Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πότε μπαίνει ο Δήμος στο Αρσάκειο; Πόσο θα διαρκέσει η μετακόμιση

Πάτρα: Πότε μπαίνει ο Δήμος στο Αρσάκειο...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Το επιβλητικό και ιστορικό κτίριο που δεσπόζει στο κέντρο της Πάτρας αναμένεται σύντομα να στεγάσει τις δημοτικές υπηρεσίες

Η ταμπέλα μπήκε. Πότε θα είναι όμως έτοιμο το νέο Δημαρχείο της Πάτρας, που θα στεγαστεί στο παλιό Αρσάκειο;

«Στα τέλη του Νοέμβρη, θα είμαστε έτοιμοι», λέει ο Αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Έργου –  Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων και Έργων Υποδομής Χρήστος Κορδάς.

 «Το οικοδομικό μέρος του έργου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Τώρα απομένουν να γίνουν οι καθαρισμοί και ένας διαγωνισμός που ολοκληρώνεται για βιβλιοθήκες, υπολογιστές, ντουλάπια, γραφεία, καρέκλες κ.α. τέτοιου είδους πράγματα, που χρειάζονται να είναι στη θέση τους, πριν αρχίσουμε να μετακομίζουμε».

Όπως μας λέει, η μετακόμιση θα ξεκινήσει αμέσως μετά και την ολοκλήρωση των παραπάνω εκκρεμοτήτων, μέσα στο Νοέμβριο, ενώ στόχος της δημοτικής αρχής είναι αυτή να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε 15 ημέρες. «Σίγα σιγά θα πρέπει να οργανώνουμε την μεταφορά. Να κλείσουμε το κτίριο που στεγάζεται τώρα ο Δήμος και να ξεκινήσουμε. Κάθε υπηρεσία έχει τόνους φακέλους, πρέπει όλα να είναι οργανωμένα από το μικρότερο πράγμα μέχρι το μεγαλύτερο. Ζητούμενο είναι μέσα σε 15 ημέρες να έχουμε μεταφερθεί γιατί δεν μπορεί ο Δήμος να κλείσει παραπάνω ημέρες».

Έτσι, το επιβλητικό και ιστορικό κτίριο του πρώην Αρσακείου που δεσπόζει στο κέντρο της Πάτρας αναμένεται σύντομα να στεγάσει τις δημοτικές υπηρεσίες αλλά και να φιλοξενήσει στον προαύλιο χώρο του πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως είναι στα πλάνα του Δήμου.

Το κόστος του έργου, ανέρχεται στο ποσό των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ.

Το κτίριο καταλαμβάνει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο και η συνολική του έκταση ξεπερνά τα 4.000 τ.μ., θεμελιώθηκε το 1929 και μέχρι το 2004 στεγάζονταν σε αυτό τα Αρσάκεια σχολεία, οπότε ευοδώθηκε η προσπάθεια μεταφοράς τους σε ιδιόκτητο κτήριο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις