Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η Θεατρική Έκφραση Αιγίου ανεβάζει Πιραντέλλο

Η Θεατρική Έκφραση Αιγίου ανεβάζει Πιραντέλλο

«Ο Άνθρωπος, το Κτήνος και η Αρετή» το οποίο θα παρουσιαστεί το καλοκαίρι

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΙΓΙΟΥ (Θ.Ε.Α) βρίσκεται  σε συνεχείς πρόβες ώστε να ανεβάσει το έργο του Λουίτζι Πιραντέλλο «Ο Άνθρωπος, το Κτήνος και η Αρετή» το οποίο θα παρουσιαστεί στο Αίγιο, την ευρύτερη Αιγιάλεια και τους γειτονικούς δήμους της Αχαΐας καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Πρόκειται για μια φάρσα του Ιταλού δραματουργού, βραβευμένου με νόμπελ λογοτεχνίας, ο οποίος με τη συγγραφή του διεύρυνε τα όρια της δραματουργίας στην Ευρώπη.

Το ερώτημα για την υποκειμενικότητα της αλήθειας είναι αυτό που φαίνεται ότι τον απασχολεί περισσότερο. Τι κάνει ο άνθρωπος όταν έρχεται αντιμέτωπος με το κτήνος που πνίγει μέσα του την αρετή; Προσπαθεί να επιβληθεί; Ή το κτήνος έχει μεγαλύτερη δύναμη και εξουσία;

Η πρεμιέρα  θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Ιουλίου 2011 στον προαύλιο χώρο του Νυχτερινού Γυμνασίου-Λυκείου Αιγίου, ενώ το σύνολο των προγραμματισμένων παραστάσεων θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Την σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει η ηθοποιός Χρυσούλα Παπαδοπούλου, ενώ οι γνωστοί ερασιτέχνες της Θ.Ε.Α συμμετέχουν στο έργο αυτό του Πιραντέλλο που σίγουρα θα μας κάνει να ψυχαγωγηθούμε και να θέσουμε πλήθος ερωτήσεων σε κάποιο από τα πρόσωπα μας.

«Ο καθένας μας – λέει ο Πιραντέλλο – πιστεύει πως ο εαυτός του είναι ένας. Μα γελιέται: ο καθένας μας είναι τόσο πολλοί, τόσο πολλοί – όσες είναι οι δυνατότητες που υπάρχουν μέσα μας…Εμείς οι ίδιοι δεν ξέρουμε παρά μονάχα ένα μέρος του εαυτού μας – και σίγουρα το λιγότερο σημαντικό».

Οι πρώτες προγραμματισμένες παραστάσεις:

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011- Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011- Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

στον  προαύλιο χώρο του  Νυχτερινού Γυμνασίου-Λυκείου Αιγίου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture