Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023- Μπαρής: Περιοδεία σε Σκούρα, Καρπέτα και Σκιαδά

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023- Μπαρής: Πε...

Η ανακοίνωση

Στα χωριά Σκούρα, Καρπέτα και Σκιαδά συνέχισε την περιοδεία του, ο Δήμαρχο Ερυμάνθου κι εκ νέου υποψήφιος, Θόδωρος Μπαρής.

Σε σχετική του ανακοίνωση, αναφέρει:

Οι δημότες σε κάθε γωνιά του Δήμου Ερυμάνθου «επισφραγίζουν» καθημερινά την  ισχυρή τους θέληση να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στον Δήμαρχο κι εκ νέου υποψήφιο, Θόδωρο Μπαρή και στο συνδυασμό «Συνεργασία για τον Ερύμανθο».

Κάτι άλλωστε που διαφαίνεται και από τη μαζική συμμετοχή του κόσμου στις περιοδείες του Δημάρχου, οι οποίες συνεχίζονται καθημερινά.

Το βράδυ της Τρίτης, ο κ. Μπαρής συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους επισκέφθηκε τα χωριά Σκούρα, Καρπέτα και Σκιαδά στη Δ.Ε. Τριταίας, όπου έγινε δεκτός σε κλίμα ενθουσιασμού.

Στο Σκούρα ο Δήμαρχος αφού συνομίλησε με τους συνδημότες του, αναφέρθηκε στα έργα που έχουν ολοκληρωθεί, όπως η συντήρηση των δημοτικών και αγροτικών δρόμων, η βελτίωση της ύδρευση με την αντικατάσταση και αγωγού, σε τεχνικές παρεμβάσεις στην οδοποιία, στην αντικατάσταση των κάδων απορριμμάτων και στη βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού, στην κατασκευή νέας παιδικής χαράς και στη διαμόρφωση χώρου πλατείας στον αύλειο χώρο του παλαιού δημοτικού σχολείου. Ακόμη, ανακοίνωσε πως μέσω του προγράμματος «Αντ. Τρίτσης» έχει δρομολογηθεί έργο αντικατάστασης του υφιστάμενου αγωγού ύδρευσης.

Επόμενος σταθμός ήταν το Καρπέτα και το Σκιαδά, εκεί όπου ο κόσμος εισπράττει στην καθημερινότητά του τα θετικά οφέλη των έργων και παρεμβάσεων που έγιναν στο χωριό. Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος αφού αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και διευκόλυνσης του αγροτικού κόσμου (συντήρηση δημοτικής και αγροτικής οδοποιίας, βελτίωση της ύδρευσης, ηλεκτροφωτισμός, κάδοι απορριμμάτων, παιδική χαρά, κ.α.) εστίασε στα μικρά τεχνικά έργα, καθώς και στην αποκατάσταση του χωμάτινου δρόμου προς την Ι.Μ. Νοτενών. Ακόμη, τόνισε πως με την ολοκλήρωση της ανάπλασης- διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του παλιού δημοτικού σχολείου Σκιαδά, εκτάσεως 3,5 στρεμμάτων, το Σκιαδά απέκτησε έναν καλαίσθητο και λειτουργικό κοινόχρηστο χώρο που αναδεικνύει την παραδοσιακή φυσιογνωμία της περιοχής. Επίσης, υπενθύμισε πως ολοκληρώθηκε η επισκευή τμήματος της υφιστάμενης στέγης του Δημοτικού Σχολείου, ενώ εκπονήθηκε η Μελέτη Αποχετευτικού δικτύου και Εγκαταστάσεων Βιολογικού Καθαρισμού στην κοινότητα Σκιαδά και αναμένεται η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του έργου από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Παράλληλα έχουν κινηθεί οι διαδικασίες εξασφάλισης χώρου για την εγκατάσταση του Βιολογικού. Τέλος, ανακοίνωσε πως έχει υποβληθεί πρόταση για την  αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας και αναμένεται έγκριση, για τη χρηματοδότηση προμήθειας νέας μεταλλικής δεξαμενής για τη σύνδεσή της με το δίκτυο ύδρευσης στον οικισμό «Πηγάδια».

Ακολούθως, ο κ. Μπαρής ανέφερε πως βρίσκονται σε εξέλιξη έργα τοποθέτησης τσιμεντοσωλήνων, ενώ έχουν δημοπρατηθεί και αναμένεται να υπογραφούν συμβάσεις για την ασφαλτόστρωση του δρόμου από Ε.Ο. 33 θέση «Μπαράκες» προς οικισμό Σκούρα και του δρόμου από Σκιαδά προς Πτέρη.

Ολοκληρώνοντας τον απολογισμό δράσης, ο Δήμαρχος επεσήμανε πως στο στάδιο της δημοπράτησης είναι επίσης, η ασφαλτόστρωση του δρόμου από Ε.Ο. 33 θέση «Μπαράκες» προς «Μπατραλαίικα», η κατασκευή αδρευτικών αυλάκων, η κατασκευή W.C. ΑΜΕΑ στο δημοτικό σχολείο, η αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης και η τοποθέτηση ψηφιακών υδρομετρητών και η αντικατάσταση της παλαιάς τσιμεντένιας δεξαμενής με νέα μεταλλική, δράσεις για την ανάπτυξη – ανάδειξη δασικής αναψυχής στο όρος Ερύμανθος και συγκεκριμένα, στα φαράγγια Κουμπερίου,  Τεθρέα και ανεμοπτερισμού στο Σκιαδοβούνι, ενώ και το Σκιαδά περιλαμβάνεται στην Ολοκληρωμένη  Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) Αιγιαλείας - Καλαβρύτων και Ερυμάνθου, μέσω της οποίας θα κατατεθεί πρόταση με τίτλο “Λάδι – Φέτα – Κρασί, μια Διαδρομή του Τώρα στη Φύση, σε Μύθους και στην Ιστορία”.

Τέλος, ενημέρωσε πως σύντομα θα ξεκινήσει και το έργο βελτίωσης των οδών πρόσβασης προς Ιερά Μονή Νοτενών και Ιερά Μονή Αγ. Πάντων, μετά τις προσφυγές που είχαν γίνει.

Η προεκλογική περίοδος κλείνει με τις δύο κεντρικές ομιλίες του Δημάρχου, την Πέμπτη στο Σταυροδρόμι και την Παρασκευή στη Χαλανδρίτσα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις