Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Πάτρα: Θεατρικά σεμινάρια στο ΔΗΠΕΘΕ από την Φραντζέσκα Ιωαννίδη

Πάτρα: Θεατρικά σεμινάρια στο ΔΗΠΕΘΕ από...

Θα πραγματοποιηθούν τα σαββατοκύριακα 18-19/11 και 25-26/11/2023 στο θέατρο Μπάρρυ στην οδό Σανταρόζα και Καρόλου

Δύο σεμινάρια θεάτρου πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο Θέατρο Μπάρρυ του ΔΗΠΕΘΕ Πατρών, στην οδό Σανταρόζα 7 και Καρόλου, το σαββατοκύριακο 18 και 19 Νοεμβρίου 2023 με θέμα  «Γενεαλογία ηρώων αρχαίου ελληνικού θεάτρου και ερμηνεία» & το σαββατοκύριακο 25 και 26/11 με θέμα «Η μελέτη ενός ρόλου – Από το χαρτί στην Σκηνή».

Υπεύθυνη για τα σεμινάρια είναι η ηθοποιός και σκηνοθέτιδα, απόφοιτη της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου, Φραντζέσκα Ιωαννίδη.

Αναλυτικά τα σεμινάρια έχουν ως εξής:

-18-19 Νοεμβρίου (Σάββατο-Κυριακή), 16.00-20.00

Στο σεμινάριο  θα παρουσιαστούν τα γενεαλογικά δέντρα των Ατρειδών, Ηρακλειδών και Λαβδακιδών, καθώς και άλλων ηρώων αρχαίων τραγωδιών εκτός των δέντρων αυτών, όπως ο Φιλοκτήτης, ο Αίας, η Δηιάνειρα, οι Δαναΐδες, η Αγαύη, ο Ιππόλυτος κλπ.). Τα γενεαλογικά τους δέντρα και η ερμηνεία τους, βοηθούν θεατές και επαγγελματίες του θεάτρου να κατανοήσουν τον Μύθο και την σημασία του,  τόσο για την δραματική πλοκή του έργου, όσο και για την ερμηνεία των ρόλων.

Την πρώτη μέρα του σεμιναρίου θα παρουσιαστούν οι Γενεαλογίες και την δεύτερη μέρα θα αναλυθεί-ερμηνευτεί γενεαλογικά μία αρχαία τραγωδία επιλογής των συμμετεχόντων.

Συμμετοχή διημέρου ανά άτομο:  65 ευρώ (φοιτητικό/σύλλογοι/ομάδες 50 ευρώ).

-25-26 Νοεμβρίου (Σάββατο-Κυριακή), 16.00-20.00

 «Η μελέτη ενός ρόλου – Από το χαρτί στην Σκηνή».

Το σεμινάριο παρουσιάζει όλα τα στάδια που απαιτούνται για την υλοποίηση μιας θεατρικής παράστασης, καθώς και για την μελέτη ενός ρόλου από έναν ηθοποιό ή από έναν «απαιτητικό θεατή». Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση με το θεατρικό κείμενο ως ανάγνωσμα ή ως εργαλείο υποκριτικής εργασίας. Ακολουθούμε το ταξίδι του κειμένου από το ράφι ενός βιβλιοπωλείου μέχρι την  Θεατρική Σκηνή.

Συμμετοχή διημέρου ανά άτομο: 65 ευρώ (φοιτητικό/σύλλογοι/ομάδες 50 ευρώ)

Υπεύθυνη σεμιναρίου: ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΙΩΑΝΝΙΔΗ (Ηθοποιός-απόφοιτη Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης Εθνικού Θεάτρου, Σκηνοθέτης, Καθηγήτρια Δραματικής Τέχνης ΠΕ91.02, εκπαιδεύτρια Υποκριτικής, Ορθοφωνίας και Αυτοσχεδιασμού στα ΔΙΕΚ Πάτρας. Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος «Το Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο και η Πρόσληψή του» και υποψήφια Διδάκτωρ, του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πατρών).

https://www.facebook.com/frangeska.ioannidi/

Τηλέφωνο επικοινωνίας/συμμετοχής: 6989195912, email: [email protected]

*Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους αγαπούν το θέατρο είτε είναι επαγγελματίες είτε θεατές. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης και υλικό από τις  παρουσιάσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture