Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Πλούσιο το πρόγραμμα στο Πολύεδρο τη νέα εβδομάδα 6-11 Νοεμβρίου 2023

Πάτρα: Πλούσιο το πρόγραμμα στο Πολύεδρο...

Την Πέμπτη 9/11 στις 20.00 θα γίνουν τα Εγκαίνια της έκθεσης χαρακτικής του Γιάννη Παπαδόπουλου, «Πυκνή Κανακάρη» που θα διαρκέσει έως τις 29/11

Πλούσιο & γεμάτο είναι και πάλι το πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων στο Πολύεδρο της Όλγας Νικολοπούλου και του Κωστή Καπέλα, στην οδό Κανακάρη 147, στην Πάτρα για τη νέα εβδομάδα 6-11 Νοεμβρίου 2023.

Κατ’ αρχάς συνεχίζεται η έκθεση ζωγραφικής των δύο νέων και ιδιαίτερα ταλαντούχων εικαστικών δημιουργών Νίκου Αποστολόπουλου και Αντώνη Παπαγεωργίου μέχρι και την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023.

Την Τρίτη 7/11 στις 19.00, η Λέσχη Ανάγνωσης Λογοτεχνίας συζητά το βιβλίο «Kαθώς Ψυχορραγώ» του William Faulkner που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Gutenberg.

Την Τετάρτη 8/11 στις 19.00  Παρουσίαση του βιβλίου «Ποιος είμαι; Ταυτότητα και πόλις στον Οιδίποδα Τύραννο» της Έφης Καρακάντζα, εκδόσεις Καρδαμίτσα.

Μια νέα ερμηνεία της σοφόκλειας τραγωδίας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Αμφιλόχιος Παπαθωμάς Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας – Παπυρολογίας, Τμήμα Φιλολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γιώργος Σαμπατακάκης Αναπληρωτής καθηγητής Θεατρολογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών, Κριτικός Θεάτρου και ο Αλέξανδρος Βελαώρας, Υπ. Διδάκτορας, Τμήμα Φιλολογίας, Πανεπ. Πατρών.

Σχολιασμός και συντονισμός της συζήτησης από τον Σπύρο Ράγκο, Καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας και Φιλοσοφίας, Πανεπιστήμιο Πατρών.

Την Πέμπτη  9/11 στις 20.00 θα γίνουν τα Εγκαίνια της έκθεσης χαρακτικής του Γιάννη Παπαδόπουλου,  «Πυκνή Κανακάρη».

Διάρκεια έκθεσης  9 – 29/11.

Την Παρασκευή  10/11 στις 20.00 εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Το τελευταίο κακάρισμα» του Νίκου Παναγόπουλου (εκδόσεις Ηώα Τρόπις).

Το Σάββατο 11/11/2023, 10:30 το πρωί με 12:30 το μεσημέρι, στις Εκπαιδευτικές δράσεις για τα παιδιά θα γίνουν Αφήγηση παραμυθιού και θεατροπαιχνίδια με τη συγγραφέα και αφηγήτρια Άννα Δενδρινού.  

Επίσης το Σάββατο 11/11 στις 19.00 θα λάβει χώρα η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Μάρως Γαλάνη, «Όσα περίσσεψαν της λήθης» εκδόσεις Πολύεδρο.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Πατρινοί ποιητές  Σπύρος Βρεττός και  Γιάννης Ζαρκάδης καθώς και ο ομότιμος καθηγητής πανεπιστημίου Πατρών Γιάννης Μουρτζόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture