Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ο σκηνοθέτης Spike Lee θα ήθελε να δει στην ταινία "Oppenheimer "τι έγινε με τους Ιάπωνες"

Ο σκηνοθέτης Spike Lee θα ήθελε να δει σ...

Αν είναι τρεις ώρες, θα ήθελα να προσθέσω μερικά ακόμη λεπτά για το τι συνέβη στου Ιάπωνες, ο κόσμος εξατμίστηκε, είπε ο Σπάικ Λι για το φιλμ του Κρίστοφερ Νόλαν

Ο 66χρονος Αφροαμερικανός σκηνοθέτης Spike Lee, δημιουργός ταινιών όπως το «Κάνε το σωστό» και «Μάλκολμ Χ», σχολίασε την ταινία «Oppenheimer» του Κρίστοφερ Νόλαν, λέγοντας ότι θα έπρεπε να έδειχνε «τι συνέβη στον Ιαπωνικό λαό».

Το νέο ιστορικό δράμα του Κρίστοφερ Νόλαν που σε 80 μέρες προβολής έχει «σκίσει» εμπορικά φτάνοντας σε παγκόσμιες εισπράξεις τα 939,2 εκατ. δολάρια, παρουσιάζει την ιστορία του «προγράμματος Μανχάταν» κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, την παραγωγή των πρώτων πυρηνικών όπλων.

Από τη ρίψη πυρηνικών βομβών καταστράφηκαν οι ιαπωνικές πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι και εκτιμάται ότι σκοτώθηκαν έως και 226.000 άνθρωποι.

Η ταινία του Νόλαν που συνεχίζει την προβολή της και στην Πάτρα, στη Βέσο Μάρε, επικεντρώνεται αποκλειστικά στην αμερικανική πλευρά των γεγονότων και σε πρόσφατη συνέντευξή του ο πάντα κοινωνικά ανήσυχος και ευαίσθητος Spike Lee, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει τις ταινίες «Do The Right Thing» το 1989 και «BlackKkKlansman – Η Παρείσφρηση» το 2018, επαίνεσε γενικά τον Νόλαν, αν και διατύπωσε σχόλιο σχετικά με την ιστορική απεικόνιση των γεγονότων.

Το «Oppenheimer» επικεντρώνεται στην ιστορία του πολυσυζητημένου και αινιγματικού Αμερικανού επιστήμονα - φυσικού J. Robert Oppenheimer, και στον σημαίνοντα ρόλο του στην δημιουργία της ατομικής βόμβας.

Τον κεντρικό ρόλο υποδύεται ο Κίλιαν Μέρφι.

«Ο Κρις Νόλαν με το “Οπενχάιμερ” είναι ένας τεράστιος σκηνοθέτης. Υπέροχη ταινία. έδειξα τη “Δουνκέρκη” στην τάξη μου. Και αυτό δεν είναι κριτική. Είναι ένα σχόλιο. Πόσο διαρκεί το “Οπενχάιμερ”; Αν είναι τρεις ώρες, θα ήθελα να προσθέσω μερικά ακόμη λεπτά για το τι συνέβη στου Ιάπωνες. Ο κόσμος εξατμίστηκε. Πολλά χρόνια αργότερα, οι άνθρωποι είναι ραδιενεργοί. Δεν είναι ότι ο Νόλαν δεν είχε δύναμη. Λέει στα στούντιο τι να κάνουν. Θα μου άρεσε πολύ το τέλος της ταινίας να έδειχνε τι έκανε, ρίχνοντας αυτές τις δύο πυρηνικές βόμβες στην Ιαπωνία», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Σπάικ Λι, ο οποίος να θυμίσουμε πως το 2015 πήρε τιμητικό βραβείο Όσκαρ από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών τεχνών.

Επίσης στην απονομή του 2019 ο Σπάικ Λι κέρδισε και το 1ο, «κανονικό» Όσκαρ της σπουδαίας καριέρας του, για το καλύτερο διασκευασμένο σενάριο για το φιλμ “BlacKkKlansman.”

Με στοιχεία & από το ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture