Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Κέρκυρα πρώτη στις επιλογές ξένων επενδυτών για αγορά ακινήτων - Στη πεντάδα και η Λευκάδα

Η Κέρκυρα πρώτη στις επιλογές ξένων επεν...

Σύμφωνα με έρευνα

Στις κορυφαίες επιλογές των Ελλήνων και αλλοδαπών επενδυτών βρίσκεται η ελληνική αγορά πολυτελών ακινήτων, με την Αθηναϊκή Ριβιέρα να συγκαταλέγεται πλέον στις περιοχές που κερδίζουν το διεθνές ενδιαφέρον, εκτός από τα ακίνητα στην νησιωτική Ελλάδα που παραδοσιακά βρίσκονται στο στόχαστρο των επενδυτών.

Σύμφωνα με την έρευνα, σε επίπεδο ζήτησης η Κέρκυρα παραμένει για μια ακόμη φορά στην κορυφή των προτιμήσεων, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά η Αθηναϊκή Ριβιέρα ξεπέρασε σε ζήτηση τη Μύκονο σημειώνοντας αύξηση στα αιτήματα ζήτησης για αγορά κατοικίας κατά 25,8%. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν το κέντρο της Αθήνας και η Πάρος, ενώ ακολουθούν Λευκάδα, Κρήτη, Κέα, Τήνος και Ρόδος.

Η ελληνική αγορά πολυτελών κατοικιών όπως αναφέρει ο Σάββας Σαββαΐδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Greece Sotheby’s International Realty, στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, έχει αλλάξει ουσιαστικά μέσα στα τελευταία έτη.

«Σήμερα, στην Ελλάδα βλέπουμε συναλλαγές ακόμη και στην περιοχή των 20 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς όλο και περισσότεροι αγοραστές υψηλού εισοδήματος ανακαλύπτουν την αγορά πολυτελών ακινήτων της χώρα μας και τα σημαντικά πλεονεκτήματά της. Οι αξιοσημείωτες πωλήσεις που ολοκληρώθηκαν τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα, το Πόρτο Χέλι και τη Μύκονο αποτελούν μόνο την αρχή. Οι τρέχουσες τιμές των ιδιαίτερων κατοικιών (trophy assets) στην Ελλάδα αποτελούν μόνο ένα κλάσμα των τιμών που καταγράφονται στη Νότια Γαλλία, στην Ιταλία ή ακόμα και στην Ισπανία, με την ποιότητα της κατασκευής συχνά να υπερβαίνει τις προσδοκίες των πελατών μας.

Στα προηγούμενα 3 χρόνια έχουμε πετύχει ως Greece Sotheby’s International Realty 23 εθνικά ρεκόρ συναλλαγών πολυτελών κατοικιών σε 15 διαφορετικές τοποθεσίες στην Ελλάδα. Οι τιμές είναι σχετικά σταθερές για τις πολυτελείς κατοικίες στις κύριες τοποθεσίες της χώρας, και κυμαίνονται από 6.000 έως 12.000 ευρώ ανά τ.μ., ενώ τα ιδιαίτερα ακίνητα έχουν ήδη φθάσει τα 20.000 ευρώ ανά τ.μ. και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα υψηλότερα. Η τάση αυτή αναμένουμε να συνεχιστεί και να καλύψει το κενό με άλλους πολυτελείς προορισμούς της Μεσογείου στην επόμενη πενταετία.

Άλλωστε, η νέα έννοια της πολυτέλειας αφορά στην ομορφιά, στην αφθονία χώρου, στην ιδιωτικότητα και στην αυθεντικότητα και η Ελλάδα φαίνεται να παρέχει όλα τα παραπάνω και ακόμα περισσότερα. Παράλληλα, τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας έχουν επενδύσει δισεκατομμύρια σε ζωτικής σημασίας υποδομές, όπως λιμάνια, αυτοκινητόδρομους και αεροδρόμια.

Ταυτόχρονα, πολυάριθμα πολυτελή ξενοδοχεία έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους, αυξάνοντας σημαντικά το κοινωνικοοικονομικό επίπεδο των επισκεπτών της χώρας. Επιπλέον, η ποσότητα και η ποιότητα των αγορών ακινήτων έχουν δημιουργήσει μια συνεχή ροή αγοραστών πολυτελών κατοικιών, προσελκύοντας με τη σειρά τους περισσότερους υποψήφιους αγοραστές, από τον ευρύτερο κύκλο τους», αναφέρει ο κ. Σαββαΐδης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις