Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κασσελάκης από Δυτική Αττική: «Δεν με απασχολεί» το ενδεχόμενο πρότασης μομφής - «Να ακούσουμε τη βάση»

Κασσελάκης από Δυτική Αττική: «Δεν με απ...

Το διάγγελμα Κασσελάκη καταλύτης νέων εξελίξεων

Περιοδεία στη Δυτική Αττική εν μέσω βροχής και χωρίς την παρουσία των βουλευτών του κόμματος στην περιοχή πραγματοποιεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης το απόγευμα της Παρασκευής.

 Το ίδιο άλλωστε έπραξε και το πρωί όταν επισκέφτηκε την Καλαμάτα.

 Σύμφωνα με την εκπομπή Live News, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, ο Στέφανος Κασσελάκης ερωτήθηκε αν τον απασχολεί η φημολογία πως ετοιμάζεται πρόταση μομφής προς το πρόσωπό του και απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν τον απασχολεί και ο ίδιος εμμένει στην απόφαση διεξαγωγής δημοψηφίσματος. «Είναι μια εσωκομματική διαδικασία που θα ακολουθήσουμε κανονικά» φέρεται να είπε, σύμφωνα με την ίδια εκπομπή.

 «Επιτέλους το κόμμα να ακούσει την κοινωνία, η κοινωνία έχει προβλήματα», είπε στη συνέχεια ο κ. Κασσελάκης στους δημοσιογράφους. «Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αυτά (σ.σ. τα προβλήματα της κοινωνίας) ως πυξίδα του και θέλει να τα λύσει, αυτό θα είναι το πιο αριστερό πράγμα που έχει κάνει ποτέ».

 «Είμαι εκλεγμένος πρόεδρος από τη βάση. Το κόμμα ψήφισε εκλογή από τη βάση. Πρέπει επιτέλους να ακούσουμε τη βάση», σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης τονίζοντας ότι «η βάση θέλει να γίνουμε κυβερνητική Αριστερά με συντροφικότητα και ανεκτικότητα».

 «Οι ύβρεις που δεν ανασκευάζονται είναι ύβρεις προς όλα τα μέλη και δεν μπορεί ένας πρόεδρος να τις νομιμοποιήσει», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Το διάγγελμα Κασσελάκη καταλύτης νέων εξελίξεων

Στην πρωινή on camera δήλωση του ο πρόεδρος του κόμματος προανήγγειλε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την διαγραφή των 4 στελεχών κάνοντας λόγο για μια «άρρωστη αξιωματική αντιπολίτευση».

 Υπογράμμισε δε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει ένα υγιές, ενιαίο κόμμα, όπου η μόνη τάση θα είναι η δημοκρατία από τη βάση”. Μίλησε μάλιστα για σκόπιμες καθυστερήσεις, κάτι που μπορεί να ερμηνευθεί ως αιχμή προς την επιτροπή δεοντολογίας για το θέμα των διαγραφών. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επιδιώκει με αυτό τον τρόπο να προλάβει τις εξελίξεις ώστε να μην βρεθεί μπροστά σε μια κατάσταση διαρκούς φθοράς που θα έφερνε ένα κύμα διαδοχικών αποχωρήσεων το επόμενο διάστημα.

 Η παρέμβαση αυτή μεταβάλλει τα δεδομένα. Από τη μια διευκολύνει περαιτέρω την απόφαση της Ομπρέλας για αποχώρηση, από την άλλη φέρνει τα υπόλοιπα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης ενώπιον αδιεξόδου. “Τίναξε την κατάσταση στον αέρα”, ανέφερε χαρακτηριστικά κορυφαίο στέλεχος που πρόσκειται στην κίνηση των 6+6. Υπενθυμίζεται ότι στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση αποφασίστηκε να δοθεί πολιτική μάχη, χωρίς να μπαίνει στο τραπέζι το σενάριο της αποχώρησης. Είναι σαφές ότι οι στρατηγικές πλέον τίθενται υπό αναθεώρηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα θα υπάρξουν νέες συσκέψεις στο φως των καταιγιστικών εξελίξεων. Όλο και περισσότερα στελέχη πλέον μιλούν για το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ όπως τον γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, ακόμα και για διάλυση. Το σίγουρο είναι πως μέχρι την ώρα που ο πρόεδρος του κόμματος θα ανέβει στο βήμα της αυριανής συνεδρίασης, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις