Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Δημοσιεύθηκε η διαθήκη της Μαίρης Χρονοπούλου – Οι κληρονόμοι και η αγαπημένη της οικιακή βοηθός που δεν ξέχασε

Δημοσιεύθηκε η διαθήκη της Μαίρης Χρονοπ...

Πού επιθυμούσε να σκορπιστεί η τέφρα της

Η διαθήκη της Μαίρης Χρονοπούλου, 25 μέρες μετά το θάνατό της, δημοσιεύθηκε στο Ειρηνοδικείο Κορωπίου από την συμβολαιογράφο Αγγελική Αχειμαστού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής «Πρωινό» του Ant1 και όσα μεταδόθηκαν το πρωί της Τρίτης (31/10), οι κληρονόμοι που αναφέρονται μέσα στη διαθήκη της Μαίρης Χρονοπούλου είναι δύο.

Ο ένας κληρονόμος είναι το «Χαμόγελο του Παιδιού» και ο δεύτερος κληρονόμος είναι μια οικιακή βοηθός που είχε κατά το παρελθόν η Μαίρη Χρονοπούλου.

Η συμβολαιογράφος κ. Αχειμαστού μίλησε στο «Πρωινό» και ανέφερε μεταξύ άλλων πως η διαθήκη της Μαίρης Χρονοπούλου «είναι στο αρχείο συναδέλφου, τηρώ το αρχείο της και το φυλάσσω προσωπικά, οπότε είχα την υποχρέωση, όπως κάθε άλλη διαθήκη να προβούμε στην δημοσίευσή της. Η δημοσίευση έγινε σήμερα το πρωί στο αρμόδιο Ειρηνοδικείο του Κορωπίου που έπρεπε να δημοσιευθεί η διαθήκη».

Σε ότι αφορά την γνωριμία της με την αείμνηστη ηθοποιό σχολίασε πως: «Επειδή την αναπλήρωνα, την γνώρισα για πολύ λίγο διάστημα και κρατώ αυτή την πολύ καλή εικόνα, ενός ζεστού και απλού ανθρώπου».

Σε ερώτηση αν γνωρίζει πότε συνέταξε τη διαθήκη η Μαίρη Χρονοπούλου, η συμβολαιογράφος απάντησε πως: «Δεν μπορώ να σας το πω αυτό, έχουμε την αρχή της μυστικότητας. Είναι αρκετά χρόνια πάντως, πίσω» ενώ πρόσθεσε πως ο δικηγόρος της ηθοποιού και κάποιοι φίλοι έχουν επικοινωνήσει μαζί της.

«Έπρεπε να σταλεί μια ληξιαρχική πράξη θανάτου, οπότε με κάποιο τρόπο έπρεπε να τη λάβω. Οπότε εμείς μετά, είναι υποχρέωσή μας να προβούμε στην δημοσίευσή της, χωρίς να εξετάσουμε οτιδήποτε άλλο. Πρέπει να περιμένουν όλοι την δημοσίευση της διαθήκης, όποιος έχει έννομο συμφέρον σας το επαναλαμβάνω, μπορεί να πάρει μετά αντίγραφο. Έχουμε την αρχή της μυστικότητας, δεν μπορώ να πω κάτι άλλο» πρόσθεσε στην συνέχεια η συμβολαιογράφος.

Ποια είναι η οικιακή βοηθός που συμπεριλαμβάνεται στη διαθήκη της Μαίρης Χρονοπούλου

«Είναι μια οικιακή βοηθός η οποία είχε συμπαρασταθεί πάρα πολύ στη Μαίρη, πριν από λίγα χρόνια. Λαμάρα είναι το όνομά της, η οποία από πληροφορίες που έχουμε έχει γυρίσει στην πατρίδα της. Έχουμε πληροφορία ότι έχει αφήσει κάποια χρήματα. Αν δεν πάρουμε το αντίγραφο της διαθήκης δεν μπορούμε να ξέρουμε ακριβώς. Η Μαίρη είχε ζητήσει με γραπτή δήλωσή της, πιστοποιημένη από την αστυνομία και η τέφρα της να ριχτεί στο Σούνιο» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Χατζημιχάλης, δικηγόρος και φίλος της αείμνηστης Μαίρης Χρονοπούλου στο «Πρωινό» το πρωί της Τρίτης (31/10).

Το χρηματικό ποσό που άφησε στη Λαμάρα
Ο κ. Χατζημιχάλης, λίγη ώρα αργότερα μίλησε σε ζωντανή σύνδεση και στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» όπου αναφέρθηκε και στο ποσό που άφησε η Μαίρη Χρονοπούλου στη Λαμάρα.

«Υπάρχουν δύο κληρονόμοι, το Χαμόγελο του παιδιού, υπάρχει και η Λαμάρα, μία οικιακή βοηθός που είχε για πολλά χρόνια, δεν την ξέχασε. Αποφάσισε και δώρισε το σπίτι στον Άγιο Νικόλαο, στα Πατήσια, που είχε αφήσει με τη διαθήκη στη Λαμάρα αρχικά, και αυτό στο Χαμόγελο του Παιδιού. Της είχε αφήσει και κάποια χρήματα, τα οποία όμως, πρέπει να δούμε πού βρίσκονται για να μπορεί να τα πάρει. Αν δεν κάνω λάθος, της άφησε 50.000 ευρώ. Κάποια χρήματα, επίσης, τα αφήνει σε κάποιους φίλους. Μη με ρωτήσετε ονόματα. Αυτή η διαθήκη συμπερασματικά, υποθέτω ότι έχει συνταχθεί πριν από το ’16, που έγινε το συμβόλαιο μεταβίβασης του σπιτιού. Τώρα αυτό το σπίτι ανήκει στο Χαμόγελο του Παιδιού. Τώρα μένουν δύο κοπέλες εκεί, που είναι φοιτήτριες», είπε αρχικά, ωστόσο στη συνέχεια εξήγησε πως και το σπίτι στον Άγιο Νικόλαο τελικά είναι γραμμένο στη Λαμάρα και τα υπόλοιπα θα δοθούν στον οργανισμό.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight