Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νετανιάχου: Έχουμε μπει μέσα στην πόλη της Γάζας – Δεν θα σταματήσουμε

Νετανιάχου: Έχουμε μπει μέσα στην πόλη τ...

Γκάλαντ: Θέμα χρόνου η εξόντωση της Χαμάς

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ έχουν περικυκλώσει την πόλη της Γάζας και διεξάγουν επιχειρήσεις εντός αυτής, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, καθώς σήμερα συμπληρώθηκε ένας μήνας από το ξέσπασμα του πολέμου με τη Χαμάς.

Στο διάγγελμά του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση του Ισραήλ, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός, ούτε θα παραδοθούν καύσιμα στη Γάζα, μέχρι να αφεθούν ελεύθεροι οι Ισραηλινοί όμηροι από τη Χαμάς.

Επανέλαβε επίσης την έκκλησή του προς τους Παλαιστίνιους αμάχους να μετακινηθούν προς τα νότια για τη δική τους ασφάλεια. «Δεν θα σταματήσουμε», είπε ο Νετανιάχου.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός προειδοποίησε εξάλλου τη λιβανέζικη Χεζμπολάχ ότι «θα διαπράξει το λάθος της ζωής της» αν εμπλακεί σε πόλεμο με το Ισραήλ.

Στη μεθόριο του Ισραήλ με τον Λίβανο σημειώνονται καθημερινά συγκρούσεις, με ανταλλαγή πυρών μεταξύ του ισραηλινού στρατού, της Χεζμπολάχ και των συμμάχων της αφότου ξέσπασε ο πόλεμος στη Γάζα, στις 7 Οκτωβρίου.

Γκάλαντ: Θέμα χρόνου η εξόντωση της Χαμάς
Το ίδιο ανακοίνωσε από τη μεριά του και ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ, ότι οι Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν προωθηθεί στο κέντρο της Γάζας και σφίγγουν διαρκώς τον κλοιό γύρω από την ηγεσία της Χαμάς.

Ο ηγέτης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ο Γιάχια Σινουάρ, «κρύβεται στο καταφύγιό του, χωρίς να διατηρεί επαφή με τους συνεργάτες του», υποστήριξε ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας, διαβεβαιώνοντας πως η εξόντωσή του είναι θέμα χρόνου.

Απέρριψε για ακόμη μια φορά το ενδεχόμενο προσωρινής παύσης πυρός προτού απελευθερωθούν οι περίπου 240 όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας, την οποία χαρακτήρισε «τη μεγαλύτερη βάση τρομοκρατών που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα».

Όπως μεταδίδει το Al Jazeera, ο Ισραηλινός ΥΠΑΜ δήλωσε πως «ούτε η Χαμάς ούτε το Ισραήλ θα ελέγχουν τη Γάζα μετά τον πόλεμο». Νωρίτερα σήμερα, ο Νετανιάχου είπε ότι το Ισραήλ θα έχει «για αόριστο χρονικό διάστημα τη συνολική ευθύνη για την ασφάλεια» στη Γάζα.

Οι ισραηλινές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι έχουν αποκαλύψει περισσότερες σήραγγες της Χαμάς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, κοντά σε ένα πάρκο αναψυχής και ένα πανεπιστήμιο.

Οι IDF υποστηρίζουν ότι οι αλεξιπτωτιστές που δρούσαν στη βόρεια Γάζα βρήκαν μια σήραγγα δίπλα σε ένα παλιό λούνα παρκ.

Μια άλλη ομάδα αλεξιπτωτιστών που επιχειρούσε με δυνάμεις της 7ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας βρήκε μια άλλη σήραγγα δίπλα σε ένα πανεπιστήμιο στη βόρεια Γάζα.

Στον ίδιο χώρο με το πανεπιστήμιο βρέθηκε αποθήκη όπλων, με χημικές ουσίες, τυφέκια εφόδου, RPG, νάρκες και άλλο εξοπλισμό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις