Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ο Επίσκοπος Χρύσανθος τέλεσε τον αγιασμό στην Χριστιανική Εστία το απόγευμα της Κυριακής

Πάτρα: Ο Επίσκοπος Χρύσανθος τέλεσε τον ...

Ακολούθως μίλησε - Την Τρίτη 31/10 στις 18.00 και το πρωί της Τετάρτης 1/11/2023 θα προεξάρχει στις ιερές ακολουθίες στον ναό των Αγίων Αναργύρων κοντά στην πλ. Ομονοίας

Με την ακολουθία του Αγιασμού που τέλεσε την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023 ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος στον Ι. Ναό του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου εντός της Χριστιανικής Εστίας Πατρών, στην οδό Μιαούλη ξεκίνησαν οι φετινές κυριακάτικες εσπερινές ομιλίες.

Μετά την ακολουθία ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης παρουσίασε τα δύο θαύματα του Χριστού από την σημερινή Ευαγγελική περικοπή: τη θεραπεία της αιμορροούσης γυναικός και την Ανάσταση της κόρης του Ιαείρου μέσα από τα οποία αποδεικνύεται η παντοδυναμία και η πανσοφία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Στο θαύμα της αιμορροούσης ο Χριστός αντελήφθη και τα κίνητρα και την ακλόνητη πίστη που είχε η γυναίκα αυτή γι' αυτό και την ευλόγησε με τη θεραπεία της αιμορραγίας.

Στο θαύμα της Ανάστασης της κόρης του Ιαείρου φανερώθηκε ότι ο Χριστός είναι ο νικητής του θανάτου, η αυτοζωία.

Η Εκκλησία μάς καλεί όλους ν΄ αγαπήσουμε το λόγο του Θεού, το πρόσωπο του Χριστού για να πετύχουμε το βασικό μας στόχο που είναι ο εξαγιασμός μας, υπογράμμισε ο κ. Χρύσανθος, ο οποίος & μετέφερε την ευλογία και τις ευχές του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου. Επίσης τη Χριστιανική Εστία Πατρών για το πολύπλευρο έργο που επιτελεί και ευχήθηκε πλούσια καρποφορία και στο παρόν εκκλησιαστικό έτος.

Ο κ. Χρύσανθος την Τρίτη 31/10 στις 6 το απόγευμα θα προεξάρχει στον πανηγυρικό εσπερινό στον ιερό ναό Αγίων Αναργύρων στη Γούναρη όπου και θα χοροστατήσει και ανήμερα της εορτής, την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2023 το πρωί στη Θεία λειτουργία όπου και θα κηρύξει το Θείο λόγο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις