Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023- Αχαΐα: Πώς «βλέπει» ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ το αποτέλεσμα της Κυριακής

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023- Αχαΐα: Πώς...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει στο thebest.gr ο Μιχάλης Σιδηρόπουλος

Το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής σε Δήμο Πατρέων και Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας επεξεργάζεται σε τοπικό επίπεδο ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, στην Αχαΐα.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr  συντονιστής της Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, Μιχάλης Σιδηρόπουλος, «το αποτέλεσμα τη Κυριακής δεν είναι ένα θετικό αποτέλεσμα  για τα αυτοδιοικητικά σχήματα που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Εγκαίρως για το δήμο Πατρέων είχαμε προχωρήσει στη στήριξη του Βασίλη Αϊβαλή με στόχο να βγει δεύτερος και να περάσουμε στο δεύτερο γύρο διεκδικώντας με αξιώσεις τη δημοτική αρχή. Άργησε να έρθει η στήριξη από το ΠΑΣΟΚ που και αυτό τελικά στήριξε την υποψηφιότητα του.

Ο χρόνος που είχε στη διάθεση του ο Βασίλης Αϊβαλής δεν ήταν τελικά αρκετός για να μπορέσει να ανατρέψει ένα κλίμα που είχε διαμορφωθεί. Η τρίτη θέση και το ποσοστό που συγκέντρωσε μπορεί να αποτελέσει τη βάση έτσι ώστε στην επόμενη πενταετία να μπορέσει με αξιώσεις να εδραιωθεί ως μία ισχυρή αντιπολίτευση του Δήμου της Πάτρας και να διεκδικήσει την επόμενη φορά τη δημοτική αρχή. Θεωρούμε ότι ο Βασίλης Αϊβαλής και η παράταξή του που στηρίζεται από τον προοδευτικό χώρο θα έχει τη δυνατότητα να ξεδιπλώσει το σχέδιο της και αφού θα τη γνωρίσουν οι πολίτες, να είναι η επόμενη δημοτική αρχή».

Όπως σχολιάζει ο κ. Σιδηρόπουλος, «σε επίπεδο Περιφέρειας ο στόχος ήταν ο ίδιος και γνωρίζαμε ότι ήταν πιο δύσκολος γιατί η ανεξάρτητη αυτοδιοικητική υποψηφιότητα του Κώστα Kαρπέτα ανακοινώθηκε με μεγάλη καθυστέρηση, στις 8 Αυγούστου, από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΉ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Κάναμε ωστόσο ό,τι ήταν δυνατόν για να ενισχύσουμε την παρουσία της νέας παράταξης και στους τρεις νομούς. Το αποτέλεσμα δεν είναι θετικό, ούτε είμαστε δεύτεροι, ούτε πήγαμε σε δεύτερο γύρο, αντιθέτως ο περιφερειάρχης εκλέχθηκε με ένα μεγάλο ποσοστό ενώ εμείς βρεθήκαμε στη τρίτη θέση, πίσω από το ΠΑΣΟΚ και την παράταξη του Σπύρου Σκιαδαρέση. Πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα, έχουμε την πεποίθηση ότι από την επόμενη μέρα η παράταξη θα ασκήσει τα καθήκοντά της στο περιφερειακό συμβούλιο και ελπίζουμε ότι θα καλύψει ό,τι κενά είχε σε επίπεδο αναγνωρισιμότητας κ.λπ το προηγούμενο διάστημα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις