Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φωτιά: Νύχτα αγωνίας στην Κάρυστο – Εκκενώθηκαν τέσσερις οικισμοί

Φωτιά: Νύχτα αγωνίας στην Κάρυστο – Εκκε...

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης, με το πύρινο μέτωπο να έχει επεκταθεί

Από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου συνεχίζει να καίει αδιάκοπα η φωτιά στα χωριά της Καρύστου, με τους θυελλώδεις ανέμους, έντασης έως και 9 μποφόρ, να δυσκολεύουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης και να μεταφέρουν τις φλόγες ακόμα και εντός κατοικημένων περιοχών.

Υπενθυμίζουμε ότι η φωτιά ξεκίνησε από το χωριό Αμυγδαλιά στην Κάρυστο και αυτή την ώρα έχει επεκταθεί στην περιοχή του Κάβο Ντόρο, στη νοτιότερη πλευρά του νησιού.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 56 πυροσβέστες με 24 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα. Τα εναέρια μέσα που έσπευσαν να συνδράμουν στον περιορισμό της φωτιάς ήταν αδύνατο να πραγματοποιήσουν ρίψεις νερού, λόγω των ισχυρών ανέμων.

 Εκκενώθηκαν 4 οικισμοί
Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, τα χωριά Αμυγδαλιά και Πρινιά εκκενώθηκαν καθώς απειλούνταν από τις φλόγες, ενώ σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το βράδυ του Σαββάτου (4/11) εκκενώθηκαν και τα χωριά Καλαμάκι και Σχίζαλη.

Κάτοικος από την Αμυγδαλιά μίλησε στο evima.gr, και περιέγραψε πως, “η φωτιά στην περιοχή είναι πολύ μεγάλη. Η κατάσταση είναι δύσκολη χωρίς εναέρια μέσα δεν μπορεί να σβήσει η φωτιά. Έχουν καεί δεκάδες ζώα, είδα με τα μάτια μου φλόγες να μπαίνουν μέσα στις αυλές σπιτιών”.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, η φωτιά απειλεί κυρίως σπίτια και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις