίασε παράλληλα: «Φροντίσαμε να ενισχύσουμε την υπηρεσία αγροτικής διανομής, ενισχύσαμε τους ταχυδρόμους της γειτονιάς με ψηφιακά εργαλεία, ώστε, εκτός από τη διαχείριση της ταχυδρομικής αποστολής, να μπορούν να εισπράττουν αντικαταβολές με κάρτα, να διανέμουν συντάξεις και να εξοφλούν εκ μέρους των πελατών οποιοδήποτε λογαριασμό.

Να φέρνουν, με λίγα λόγια, μία σειρά από σύγχρονες υπηρεσίες στην πόρτα των πελατών, διευκολύνοντας την καθημερινότητά τους».
Παράλληλα προχωρά η συλλειτουργία των ΕΛΤΑ και ELTA Courier με στόχο μέσα στο 2024 να έχει ολοκληρωθεί η συγχώνευση. Ταυτόχρονα, αναβαθμίστηκε η λειτουργία του καταστήματος στην Πάτρα με την εφαρμογή διευρυμένου ωραρίου και την κάλυψη κενών στη στελέχωση. Σε επόμενη φάση, εντός του 2024, στόχος των ΕΛΤΑ είναι να επεκτείνουν την παρουσία τους πέραν του φυσικού δικτύου, δημιουργώντας καταστήματα franchise και εναλλακτικά δίκτυα last mile, και shop in shop καθώς και περισσότερα σημεία παραλαβής αντικειμένων «ΕΛΤΑ PostBox».

 *εφημερίδα "Γνώμη"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις