Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Το προβάδισμα Κασσελάκη, ο β' γύρος και οι προβληματισμοί για τον ΣΥΡΙΖΑ

Το προβάδισμα Κασσελάκη, ο β' γύρος και ...

Η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στην διαδικασία ανάδειξης νέας ηγεσίας ενισχύει την δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ όμως το αποτέλεσμα προβληματίζει για διάφορους λόγους το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Η εντυπωσιακή συμμετοχή των πολιτών στον α’ γύρο των εκλογών για την ανάδειξη ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφώς το θετικό στοιχείο που «κρατά» το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την διαδικασία που ολοκληρώνεται την ερχόμενη Κυριακή 24 Σεπτέμβρη.

Εκεί όπου διεκδικητές της προεδρίας θα είναι ο Στέφανος Κασσελάκης που πρώτευσε με 45,04% και η Έφη Αχτσιόγλου  που ακολουθεί με 36,21%.

Το εκλογικό αποτέλεσμα του α’ γύρου παρότι είχε μία σαφή πρωτιά και ένα ξεκάθαρο προβάδισμα δείχνει πως οι δύο διεκδικητές της ηγεσίας θα δώσουν μάχη «μέχρις εσχάτων».

Ήδη από χθες βράδυ, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, έχει ξεκινήσει έντονη φημολογία σχετικά με την στάση που θα τηρήσουν οι 3 επιλαχόντες της εκλογικής διαδικασίας: Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Στέφανος Τζουμάκας. Οι τρείς μαζί έχουν επιτύχει ένα ποσοστό της τάξης του 18,7%. Δηλαδή ικανό να καθορίσει τους συσχετισμούς στον δεύτερο γύρο. Με την προϋπόθεση βέβαια πως τα τρία αυτά στελέχη έχουν την δυνατότητα να επηρεάσουν αποφασιστικά την στάση όσων τους επέλεξαν στον πρώτο γύρο.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως ένας ακόμη παράγοντας που μπορεί να παίξει ρόλο στον δεύτερο γύρο είναι τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν προσήλθαν να ψηφίσουν που αθροίζονται - τυπικά τουλάχιστον- σε μερικές δεκάδες χιλιάδες. Θυμίζουμε ότι στη κάλπη της επόμενης Κυριακής έχουν δικαίωμα ψήφου όλα τα μέλη του κόμματος, δεν υπάρχει όμως δυνατότητα να ψηφίσει κάποιος που θα γίνει μέλος μετά την πρώτη Κυριακή.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις