Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Πρόγραμμα εκδηλώσεων με επίκεντρο τον Τσίλλερ από την Εταιρεία Αχαϊκών Σπουδών

Πάτρα: Πρόγραμμα εκδηλώσεων με επίκεντρο...

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ανάδειξης της νεότερης αρχιτεκτονικής της Πάτρας, με τίτλο «Ερνέστος Τσίλλερ και ελληνικός νεοκλασικισμός στην Πάτρα» που θα υλοποιηθεί τους επόμενους μήνες

Πρόγραμμα ανάδειξης της νεότερης αρχιτεκτονικής της Πάτρας, με τίτλο «Ερνέστος Τσίλλερ και ελληνικός νεοκλασικισμός στην Πάτρα», θα υλοποιήσει τους επόμενους μήνες η Εταιρεία Αχαϊκών Σπουδών, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τον θάνατο του Σάξονα αρχιτέκτονα, ο οποίος δημιούργησε στην Πάτρα εμβληματικά κτίρια που παραμένουν μέχρι σήμερα τοπόσημα της πόλης.

Ο Γερμανός αρχιτέκτονας Τσίλλερ (Ernst Ziller) που θεωρείται & ο «αναμορφωτής της Αθήνας», υπήρξε ένας από τους κύριους εκπροσώπους του νεοκλασικισμού στον ελληνικό χώρο, παραλαμβάνοντας τον κλασικισμό που επικρατούσε μέχρι τότε και οδηγώντας τον στην αστική ολοκλήρωση. Έζησε από το 1837 έως τις 4 Νοεμβρίου του 1923 που πέθανε στην Αθήνα.

Στην Πάτρα το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, το κτίριο του Εμπορικού Συλλόγου «Ερμής» στην πλ. Γεωργίου, το κτίριο της Εθνικής Τράπεζας, αλλά και η οροφή του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Ευαγγελιστρίας, παραμένουν δείγματα του αρχιτεκτονικού του ύφους, αναφέρει η ανακοίνωση της Εταιρείας Αχαϊκών Σπουδών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν:

- Ημερίδα με θέμα το έργο του Ερνέστου Τσίλλερ και οι επιρροές του, με τη συμμετοχή διακεκριμένων αρχιτεκτόνων και μελετητών.

- Εργαστήριο σύγχρονης τέχνης βασισμένο στην αισθητική του Τσίλλερ.

- Περίπατος – ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας, με άξονα τα κτίρια που σχετίζονται με τον Τσίλλερ και τις επιρροές του στην πόλη.

- Συλλεκτική έκδοση με φωτογραφίες, αρχειακό υλικό και κείμενα για τον Τσίλλερ και τη σχέση του με την Πάτρα.

*Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται με τη συνεργασία του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής, του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ν. Αχαΐας και της Εταιρείας Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture