Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κομμάτι από τον πιο επικίνδυνο αστεροειδή θα φτάσει την Κυριακή στη Γη

Κομμάτι από τον πιο επικίνδυνο αστεροειδ...

Πώς θα το δείτε live

Περίπου τρία χρόνια μετά την επαφή του με την επιφάνεια του αστεροειδούς Μπενού, το μικρό διαστημόπλοιο OSIRIS – REx της NASA αναμένεται το απόγευμα της Κυριακής (24/09) να φέρει πίσω στη Γη το δείγμα που συνέλεξε.

Το πολύτιμο φορτίο είναι προγραμματισμένο να παραδοθεί στην έρημο της Γιούτα. Πρόκειται για την πρώτη αποστολή των ΗΠΑ που φέρνει ένα κομμάτι αστεροειδούς στη Γη.

Την παράδοση του δείγματος μπορείτε να την δείτε ζωντανά εδώ από τις 17:00 (ώρα Ελλάδας) την Κυριακή:

Ο Μπενού είναι ένας περιστρεφόμενος διαστημικός βράχος, πλάτους περίπου μισού χιλιομέτρου και θεωρείται ο “δυνητικά πιο επικίνδυνος” για τον πλανήτη μας αστεροειδής. Εκτιμάται ότι έχει αλλάξει ελάχιστα από τον σχηματισμό του ηλιακού συστήματοςκαι η μελέτη των ιδιοτήτων του μπορεί να μας δώσει μια ιδέα για την εποχή της “γέννησης” των πλανητών. Αστεροειδείς σαν τον Μπενού μπορεί να έχουν ακόμα και νερό και αρχαία δομικά στοιχεία της ζωής στη Γη.

Η κάψουλα θα εισέλθει στην ατμόσφαιρα, θα ανοίξει ένα αλεξίπτωτο και θα προσγειωθεί σε μια συγκεκριμένη περιοχή του πεδίου δοκιμών της εκπαίδευσης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στη Γιούτα. Στη συνέχεια θα μεταφερθεί σε ένα ειδικό εξοπλισμένο χώρο για να αποφευχθεί μόλυνση και θα υποβληθεί σε επεξεργασία. Θα ακολουθήσει η μεταφορά της στο Διαστημικό Κέντρο Τζόνσον της ΝASA. Το δείγμα θα ανοιχθεί και τμήματά του θα διάφορα ερευνητικά ιδρύματα. Εκτιμάται ότι έχει γίνει συλλογή 400 – 1.000 γραμμαρίων υλικού.

Αφού ρίξει το φορτίο της, η αποστολή θα αλλάξει το όνομά της σε OSIRIS-APEX, συνεχίζοντας προς έναν άλλο αστεροειδή που είναι κοντά στη Γη, τον Άποφις, στον οποίο αναμένεται να φτάσει το 2029.

 ΠΗΓΗ 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις