Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ποιος είναι ο Γιώργος Μαντζαβάς Υποψήφιος στις Περιφερειακές Εκλογές;

Ποιος είναι ο Γιώργος Μαντζαβάς Υποψήφιο...

Με την παράταξη «Νέα Δυτική Ελλάδα- Ενωμένοι Μπορούμε» και τον Σπύρο Σκιαδαρέση

Δυναμική είσοδο στην αυτοδιοίκηση και συμμετοχή στο Περιφερειακό συμβούλιο  διεκδικεί στις επικείμενες εκλογές του Οκτωβρίου ο Γίωργος Μαντζαβάς, που επέλεξε να συνταχθεί με τον συνδυασμό Νέα Δυτική Ελλάδα- Ενωμένοι Μπορούμε» και τον Σπύρο Σκιαδαρέση.

Ο φέρελπις δικηγόρος εκπροσωπώντας την γενιά των 30άρηδων του ΠΑΣΟΚ ζει και δραστηριοποιείται στην Πάτρα όπου διατηρεί το γραφείο του και ασκεί μάχιμη δικηγορία. Κατάγεται από την Κεφαλονιά και την Αρκαδία και παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει έντονη πολιτική και κοινωνική δράση.

Είναι επικεφαλής του τομέα εργασίας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και μέλος της γραμματείας του Δικτύου της. Παράλληλα συμμετέχει ενεργά στο Πνευματικό Ίδρυμα Γεωργίου Παπανδρέου. εθελοντικά στις ομάδες έρευνας και μελέτης της νομικής και πολιτικής ιστορίας. Κατά το παρελθόν έχει υπάρξει μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

Γιατί συμμετέχει στις Περιφερειακές  Εκλογές 2023 με την Παράταξη του Σπύρου Σκιαδαρέση:

"Μεγάλωσα στην Πάτρα όπου συνειδητά επέστρεψα μετά τις σπουδές μου ακολουθώντας την αντίστροφη διαδρομή από ότι η πλειοψηφία της γενίας μου. Δεκατρία χρόνια μετά από την μεταρρύθμιση του  «Καλλικράτη» (ν. 3852/2010 Α΄ 87), με την οποία, μεταξύ άλλων, σε επίπεδο β΄ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις αντικαταστάθηκαν από τις Περιφέρειες, η Ελλάδα παραμένει μια χώρα που εξακολουθεί να δοκιμάζεται από κρίσεις.

Η δημοσιονομική κρίση έδωσε την θέση της στην κλιματική κρίση ενώ παράλληλα η το μεγάλο φάντασμα του δημογραφικού ζητήματος λειτουργεί καταλυτικά για να ανακόψει την πολυπόθητη μετά την κρίση ανάκαμψη της ελληνικής κοινωνίας.

Αντί θεσμικών εργαλείων και πόρων που θα ενίσχυαν την αποκέντρωση και παράλληλα την αποσυγκέντρωση της εξουσίας  τα τελευταία χρόνια με την διακυβέρνηση της ΝΔ και του Κ.Μητσοτάκη βιώνουμε την εργαλειοποίηση της αυτοδιοίκησης μέσω του «επιτελικού κράτους». 

Αποφάσισα να δώσω  την μάχη για την προοδευτική αλλαγή παραδείγματος στην αυτοδιοίκηση ως υποψήφιος με τον Σπύρο Σκιαδαρέση  αφενός γιατί πρέπει επιτέλους να μιλήσουμε ανοιχτά για  τα κακώς κείμενα στην Δυτ. Ελλάδα αλλά αφετέρου να μιλήσουμε και για το μοντέλο που μπορεί να φέρει την ουσιαστική αναγέννηση των θεσμών της αυτοδιοίκησης.

 Με γνώμονα κυρίως τις γενιές που έρχονται και σύντομα θα κληθούν να σκεφτούν σοβαρά το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν την περιοχή μας πρέπει να μιλήσουμε για όσα κρατούν την περιοχή εξαρτημένη και προσκολλημένη στις παθογένειες των προηγούμενων δεκαετιών, έθεσα την υποψηφιότητα μου.

Ανήκω σε μια γενιά που παλεύει πραγματικά υπό αντίξοες συνθήκες να ζήσει και να δημιουργήσει στην περιοχή.  Και  είμαι σίγουρος πως αν αξιοποιήσουμε το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτουμε σίγουρα θα αλλάξει σελίδα ο τόπος και θα πάψει να αρκείται στον άρτο και τα θεάματα καθώς θα μπορεί να δημιουργήσει και να δει προκοπή χωρίς να χρειαστεί να εγκαταλείψει την Αχαΐα, και χωρίς να αρκείται στο «λίγο» που παρουσιάζεται ως κατόρθωμα. 

Είναι ζήτημα όλων μας την Κυριακή να δώσουμε ο καθένας την μάχη από το δικό του μετερίζι ώστε να μετατρέψουμε τις προοπτικές που έχει ο τόπος σε ένα ουσιαστικό σχέδιο αναδιοργάνωσης της περιοχής που θα επιτρέπει την ανάπτυξη της περιοχής με όρους αποσυγκεντρώσης, κοινωνικής δικαιοσύνης και πράσινης ανάπτυξης.»

Ακολουθείστε τον στο Facebook: https://www.facebook.com/george.mantzavas.5/

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις