Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σφοδρές μάχες και μπαράζ ρουκετών την ώρα που η Γάζα εκκενώνεται - Μάχες Ισραηλινού και Λιβανέζικου στρατού

Σφοδρές μάχες και μπαράζ ρουκετών την ώρ...

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαφεύγουν προς τον νότο της Λωρίδας της Γάζας

Στο στάδιο του ψυχολογικού πολέμου βρίσκεται αυτή την στιγμή η κατάσταση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής με τον ισραηλινό στρατό να «πνίγει» τη Γάζα με φυλλάδια με τα οποία ζητεί από πάνω από 1 εκατομμύριο κατοίκους να την εγκαταλείψουν λίγο πριν ξεκινήσει η χερσαία εισβολή.

Την ίδια ώρα η Χεσμπολάχ δηλώνει έτοιμη να «βάλει πλάτη» στον αγώνα των τρομοκρατών της Χαμάς ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην σύρραξη αυτή ανάμεσα στην Χαμάς και στο Ισραήλ.

«Εκκενώστε αμέσως τα σπίτια σας και πηγαίνετε νότια του Ουάντι Γάζα», αναφέρεται στα αραβικά στα φυλλάδια που ρίφθηκαν από drones. Σε χάρτη που περιλαμβάνεται στα φυλλάδια υπάρχει βέλος που δείχνει προς τον νότο, κάτω από μια γραμμή που έχει χαραχθεί στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας. Ωστόσο, νωρίτερα σήμερα τα τζαμιά στην Λωρίδα της Γάζας καλούσαν τους κατοίκους να μην εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Οποιαδήποτε εισβολή θα μπορούσε να είναι καθοριστικής σημασίας στην σύγκρουση ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, το οποίο εξαπέλυσε το Σάββατο την αιματηρότερη επίθεση στη χώρα μετά τον αραβοϊσραηλινό πόλεμο του 1973.

Το Ισραήλ έχει ήδη εξαπολύσει τις σφοδρότερες από ποτέ αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα και έχει καλέσει στα όπλα 300.000 εφέδρους και συγκεντρώσει άρματα μάχης κοντά στα σύνορα.

Οι τρομοκράτες της Χαμάς σκότωσαν πάνω από 1.300 Ισραηλινούς στην επίθεσή τους το Σάββατο. Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, που έγιναν σε αντίποινα, έχουν προκαλέσει τον θάνατο πάνω από 1.400 ανθρώπων στη Γάζα μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τις εκεί αρχές.

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαφεύγουν προς τον νότο της Λωρίδας της Γάζας

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαφεύγουν σήμερα προς τον νότο της Λωρίδας της Γάζας μετά την προειδοποίηση του ισραηλινού στρατού που βομβαρδίζει ακατάπαυστα το παλαιστινιακό έδαφος σε απάντηση για την επίθεσή της Χαμάς, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι Παλαιστίνιοι αυτοί, που ζουν στο βόρειο τμήμα του εδάφους των 362 τετραγωνικών χιλιομέτρων, το οποίο ελέγχεται από τη Χαμάς, εγκαταλείπουν τις εστίες τους με αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, φορτηγά ή πεζή. Η Χαμάς είχε απορρίψει την εκδοχή της εκκένωσης της περιοχής που ζήτησε το Ισραήλ.

Μάχες Ισραηλινού και Λιβανέζικου στρατού

Τα λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονται ότι αυτή τη στιγμή ανταλλάσσονται πυρά πυροβολικού μεταξύ του λιβανέζικου στρατού και των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων κατά μήκος των συνόρων

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις