Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αχτσιόγλου: "Είμαι στρατιώτης από μέλος μέχρι υπουργός" - Διαψεύδει τα σενάρια περί αποχώρησης από ΣΥΡΙΖΑ

Αχτσιόγλου: "Είμαι στρατιώτης από μ...

Να σταματήσουν οι προσωπικές επιθέσες σε βάρος της για να υπάρξει κοινός βηματισμός στον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε η Έφη Αχτσιόγλου λίγες ημέρες πριν τον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών που θα βρεθεί απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη

Για "ανοιχτή μάχη" την οποία μπορεί να κερδίσει στον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε λόγο η υποψήφια για την προεδρία του κόμματος, Έφη Αχτσιόγλου, λίγες ημέρες πριν βρεθεί απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη.

Μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN, η Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε πως μπορεί να ανατρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής, φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας είχε χάσει στον πρώτο γύρο με 11 μονάδες και την επόμενη βγήκε νικητής.

Σχολιάζοντας την ανοιχτή στήριξη που έδειξε ο Νίκος Παππάς στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη, η κα. Αχτσιόγλου δήλωσε πως η επιλογή του πρώην συνυποψήφιου της είναι σεβαστή, και δεν επηρεάζει τους ψηφοφόρους, τονίζοντας μάλιστα χαρακτηριστικά πως "τα στελέχη και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ δεν άγονται και φέρονται".

Με τη σύγκριση με τον πολιτικό της αντίπαλο να είναι μη αναπόφευκτη, η υποψήφια για τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως η ίδια έχει συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο για συγκεκριμένα ζητήματα, σχέδιο που αν δεν υπάρχει "δεν μπορείς να κερδίσεις τον Κυριάκο Μητσοτάκη", όπως είπε για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Υποστηρίζοντας πως τα φαινόμενα της πολυφωνίας ήταν αυτά που στοίχισαν στον ΣΥΡΙΖΑ, η κα. Αχτσιόγλου ανέφερε πως οι προσωπικές αντιπαραθέσεις κοστίζουν καλώντας να σταματήσει η ανθρωποφαγία και οι συκοφαντικές επιθέσεις σε βάρος της, μεταξύ άλλων και από τον Παύλο Πολάκη, για αυτό όπως είπε, "ζήτησα από τον Στέφανο Κασσελάκη να καταδικάσει τις επιθέσεις αυτές".

"Ελάχιστο δείγμα πολιτικού πολιτισμού από τον Στέφανο Κασσελάκη είναι να καταδικάσει τις προσωπικές επιθέσεις καιτις συκοφαντικές επιθέσεις σε βάρος μου", δήλωσε μεταξύ άλλων.

Απαντώντας στο σενάριο να θέσει εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση νίκης του Στέφανου Κασσελάκη στις εκλογές της Κυριακής, η Έφη Αχτσιόγλου ξεκαθάρισε πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, αφού όπως είπε "είμαι στρατιώτης αυτού του χώρου από μέλος μέχρι υπουργός και βουλευτής στη συνέχεια. Πρέπει να υπάρξει μία προσπάθεια και από την πλευρά όπου δημιουργούνται προβλήματα να σταματήσουν αυτές οι επιθέσεις για να υπάρξει ένας κοινός βηματισμός".

Για τα σενάρια περί συνεργασίας, η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως η μάχη είναι ανοιχτή και έτσι δεν μπορεί να εισέλθει σε σενάρια τα οποία τη φέρνουν να χάνει τις εκλογές.

Έδωσε επίσης εξηγήσεις για τη φράση της περί "θολών νερών", την οποία ορισμένοι ερμήνευσαν ως αλαζονική έναντι της επιλογής των πολιτών, αναφέροντας πως "η απεύθυνσή μου αφορούσε ξεκάθαρα το πολιτικό σχέδιο του συνυποψηφίου μου, όχι τους ψηφοφόρους. Ο συνυποψήφιός μου φέρει ένα πολιτικό σχέδιο που δεν είναι σαφές. Υπάρχει ένα νεφέλωμα. Καλό είναι αυτά τα πράγματα να αποσαφηνιστούν για να μπορούν και οι πολίτες για να πάρουν τις αποφάσεις τους".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις