Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ο ΣΟΨΥ τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Πάτρα: Ο ΣΟΨΥ τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα...

Με αφορμή & την επέτειο 20 ετών από την ίδρυση του Συλλόγου, βρέθηκε στη Ρήγα Φεραίου το πρωί του Σαββάτου 21/10, και διάδρασε με τους περαστικούς πολίτες της Πάτρας

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023, πραγματοποιήθηκαν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κοινού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας (10 Οκτωβρίου) στη Ρήγα Φεραίου, στη πόλη της Πάτρας.

O Σύλλογος για την Ψυχική Υγεία «ΣΟΨΥ» Πάτρας σε συνεργασία με την ΠΟΜΑμεΑ Δυτικης Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων, την υποστήριξη της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας / Region of Western Greece και τη στήριξη του Δήμου Πατρέων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας και την επέτειο 20 ετών από την ίδρυση του Συλλόγου «ΣΟΨΥ» Πάτρας, βρέθηκε στη Ρήγα Φεραίου τις πρωινές ώρες, και διάδρασε με τους περαστικούς πολίτες της Πάτρας.

Πιο συγκεκριμένα, έλαβαν χώρα έκθεση χειροτεχνιών ατόμων με ψυχική αναπηρία και βιωματικές δράσεις ευαισθητοποίησης για ενήλικες και παιδιά.

Υπήρξε όμορφη διάθεση και θετική ενέργεια, μπαλόνια στο χρώμα της ψυχικής υγείας, και υλικό προώθησης ενημέρωσης τόσο για το μήνυμα “Η Ψυχική Υγεία είναι Παγκόσμιο Ανθρώπινο Δικαίωμα” όσο και για τα 20 Χρόνια ΣΟΨΥ Πάτρας 2003-2023, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Τη δράση ενημέρωσης πλαισίωσε μουσική υπόκρουση και καλλιτέχνες δρόμου από την ομάδα των X-Saltibagos για τους μικρούς μας φίλους και όχι μόνο.

Ακόμα διοργανώθηκε Επετειακή Εκδήλωση για τα 20 Χρόνια ΣΟΨΥ Πάτρας 2003-2023 στο My Way Hotel την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023. Η εκδήλωση ήταν σε συνεργασία με την ΠΟΜΑμεΑ Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων, και είχε την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας.

Παρευρισκόμενοι ήταν βουλευτές του νομού Αχαΐας, εκπρόσωποι του Περιφερειακού Συμβουλίου, εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δοικητής της 6ης ΥΠΕ Γ. Καρβέλης, εκπρόσωποι των νοσοκομείων του ΠΓΝΠ Παναγία η Βοήθεια, του ΓΝ Πατρών Ο Άγιος Ανδρέας, του ΓΝ Παίδων Καραμανδανείου, εκπρόσωποι των αρχών και των φορέων της πόλεως, καθώς τα μέλη, φίλοι και οι εργαζόμενοι του ΣΟΨΥ.

Η επετειακή αυτή βραδιά έκλεισε υπό τους ήχους του μουσικού σχήματος «Ευήκοον Μέλος».

Το ΔΣ του ΣΟΨΥ Πάτρας ευχαριστεί δημοσίως όλους όσους παρευρέθηκαν, «και ευελπιστούμε να συναντιώμαστε πιο συχνά όχι μόνο σε επετειακές εκδηλώσεις αλλά και στις δράσεις του συλλόγου», όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά.

Εκδήλωση εις Μνήμη του Χρήστου Χρονόπουλου

*Στο μεταξύ σε έντονα συγκινησιακό κλίμα, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023 στις 19.00, η εκδήλωση που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία 'Ψ', εις μνήμη του αείμνηστου μέλους Χρήστου Χρονόπουλου στην κατάμεστη αίθουσα της Παναρκαδικής, στην οδό Τζωρτζ 9, στην πλ. Κάνιγγος, στην Αθήνα.

Ομιλήτρια ήταν η κυρία Δούκα Χρονοπούλου Τρισεύγενη, θεία και «μητέρα» του Χρήστου η οποία ανέλαβε την φροντίδα του, μετά τον βασανισμό του από αστυνομικά όργανα το 2007 στο ΑΤ Καλλιθέας μέχρι και που κατέληξε στις 7 Σεπτεμβρίου 2023 στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου στο Ρίο στη Πάτρα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΣΟΨΥ Πάτρας.

Από την εκδήλωση στην Αθήνα.

Από την εκδήλωση στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις