Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αχαΐα: Πώς βλέπουν οι τοπικές οργανώσεις των κομμάτων το εκλογικό αποτέλεσμα- Ποιοι αισθάνονται νικητές και ποιοι χαμένοι- Ανησυχεί η αποχή 

Αχαΐα: Πώς βλέπουν οι τοπικές οργανώσεις...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Πέρα από την ανάλυση του εκλογικού αποτυπώματος, άξιο σχολιασμού για όλους είναι και η τεράστια αποχή που σημειώθηκε.

Τα αποτελέσματα του β γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών αναλύουν και οι τοπικές οργανώσεις των κομμάτων στην Αχαΐα, και όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο.

Πέρα από την ανάλυση του εκλογικού αποτυπώματος, άξιο σχολιασμού για όλους είναι και η τεράστια αποχή που σημειώθηκε.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest,.gr ο πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Νέας Δημοκρατίας Αχαΐας, Αντώνης Κουνάβης, «η δεύτερη Κυριακή των εκλογών δεν ήταν μία όμορφη Κυριακή για τη Νέα Δημοκρατία, μας προβληματίζει το αποτέλεσμα και βεβαίως τα όργανα θα το εξετάσουν. Είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε με ειλικρίνεια, να δούμε τι έφταιξε και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα.

Είναι γεγονός ότι στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης τα πολιτικά μηνύματα εξάγονται την πρώτη Κυριακή των εκλογών, όμως αυτό δε θα πρέπει να μας υπνωτίσει. Θα πρέπει να αναλύσουμε τι συνέβη και να πάρουμε και τις ορθές αποφάσεις για τη συνέχεια.  

Η αποχή είναι ένα φαινόμενο που πρέπει να απασχολήσει όλες τις πολιτικές παρατάξεις γιατί είναι κάτι που αν το αφήσουμε θα πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και αυτό  δε θα είναι καλό για τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος της χώρας».

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr o συντονιστής της Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Σιδηρόπουλος, «το χθεσινό αποτέλεσμα δείχνει ότι παραμένουν ισχυρά τα προοδευτικά και δημοκρατικά αντανακλαστικά των πολιτών της Πάτρας που επέλεξαν να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του Κώστα Πελετίδη απέναντι σε μία νεοφιλελεύθερη πολιτική του Κώστα Σβόλη που υποστηρίχθηκε από την τοπική Νέα Δημοκρατία, ειδικά τη τελευταία βδομάδα.

Η διαφορά μεταξύ τους είναι ένα καμπανάκι για το δήμαρχο της Πάτρας. Αυτή τη φορά δεν έχει μια μεγάλη διαφορά όπως στις προηγούμενες δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Κλείνει η ψαλίδα και θα πρέπει να ξεφύγει από το στενό μανδύα του ΚΚΕ και να απευθυνθεί ευρύτερα σε δημοκρατικούς- προοδευτικούς πολίτες σε μία νέα βάση με ευρύτερες συμμαχίες για να μπορέσει να μείνει η πόλη σε προοδευτικά χέρια. Συνολικά έχουμε μία πρώτη ρηγμάτωση στο αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας. Δε θα πω ότι είναι νίκη των προοδευτικών δυνάμεων όμως πρέπει να σταθούμε σε αυτό, ότι έχουμε μία πρώτη ρηγμάτωση σε αυτή την νικηφόρα επέλαση που προσπάθησε να επιβάλει το Μαξίμου και ο πρωθυπουργός και στο επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σε αυτό συνέβαλε η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλία αλλά και η αλλαγή στους δύο μεγάλους δήμους της χώρας που είναι δήμοι με βαρύτητα. Αυτό δίνει την ελπίδα ότι η Νέα Δημοκρατία δεν είναι παντοδύναμη παντού. Το πιο ανησυχητικό είναι η τεράστια αποχή, μια αποχή που δεν είχαμε συνηθίσει ούτε σε αυτοδιοικητικό επίπεδο. Πρέπει να εξεταστεί σε νέα βάση. Φαίνεται ότι ο κόσμος γυρίζει την πλάτη σε όλα αυτά και δεν ασκεί καν το εκλογικό του δικαίωμα».

Από την πλευρά του μιλώντας στο thebest.gr o Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Αχαΐας, Νίκος Μοίραλης αναφέρει:

«Το ΠΑΣΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής της χθεσινής βραδιάς. Ένωσε το μέτωπο της κεντροαριστεράς απέναντι στη σημερινή κυβέρνηση. Σε επίπεδο Αχαΐας κρατήσαμε τα κεκτημένα.

Η αποχή είναι ένα ανησυχητικό φαινόμενο το οποίο βλέπουμε να εδραιώνεται και πρέπει να το εξετάσουμε σοβαρά».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις