Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ώρα μηδέν για τη χερσαία επέμβαση στη Γάζα – Έληξε το τελεσίγραφο του Ισραήλ-LIVE εικόνα

Ώρα μηδέν για τη χερσαία επέμβαση στη Γά...

Άμαχοι εγκαταλείπουν το βόρειο τμήμα της παλαιστινιακής Λωρίδας της Γάζας

Με το βλέμμα στραμμένο στη Μέση Ανατολή είναι ο πλανήτης, καθώς στις (8 το βράδυ) έληξε το ισραηλινό τελεσίγραφο για εκκένωση της Λωρίδας της Γάζας.

Ο Ισραηλινός Στρατός (IDF) ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε τοπικές επιδρομές στα περίχωρα της Λωρίδας της Γάζας προκειμένου να ολοκληρωθεί η προσπάθεια εκκαθάρισης της περιοχής από τρομοκράτες της Χαμάς και όπλα. «Σε αυτές τις επιχειρήσεις θα γίνει προσπάθεια και στη Λωρίδα της Γάζας για τον εντοπισμό αγνοουμένων» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ο ισραηλινός στρατός, με μία άνευ προηγουμένου εντολή είχε ζητήσει νωρίτερα να εκκενωθεί το βόρειο τμήμα του αυτόνομου παλαιστινιακού θύλακα, σχεδόν η μισή Λωρίδα της Γάζας.

Οι δυνάμεις των IDF (άρματα και μονάδες πεζικού) έψαχναν για ομήρους που είχε πάρει η Χαμάς. Κατά τη διάρκεια των προσπαθειών εντοπισμού των αγνοουμένων, οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τρομοκρατικές μονάδες της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένης μιας που εκτόξευσε έναν κατευθυνόμενο αντιαρματικό πύραυλο.

Άμαχοι εγκαταλείπουν το βόρειο τμήμα της παλαιστινιακής Λωρίδας της Γάζας

Με αυτοκίνητα, φορτηγά, αγελάδες και πεζή εκκενώνουν τη βόρεια Γάζα ένα περίπου εκαττομύρια πολίτες, σύμφωνα με το BBC, μετά το ισραηλινό τελεσίγραφο να μετακινηθούν νότια, το οποίο έληξε στις 20:00, σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, υπό την προειδοποίηση για πιθανή χερσαία εισβολή και παρά τις προτροπές της Χαμάς να μην αποχωρήσει κανείς.

Οι Παλαιστίνιοι αυτοί, που ζουν στο βόρειο τμήμα του εδάφους των 362 τετραγωνικών χιλιομέτρων, το οποίο ελέγχεται από τη Χαμάς, εγκαταλείπουν τις εστίες τους με αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, φορτηγά ή πεζή. Ωστόσο, το εγχείρημα εκκένωσης μια περιοχής όπου ζουν περίπου 1,2 εκατ. κάτοικοι σε λίγες ώρες, είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα λέει ο ανταποκριτής του BBC . «Εκατοντάδες αυτοκίνητα και ολόκληρες οικογένειες περπατούν στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο της Γάζας», αναφέρει. Στις φωτογραφίες και τα βίντεο που δείχνει ζωντανά το BBC φαίνονται άνθρωποι να ταξιδεύουν με γαϊδούρια, με καρότσες, ενώ πολλές οικογένειες έχουν διανύσει με τα πόδια αρκετά χιλιόμετρα.

Η Χαμάς πάντως καλεί τους πολίτες να μην ενδώσουν, απορρίπτοντας ως ψυχολογικό πόλεμο το τελεσίγραφο του Ισραήλ. Την ίδια ώρα οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται, με τη Χαμάς να ανακοινώνει πως σκοτώθηκαν 13 όμηροι από ισραηλινά πυρά. Μέσα σε αυτό το δραματικό σκηνικό, η Τεχεράνη προειδοποιεί το Τελ Αβιβ πως βάζει σε κίνδυνο την ειρήνη στη Μέση Ανατολή, ενώ το κύμα οργής κατά του Ισραήλ έχει εξαπλωθεί στις μεγάλες πόλεις της ευρύτερης περιοχής αλλά και στην Ευρώπη, όπου έχει σημάνει συναγερμός.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις