Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Φοιτητική Κατοικία: Αύξηση τιμών σε ενοικιάσεις ακινήτων στην Πάτρα

Φοιτητική Κατοικία: Αύξηση τιμών σε ενοι...

Σύμφωνα με το spitogatos

Το τρίτο τρίμηνο του 2023 έκλεισε με τις μέσες ζητούμενες τιμές πώλησης και ενοικίασης κατοικιών να διατηρούν μια σταθερά ανοδική πορεία σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, με +12% μέση αύξηση στις τιμές πώλησης και +7% μέση αύξηση στις τιμές ενοικίασης αντίστοιχα (στις οποίες εντάσσεται και η Πάτρα), σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2022.

Τη συνολική εικόνα της τάσης των τιμών της αγοράς ανέλυσε και για το τρίτο τρίμηνο του 2023 το Spitogatos Insights με βάση το δείκτη τιμών του Spitogatos (SPI), που καταγράφει τη χρονική εξέλιξη των τιμών στην εγχώρια αγορά ακινήτων με βάση εκατομμύρια πραγματικά δεδομένα αγγελιών από τη Νο.1 ιστοσελίδα αγγελιών ακινήτων στην Ελλάδα.

Κάποιες από τις μεγαλύτερες αυξήσεις στη μέση ζητούμενη τιμή πώλησης κατοικιών το τρίτο τρίμηνο του 2023 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους σημειώθηκαν στα Προάστια Πειραιά (+23%), στο Δήμο Θεσσαλονίκης (+21%) καθώς και τα Δυτικά Προάστια Αττικής (+19%).

Όσον αφορά την ενοικίαση κατοικιών, οι υψηλότερες μέσες ζητούμενες τιμές καταγράφηκαν στα Νότια Προάστια Αττικής (11,8 ευρώ/τ.μ.), τις Κυκλάδες (11,3 ευρώ/τ.μ.) και τα Βόρεια Προάστια Αττικής (10,8 ευρώ/τ.μ.).

Στην Ηπειρωτική Ελλάδα οι περιοχές με τις υψηλότερες μέσες ζητούμενες τιμές ενοικίασης κατοικιών ήταν για το τρίτο τρίμηνο του 2023 ο νομός Λάρισας (7,5 ευρώ/τ.μ.) και η Αχαΐα (7,4 ευρώ/τ.μ.) περιοχές που παρουσιάζουν και υψηλό ενδιαφέρον για ενοικίαση φοιτητικών κατοικιών.

«Παραδοσιακά το τρίτο τρίμηνο του έτους παρουσιάζει έντονες διακυμάνσεις σε περιοχές με υψηλό ενδιαφέρον καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Η αυξημένη ζήτηση στα νησιά τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της αυξημένης τουριστικής δραστηριότητας, η εκκίνηση της νέας ακαδημαϊκής περιόδου επηρεάζουν σημαντικά τις ζητούμενες τιμές πώλησης και ενοικίασης «, δηλώνει ο Δημήτρης Μελαχροινός, CEO του Spitogatos.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις