Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Γάζα: Ένα παιδί νεκρό

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε ελληνορ...

Στο κέντρο της πόλης της Γάζας

Νεότερη ενημέρωση:  Ένα παιδί σκοτώθηκε και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν μετά από Ισραηλινή βομβιστική επίθεση στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα, όπου είχαν καταφύγει εκατοντάδες εκτοπισμένοι.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ παλαιστινιακές πηγές ανέφεραν ότι τα Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν τηνκκλησία του Αγίου Πορφυρίου στη συνοικία Al-Zaytoun στη νότια Γάζα, σκοτώνοντας ένα κορίτσι και τραυματίζοντας δεκάδες ανθρώπους.

Παράλληλα σημειώνουν ότι προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές σε τμήματα του κτιρίου της εκκλησίας. και ένα κτίριο δίπλα στην εκκλησία καταστράφηκε.

Πρώτη ενημέρωση: Εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι που είχαν συγκεντρωθεί σε μια ελληνορθόδοξη εκκλησία στο κέντρο της πόλης της Γάζας έγιναν στόχος ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής, μεταδίδει το Al Jazeera

Τουλάχιστον 2 άτομα σκοτώθηκαν και αρκετά άλλα τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το μέσο.

Σημειώνεται πως το υπουργείο Εσωτερικών στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε πως το κτίριο κατέρρευσε έπειτα από την επιδρομή. Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο αριθμός των παρευρισκόμενων είναι 50 άτομα, η πλειονότητα των οποίων είναι παιδιά και γυναίκες.

Το Παλαιστινιακό Πρακτορείο Ειδήσεων (Wafa) μετέδωσε ότι ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν την εκκλησία που βρίσκεται στη συνοικία Αλ-Ζαϊτούν, στη νότια Γάζα, σημειώνοντας ότι προκλήθηκαν «σοβαρές υλικές ζημιές» σε τμήματα του ναού, ενώ ένα κτίριο που βρισκόταν δίπλα του, καταστράφηκε ολοσχερώς.

Η εκκλησία είχε γίνει καταφύγιο για εκτοπισμένους Παλαιστίνιους.

Πρόκειται για τη παλαιότερη εκκλησία της Γάζας. Χτίστηκε μεταξύ 1150 και 1160 μ.Χ. και είναι αφιερωμένη στον Άγιο Πορφύριο, που διετέλεσε Επίσκοπος Γάζας τον 5ο αιώνα.

«Πράσινο φως» στη χερσαία επίθεση του Ισραήλ - «Τα τούνελ της Χαμάς θα γίνουν το μεγαλύτερο νεκροταφείο του κόσμου», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις