Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023- Παναγιώτης Γεωργακόπουλος: Το αμήχανον άγος

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023- Παναγιώτης...

Οι θέσεις του υποψηφίου περιφερειακού συμβούλου με τον συνδυασμό "Νέα Δυτική Ελλάδα"

Τις θέσεις του για τα πεπραγμένα στην Περιφέρεια δυτικής Ελλάδας, καταθέτει ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Σπύρου Σκιαδαρέση "Νέα Δυτική Ελλάδα" Παναγιώτης Γεωργακόπουλος.

Αναλυτικά ο κ. Γεωργακόπουλος αναφέρει:

Πόριμον αυτώ τη πόλει αμήχανον έγραφε ο Αριστοφάνης χρόνια πριν.

2500 χρόνια περίπου! Μισούσε , έλεγε, όσους είναι ικανοί να αυξάνουν την προσωπική τους περιουσία, το  κύρος τους , την επιρροή τους ενώ  ήταν ανίκανοι να σκεφτούν ένα σχέδιο για να ωφελήσουν την Πόλη τους την περιφέρειά τους θα λέγαμε. Αυτό ζούμε και σήμερα.

Η κοινωνία μας πορεύεται χωρίς οι ταγοί μας να έχουν ένα πρόγραμμα για την  επιβίωση της,  πολλώ δε μάλλον για την ευημερία της και βιωσιμότητά της. Τι και αν έγραφε ο Ευριπίδης  ὄλβιος ὅστις ἱστορίης ἔσχεν μάθησιν… τι και αν έγραφε ο Θουκυδίδης η ιστορία είναι φιλοσοφία μέσω των παραδειγμάτων οι ταγοί μας χαριτόβρυτοι και ανέμελοι πορεύονται χαιρετώντας μέσα από  τα καθρεπτάκια που μαγνητίζουν τα βλέμματα και εγκλωβίζουν το νου στο εφήμερο και στο εύκολο. Δεν θεωρούν αναγκαίο ένα σχέδιο δράσης για την θητεία τους.  Ένα σχέδιο για να έχει πόρους η κοινωνία, το σύνολο των πολιτών. Για να θωρακιστεί απέναντι στις απειλές που πολλαπλασιάζονται όπως ακραία καιρικά φαινόμενα, σεισμούς, ακραία οικονομικά γεγονότα, κατασκευασμένα ή μη, υγειονομικές κρίσεις. 

Η περιφέρεια μας αυτός τερατώδης παραγωγικός οργανισμός έχει πέσει σε βαθύ λήθαργο και σπρώχνει την κοινωνία μας στην απραξία και σε παραίτηση από την διεκδίκηση μιας άλλης πιο παραγωγικής και πιο ασφαλούς κατάστασης πραγμάτων. Περιορίστηκε σε μικρά έργα βιτρίνας κατασπαταλώντας τα χρήματα σε εξυπηρετήσεις ημετέρων αφήνοντας τους πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ( ΕΣΠΑ και Ταμεία Ανάκαμψης ) στην καλή διάθεση της κυβέρνησης.

Δεν έχει σχέδιο γιατί δεν είναι στην πολιτική της σκέψη κάτι τέτοιο. Ακολουθώντας τους καιρούς αφήνει την διαμόρφωση της οικονομικής παραγωγικής πραγματικότητας στους Ιδιώτες ενώ υπάρχουν πόροι αυτή την στιγμή και κατάλληλες γεωπολιτικές συνθήκες να δημιουργηθεί και πάλι δημόσια περιουσία. Στα νερά, στην θωράκιση από τις ασύμμετρες απειλές, στην ενέργεια μπορούμε να αναδημιουργήσουμε περιφερειακή περιουσία για να βρει η επόμενη γενιά ότι βρήκε και η δική μας. Απλά έχοντας το παράδειγμα της κακοδιαχείρισης θα  μπορούν τα παιδιά μας  να βρουν  καλύτερες ισορροπίες μελλοντικά. Αρκεί να έχουν επιλογή. Να έχουν δημόσια περιουσία να επιβιώνουν και γιατί όχι να ευημερούν. Αλλιώς οι ιδιώτες με καρτέλ θα καθορίζουν τις τιμές το κόστος διαβίωσής τους. Θα έχει ξεμπερδέψει η επιτροπή ανταγωνισμού από τα κοτόπουλα για να ασχοληθεί με την ενέργεια τις τράπεζες τα καύσιμα μέχρι τότε; 

Στην συνέχεια τις επόμενες ημέρες θα αναπτύξουμε με παραδείγματα ( 5 στόχοι ) το σχέδιο μας για την αποτελεσματική λειτουργία της περιφέρειας μας προς όφελος όλων μας. Για να μην μειώνεται ο πληθυσμός της για να μπορούν να εργαστούν οι νέοι της στον τόπο τους.

Δεν μπορούμε όμως να μην σχολιάσουμε το διαφημιστικό σποτ του νυν Περιφερειάρχη όπου χαιρετάει περπατώντας πολίτες σαν να τους εύχεται καλή τύχη σαν να είναι κάποιος περαστικός. Πιστεύουμε ότι οι πολίτες δεν τον εξέλεξαν για αυτό αλλά για μεγάλα έργα. Είναι δυνατόν ένας πρώην Αντιδήμαρχος να φωτογραφίζεται μπροστά από έργα του όπως τεράστια σχολικά συγκροτήματα εκατομμυρίων ευρώ που έφτιαξε με το ΕΣΠΑ και η νυν περιφερειακή αρχή να μη  έχει ένα μεγάλο έργο να δείξει και να δείχνει… αγκαλιές και χαιρετούρες; 


*Ο Παναγιώτης Γεωργακόπουλος είναι Πολιτικός Μηχανικός Msc Φυσικός Μαθηματικός Μsc π. Αντιδήμαρχος του Δ. Δυτικής Αχαΐας και τώρα υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος Π.Ε. Αχαΐας.

Ιδρυτής της παράταξης ΚΟΙΝΟΝ ΑΧΑΙΩΝ ΗΛΕΙΩΝ ΑΙΤΩΛΩΝ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ που έχει συμπαραταχθεί  με την παράταξη του υποψήφιου Περιφερειάρχη Σπύρου Σκιαδαρέση  ΝΕΑ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις