Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Πάτρα: Στο θέατρο act από 3 Νοεμβρίου η "Δάφνη" με Λίλα Μπακλέση και Άρτεμη Γρύμπλα

Πάτρα: Στο θέατρο act από 3 Νοεμβρίου η ...

Ένα κουίρ παραμύθι για τον έρωτα, την αποδοχή, την επιβολή της εξουσίας και τελικά… την φωτοσύνθεση, ένα σύγχρονο θρίλερ που συνδιαλέγεται με τον αρχαιοελληνικό μύθο της Δάφνης & του Απόλλωνα

Η παράσταση «Δάφνη» της Ραφαέλλα Μάρκους, ένα κουίρ παραμύθι για τον έρωτα, την αποδοχή και την επιβολή της εξουσίας, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με την Πατρινή ηθοποιό Λίλα Μπακλέση και την Άρτεμη Γρύμπλα, θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Act, στο πάνω μέρος στις σκάλες Γεροκωστοπούλου, στην Πάτρα και κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023.

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/lgbtqi/dafnipatra

Μετά τη μεγάλη sold out επιτυχία των «Οι Κάτω απ’ τ’ αστέρια» σε Ελλάδα και εξωτερικό, οι Άρτεμις Γρύμπλα, Λίλα Μπακλέση και Κωνσταντίνος Μπιμπής, συμπράττουν ξανά για να παρουσιάσουν για 1η φορά στο ελληνικό κοινό το βραβευμένο έργο «Δάφνη» της Ραφαέλλα Μάρκους, από τις 3 Νοεμβρίου στο θέατρο act στην Πάτρα.

Ένα κουίρ παραμύθι για τον έρωτα, την αποδοχή, την επιβολή της εξουσίας και τελικά… την φωτοσύνθεση. Μια ιστορία για όλα όσα θα μπορούσαν να έχουν συμβεί διαφορετικά. Ένα  σύγχρονο θρίλερ, γραμμένο μόλις το 2022, που συνδιαλέγεται με τον αρχαιοελληνικό μύθο της Δάφνης και του Απόλλωνα.

Η Δάφνη είναι μία σύγχρονη γυναίκα που σιχαίνεται τις ταμπέλες και λατρεύει τα φυτά. Προσπαθεί να επιβιώσει στον έξω κόσμο, σ’ αυτόν τον ετεροκανονικό κόσμο: ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Ένα βράδυ, ερωτεύεται μία γυναίκα - μια γουόντερ γούμαν. Και ακριβώς τη στιγμή που πιστεύει ότι έχει κατακτήσει την ευτυχία, ένα (όχι και τόσο) μικρό μυστικό από το παρελθόν της,  έρχεται να ταράξει τη σχέση και τη ζωή της.

Καθώς το τίμημα που πληρώνει για να μπορέσει να το κρατήσει κρυφό μεγαλώνει, το μυστικό της την βαραίνει ολοένα και περισσότερο, την τυλίγει σαν τις ρίζες ενός δέντρου που την αναγκάζουν να μένει ακίνητη. Το δέρμα της σιγά σιγά καλύπτεται με τον φλοιό της ενοχής. Και η Δάφνη θέλει όσο τίποτε πια να πετάξει ένα κομμάτι του εαυτού της. Να γίνει όλα όσα δεν είναι. Ένα αστικό θρίλερ, που πραγματεύεται, με χιούμορ και ευαισθησία, τον δύσκολο και μοναχικό δρόμο της αποδοχής του εαυτού μας.

Το έργο ανέβηκε για 1η φορά στο Fringe festival του Εδιμβούργου αποσπώντας τα βραβείο «Summerhall Lustrum Award 2022» και στο Soho Theatre στο Λονδίνο κερδίζοντας το «SoHo Playhouse Medal of Excellence 2022».

Οι παραστάσεις στην Πάτρα θα πραγματοποιηθούν από τις 3 έως και τις 19 Νοεμβρίου 2023 στο θέατρο act (Σκάλες Γεροκωστοπούλου 65), Παρασκευές και Σάββατα στις 21.30 και Κυριακές στις 20.00.

Μετάφραση & Ερμηνεία: Άρτεμις Γρύμπλα & Λίλα Μπακλέση

Σκηνοθεσία: Άρτεμις Γρύμπλα, Λίλα Μπακλέση, Κωνσταντίνος Μπιμπής

Σκηνικά - Κοστούμια: Μαρία Παπαδοπούλου

Μουσική: Αλεξάνδρα Κατερινοπούλου

Επιμέλεια κίνησης: Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου

Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Βλασσόπουλος

Βοηθός σκηνοθετών: Εύα Διαμαντή

Φωτογραφίες & Trailer: Σοφοκλής Μπιμπής

Παραγωγή: Floating Orchard Theatre Company & Θέατρο Αυλαία Θεσσαλονίκη

Περισσότερες πληροφορίες-κρατήσεις: 2610272037 & 6936122263

Εισιτήρια: 15€ (κανονικό) 10€ (μειωμένο).

Προαγορά εισιτηρίων:  https://www.more.com/theater/lgbtqi/dafnipatra

παράσταση πραγματοποιείται με την αιγίδα και την οικονομική υποστήριξη του ΥΠΠΟ.

*Εκ των υποστηρικτών επικοινωνίας των παραστάσεων του act είναι και το thebest.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture