Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια της πριγκίπισσας Νταϊάνα – Οι τέσσερις λέξεις

Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια της πριγκίπ...

Τι είπε στον πυροσβέστη που προσπάθησε να την σώσει

Ο τραγικός θάνατος της πριγκίπισσας Νταϊάνα πριν από 26 χρόνια ράγισε τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως.

Η πριγκίπισσα ήταν μόλις 36 ετών όταν κόπηκε το νήμα της ζωής της στο μοιραίο αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι στις 31 Αυγούστου 1997. Στο αυτοκίνητο βρισκόταν επίσης ο τότε σύντροφός της Ντόντι Φαγιέντ και ο οδηγός του οχήματος, οι οποίοι επίσης κατέληξαν.

Το αυτοκίνητο συνετρίβη στη σήραγγα Pont de l’Alma στη γαλλική πρωτεύουσα και στον απόηχο του δυστυχήματος, η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης έσπευσε στο σημείο.  Ανάμεσα σε άλλα, αυτά τα τραγικά γεγονότα πρόκειται να «επανεξεταστούν» στην 6η σεζόν της δημοφιλούς σειράς στο Netflix με τίτλο «The Crown», που θα κυκλοφορήσει στις 16 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τη “Mirror”, ένας από τους ανθρώπους που προσπάθησαν να σώσουν την πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν ο πυροσβέστης Xavier Gourmelon, ο οποίος όταν είδε για πρώτη φορά την Νταϊάνα, δεν είχε ιδέα ποια ήταν – και υπέθεσε ότι δεν είχε τραυματιστεί σοβαρά καθώς τα μάτια της ήταν ανοιχτά και είχε τις αισθήσεις της.

Πριν τη βγάλουν από το αυτοκίνητο, της κράτησε το χέρι και την παρηγόρησε, λέγοντάς της να παραμείνει ήρεμη. Τότε η Νταϊάνα τον ρώτησε: «Θεέ μου, τι συνέβη;», αλλά δυστυχώς υπέστη καρδιακή ανακοπή λίγες στιγμές αργότερα.

Ο κ. Gourmelon είχε πει προηγουμένως στη The Sun: «Της έκανα μαλάξεις στην καρδιά για λίγα δευτερόλεπτα και αργότερα άρχισε να αναπνέει ξανά. Φυσικά ανακουφίστηκα γιατί, ως πρώτος που ανταποκρίθηκε, ήθελα να σώσω ζωές — και αυτό νόμιζα ότι είχα κάνει. Για να είμαι ειλικρινής πίστευα ότι θα ζούσε. Από όσο γνώριζα όταν ήταν στο ασθενοφόρο ήταν ζωντανή και περίμενα να ζήσει. Αλλά αργότερα έμαθα ότι είχε πεθάνει στο νοσοκομείο. Αναστατώθηκα πολύ».

«Τώρα ξέρω ότι είχε σοβαρούς εσωτερικούς τραυματισμούς αλλά σκέφτομαι συνεχώς όλο το περιστατικό και η ανάμνηση εκείνης της νύχτας θα μείνει για πάντα χαραγμένη μέσα μου. Δεν είχα ιδέα τότε ότι ήταν η πριγκίπισσα Νταϊάνα. Ένας από τους παραϊατρικούς μου είπε ότι ήταν αυτή όταν την έβαλαν στο ασθενοφόρο».

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, η Νταϊάνα κηρύχθηκε νεκρή στις 04:00 το πρωί τοπική ώρα, στις 03:00 το πρωί στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο νοσοκομείο Pitie-Salpetriere στο Παρίσι. Πλήθος κόσμου άφησε πολλές ανθοδέσμες, κάρτες και φωτογραφίες ως φόρο τιμής στην πριγκίπισσα Νταϊάνα, έξω από το παλάτι του Κένσινγκτον στο Λονδίνο.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight