Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Καλείται για συμπληρωματική κατάθεση ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Καλείται για συ...

Ύστερα από αίτημα του Αλ. Κούγια

Εκ νέου στη δικαστική αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που δικάζει την Ρούλα Πισπιρίγκου για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη  θα βρεθεί ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης.

Και αυτό καθώς το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης προκειμένου να προσκομιστούν, εφόσον υπάρχουν, οι φωτογραφίες από τη νεκροψία-νεκροτομή της μικρής και να κληθεί συμπληρωματικά ο ιατροδικαστής προκειμένου να απαντήσει επί αιτημάτων που ανακύπτουν εξ αυτών.

 «Το δικαστήριο κάνει ομόφωνα δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης της κατηγορουμένης για κρείσσονες και συγκεκριμένα διατάσσει την κλήτευση του κ. Σωτηρίου Μπουζιάνη, ιατροδικαστή Αθηνών, για τις 18 Οκτωβρίου 2023 προκειμένου να εξεταστεί συμπληρωματικά ως προς τα συγκεκριμένα ζητήματα που τίθενται στο έγγραφο αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης και να προσκομίσει στο δικαστήριο εφόσον υπάρχουν φωτογραφίες της νεκροψίας-νεκροτομής της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη» είπε η πρόεδρος, ανακοινώνοντας την απόφαση.

Νωρίτερα, το δικαστήριο αποφάσισε την απόρριψη των αιτημάτων της υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου για νέα τοξικολογική εξέταση στο αίμα της Τζωρτζίνας αλλά και της υποστήριξης της κατηγορίας για κατ´ αντιπαράσταση εξέταση του ιατροδικαστή Μπουζιάνη με τους γιατρούς της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου “Αγλαία Κυριακού”. Επίσης, απέρριψε το αίτημα για νέα εξέταση του καθηγητή τοξικολογίας, Ν. Ράικου.

 Και η εισαγγελέας της έδρας είχε εισηγηθεί την απόρριψη των αιτημάτων. Για την διενέργεια νέας τοξικολογικής εξέτασης, η εισαγγελέας τόνισε συγκεκριμένα: «Εμείς εδώ δεν έχουμε πραγματογνωμοσύνες, έχουμε τοξικολογική έκθεση, δικονομικά πρόκειται για έγγραφο, το οποίο υπάρχει, το αποτέλεσμα της έχει αμφισβητηθεί και θα κριθεί από δικαστήριο. Δεν προβλέπεται ο διορισμός τεχνικού συμβούλου. Έχει γίνει γνωστή η θέση της υπεράσπισης. Στην αρχή της δίκης, δεν είχε προκύψει γι αυτό επιφυλάχθηκα. Θα πρέπει να απορριφθεί διότι δεν στηρίζεται στο νόμο και δικονομικά δεν υπάρχει δυνατότητα διορισμού πραγματογνώμονα».

Η εισαγγελική πρόταση προκάλεσε την αντίδραση της υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου με τον Αλέξη Κούγια να αναδιατυπώνει το αίτημα και να ζητάει από το δικαστήριο το διορισμό πραγματογνώμονα.

«Ρωτάω λοιπόν για ποιο λόγο ρε παλιάνθρωπε Μπουζιάνη γιατί ορίζεις κάποιον εκτός Αττικής; Έχουμε μία ακραία παρανομία, είναι η μεγαλύτερη δικαστική πλάνη και συνείργησαν Μπουζιάνης και Ράικος. Πως μπορούν να προστατευτούν τα δικαιώματα του κατηγορουμένου; Ζητάμε να γίνει πραγματογνωμοσύνη. Τα έκανε σαλάτα η κυρία Σαλάππα (σ.σ. η ανακρίτρια της υπόθεσης), το λέω ευθέως. Όταν είσαι δικαστής, είσαι δικαστής. Έχεις συνείδηση» τόνισε μεταξύ άλλων σε έντονο ύφος ο Αλέξης Κούγιας.

Η εισαγγελέας ωστόσο επιφυλάχθηκε επί του αιτήματος για τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης στην κατηγορούμενη τονίζοντας πως επιθυμεί να ακούσει πρώτα την απολογία της η οποία αναμένεται στις επόμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ολοκληρώθηκε και η κατάθεση της ιδιώτη ιατροδικαστού, Ουρανίας Δημακοπούλου η οποία μεταξύ άλλων τόνισε πως πρέπει να γίνει νέα τοξικολογική εξέταση στο αίμα της Τζωρτζίνας.

«Είναι ακριβώς το ίδιο με δική μας περίπτωση. Η εικόνα του παιδιού στο νεκροτομείο δεν έχει στοιχεία βιαιότητας. Η δηλητηρίαση είναι βίαιος θάνατος. Εδώ δεν έχουμε καν κυάνωση. Είναι ευρήματα που δεν δηλώνουν βίαιο, στερητικό θάνατο» τόνισε η ιατροδικαστής που έχει προταθεί ως μάρτυρας από την πλευρά της κατηγορούμενης και πρόσθεσε: «Θορυβήθηκαν οι γιατροί και έκαναν πίσω διότι τους είπαν για δόση ελέφαντα, είναι λογικό. Είχαν κατηγορηθεί οι γιατροί στο πρώτο παιδί για ιατρική αμέλεια και είπαν μην έχουμε τα ίδια».

Η μάρτυρας συνέχισε να δέχεται ερωτήσεις από τον Αλέξη Κούγια και εμφανίστηκε κατηγορηματική ως προς την αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας, επιμένοντας πως ο θάνατος δεν επήλθε από κεταμίνη.

«Η κεταμίνη και όλα ενδονοσοκομειακά φάρμακα έχουν ευρύ φάσμα. Εμείς ψάχνουμε εάν η μία αμπούλα που δεν ξέρουμε ούτε από που ούτε πως δόθηκε προκάλεσε αυτό το πράγμα. Κάνω αίτημα να ρωτήσετε εάν υπάρχει θάνατος με δηλητηρίαση από κεταμίνη. Δεν υπάρχει! Εδώ στην Αθήνα δεν έχουμε ούτε από τοξικομανή», είπε η μάρτυρας απευθυνόμενη στο δικαστήριο.

ΠΗΓΗ newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις