Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Πάτρα: Επανεκδίδεται το βιβλίο του Δ. Κοσμόπουλου "Δικτατορία και αντίσταση στην Πάτρα (1967 - 1974)"

Πάτρα: Επανεκδίδεται το βιβλίο του Δ. Κο...

Παρουσίαση του θα γίνει στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών στο Ρίο, στο πλαίσιο της επετειακής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου το '73

Επανέκδοση του βιβλίου "Δικτατορία και αντίσταση στην Πάτρα (1967 - 1974)" του Δημήτρη Κοσμόπουλου αναμένεται εντός των προσεχών ημερών από τις Εκδόσεις του Πανεπιστημίου Πατρών. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, θα κυκλοφορήσει σε δεύτερη αναθεωρημένη έκδοση το βιβλίο του Δημήτρη Κοσμόπουλου με τίτλο "Δικτατορία και Αντίσταση στην Πάτρα (1967 -1974 )", μία σημαντική μαρτυρία για την περίοδο της χούντας και των γεγονότων το Νοέμβρη του ’73 με την εξέγερση του Πολυτεχνείου. 

Η πρώτη έκδοση του βιβλίου, που εξαντλήθηκε πολύ σύντομα, είχε γίνει το 2003 πριν δηλαδή 20 χρόνια και αποτελεί το βασικό βιβλίο αναφοράς για την Πάτρα και γενικότερα την Αχαΐα στην περίοδο της δικτατορίας.

Στην δεύτερη αναθεωρημένη έκδοση του βιβλίου έχουν συμπεριληφθεί και αρκετά νεότερα στοιχεία που προέκυψαν από  διάφορες πηγές (έγγραφα,  ντοκουμέντα κ.λ.π.) που βοηθούν τον αναγνώστη να σχηματίσει μια πιο σαφή εικόνα για αυτήν την περίοδο.

Παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Κοσμόπουλου θα γίνει στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών στο Ρίο, στο πλαίσιο της επετειακής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί για τα 50 χρόνια που συμπληρώνονται φέτος από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Ταυτόχρονα το Πανεπιστήμιο Πατρών θα οργανώσει και θα ανοίξει για 1η φορά το Αρχείο του σε σχέση με εκείνη την περίοδο έτσι ώστε από τις 15, έως 17 Νοεμβρίου να λειτουργεί στο φουαγιέ του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου μια έκθεση στην οποία θα συμπεριλαμβάνεται και υλικό από άλλους φορείς και την ΕΡΤ.

Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη για μαθητές φοιτητές και πολίτες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture