Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η Αχτσιόγλου κατηγορεί τον Κασσελάκη για σεξισμό - "Με είπε Έφη με υποτιμητικό στυλάκι"

Η Αχτσιόγλου κατηγορεί τον Κασσελάκη για...

Η κ. Αχτσιόγλου κατηγόρησε τον κ. Κασσελάκη για σεξιστική συμπεριφορά σε βάρος της, αναφέροντας ότι της απευθύνθηκε με "υποτιμητικό στυλάκι", ακριβώς επειδή είναι γυναίκα.

Συνέντευξη στη LIFO παραχώρησε η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου , τέσσερις ημέρες πριν από τις εκλογές του κόμματος, ανεβάζοντας εκ νέου τους τόνους απέναντι στον αντίπαλό της, Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος τερμάτισε πρώτος στον α' γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 45%.

Η Εφη Αχτσιόγλου κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη για σεξιστική συμπεριφορά σε βάρος της, αναφέροντας ότι της απευθύνθηκε με "υποτιμητικό στυλάκι", ακριβώς επειδή είναι γυναίκα. Το υποτιμητικό στυλάκι που είπε η κ. Αχτσιόγλου, αφορούσε την απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη στην πρότασή της για debate, όταν εκείνος απάντησε αρνητικά μέσω ανάρτησης στα social media, γράφοντας ότι "με την Εφη, η σύγχρονη Αριστερά δεν μας θέλει απέναντι, αλλά μαζί".

 Πιο συγκεκριμένα, είπε: "Γιατί άραγε ο κ. Κασσελάκης προσφώνησε στην ίδια δήλωση τον Ευκλείδη Τσακαλώτο που είναι άνδρας με το ονοματεπώνυμό του; Θα του έλεγε, επιπλέον, να πάνε μαζί σε περιοδεία ή 'έλα τώρα, τελείωνε' και μην προχωράς στον β’ γύρο; Και όχι, δεν μπαίνει καν θέμα οικειότητας, αφού, όπως σας είπα, ελάχιστα γνωριζόμαστε.

Μου απευθύνθηκε με το υποτιμητικό αυτό "στυλάκι" ακριβώς επειδή είμαι γυναίκα, όμως εγώ είμαι από εκείνες τις γυναίκες που είναι αποφασισμένες να μην υποταχθούν στη 'φυσική' τάση των πραγμάτων, καταλήγοντας διακοσμητικές σε ένα ανδροκρατούμενο σύμπαν".

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της, η Έφη Αχτσιόγλου αναφέρει: "Προφανώς και το φύλο μου έχει λειτουργήσει αρνητικά και υποψιάζομαι ότι κάθε γυναίκα που θα βρισκόταν στη θέση μου το ίδιο θα σας έλεγε αν ήθελε να φανεί ειλικρινής. Υπάρχουν πολύ βαθιά ανδροκρατικά στερεότυπα και ένας εμπεδωμένος σεξισμός στην ελληνική κοινωνία".

Η δήλωση Κασσελάκη που την είπε "Εφη"
Υπενθυμίζεται ότι, τη Δευτέρα, ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του στο facebook, εμφανίστηκε αρνητικός στο ενδεχόμενο διεξαγωγής ντιμπέιτ με την αντίπαλό του, ενόψει των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ. Και έγραψε:

"Με την Έφη η Σύγχρονη Αριστερά δε μας θέλει απέναντι, αλλά μαζί. Το "μαζί" που ζήτησαν 150.000 προοδευτικοί πολίτες στην κάλπη. Την καλώ σε κοινή περιοδεία. Να πάμε ενωμένοι στην κοινωνία", έγραφε ο κ. Κασσελάκης.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις