Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Η 15χρονη Χριστίνα θα σώσει και άλλες ζωές μέσα από τριήμερο εκδηλώσεων στη μνήμη της - ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Η 15χρονη Χριστίνα θα σώσει και ά...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Η οικογένεια της Χριστίνας έσωσε άλλους ανθρώπους δωρίζοντας τα όργανά της

Στην μνήμη της 15χρονης Χριστίνας Γαρουφαλή που «έφυγε» τον Ιούλιο μετά τον σοβαρότατο τραυματισμό της, στο Ρίο Πατρών, όταν ενεπλάκη σε τροχαίο πάνω σε δίκυκλο όπου επέβαινε ως συνεπιβάτης, είναι αφιερωμένη η τριήμερη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αχαϊκή πρωτεύουσα από τις 21 έως τις 23 Σεπτεμβρίου.

Η εθελοντική ομάδα «ΣΥΝ-άνθρωποι» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο τιμούν την μνήμη της Χριστίνας με εκδηλώσεις που στόχο έχουν να διαμορφώσουν αντιλήψεις για την ασφαλή οδήγηση και να σώσουν άλλες ζωές.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι θέλουν μέσα από τις τριήμερες δράσεις να σταλεί το μήνυμα ότι το κράνος σώζει ζωές και να ευαισθητοποιηθεί η νεολαία, καθώς τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα εξακολουθούν να είναι μια μεγάλη πληγή για την κοινωνία μας, ιδίως όταν χάνονται νέοι άνθρωποι  τόσο άδικα στην άσφαλτο.

 

Τιμούν την 15χρονη Χριστίνα που χάρισε ζωή με τα όργανά της

«Όταν φεύγει ένα παιδί ραγίζουν και οι πέτρες! Εμείς σαν άνθρωποι της προσφοράς και με πολλές ευαισθησίες νιώσαμε την ανάγκη όπως κάναμε και τον περασμένο Οκτώβριο που θυμηθήκαμε τα παιδιά που δώρισαν τα όργανά τους στην ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ, να φροντίσουμε να μείνει στην σκέψη των παιδιών ειδικά η μικρή Χριστίνα και να καταλάβουν πως το κράνος σώζει ζωές. Με την βοήθεια του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αχαΐας Χαράλαμπου Μπονάνου που πάντα είναι δίπλα μας ειδικά σε ό,τι έχει σχέση με παιδιά θα γίνει ένα αφιέρωμα στη μνήμη της Χριστίνας που θα κρατήσει τρεις μέρες. Το διοργανώνουν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα «ΣΥΝ-άνθρωποι» και με την βοήθεια του 15ου Γυμνασίου, από τις 21 έως τις 23 Σεπτεμβρίου», έγραψε στα social media η Βιβή Παξινού, μέλος της ομάδας «ΣΥΝ- άνθρωποι».

Μαζί της στην συνέντευξη τύπου της Δευτέρας και η Κατερίνα Δωρή, διευθύντρια του 15ου Γυμνασίου Πατρών, όπου πήγαινε σχολείο η άτυχη Χριστίνα.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΡΑΝΟΥΣ

Το πρόγραμμα του τριημέρου έχει ως εξής:

-Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου και ώρα στις 6 στην πλατεία Γεωργίου θα γίνει εθελοντική αιμοδοσία από το Γενικό Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας». Θα γίνει ενημέρωση από τους διασώστες του ΕΚΑΒ και την ΜΕΘ Παίδων και μέσα από οθόνη θα αναδεικνύονται μηνύματα για την σοβαρότητα του κράνους. Την εκδήλωση θα συντονίζει η δημοσιογράφος Μαρία Σιορώκου.

– Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα οι συμμαθητές της Χριστίνας, οι καθηγητές και όποιος θέλει να βοηθήσει θα διανέμουν φυλλάδια σε όσο περισσότερα μέρη γίνεται.

-Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών (στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου στον πρώτο όροφο) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με αναφορά στις θύμησες από στιγμές ενός Αγγέλου από την τόσο σύντομη ζωή του. Θα συντονίζει ο δημοσιογράφος Νίκος Γιαπρακάς.

Παράλληλα, θα προσφερθούν κράνη και οι διοργανωτές καλούν τα παιδιά να έχουν γράψει ένα μήνυμα και την ηλικία τους γιατί θα δοθούν κράνη και για ποδήλατα, τα οποία θα κληρωθούν στο τέλος. Παράκληση, οι παρευρισκόμενοι να φορούν λευκό χρώμα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις