Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Λιβύη: «Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα τι συνέβη στην ελληνική αποστολή»

Λιβύη: «Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότ...

Τι είπε ο Παύλος Μαρινάκης

Μυστήριο καλύπτει ακόμα τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τραγικό δυστύχημα της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη με αποτέλεσμα το θάνατο των 5 Ελλήνων.

Ενδεικτικό είναι πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, δήλωσε πως «ακόμα δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα τι συνέβη».

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Μαρινάκης βρέθηκε καλεσμένος στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και αναφερόμενος στο φρικιαστικό τροχαίο της ελληνικής αποστολής, σημείωσε: «Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα τρομερό αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να το πούμε εμείς με βεβαιότητα.

 Τι συνέβη, τι δε συνέβη ούτε μπορώ εγώ να σας πω πριν γίνει η σχετική έρευνα, πριν δοθούν οι αρμόδιες επίσημες απαντήσεις από το υπουργείο Άμυνας. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι θα γίνει άμεση διερεύνηση των αιτιών και βέβαια του οδηγού. Τι συνέβη, ποια είναι η ευθύνη που οι άνθρωποι αυτοί δεν γύρισαν στην πατρίδα μας μετά από την ανθρωπιστική βοήθεια για την οποία συνέτρεξαν».

Εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και τη συντριβή του για την απώλεια των πέντε ανθρώπων και διευκρίνισε: «Στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής βοήθειας συνέτρεξαν να βοηθήσουν και δεν γύρισαν ποτέ πίσω. Ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των ανθρώπων αυτών».

 Σχετική με την αρχική ελλιπή ενημέρωση σημείωσε: «Ως προς την ενημέρωση, αυτό το οποίο μας λέει το υπουργείο Άμυνας είναι ότι υπήρχε αυτή η ενημέρωση αρχικά από το κράτος της Λιβύης. Δεν υπήρχε η δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας λόγω της κατάστασης που επικρατεί εκεί. Και επειδή δεν κινείται με δημοσιογραφικούς χρόνους ή όρους, όπως αντιλαμβάνεστε, η υπηρεσιακή ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ και από το υπουργείο Άμυνας, υπήρχε η αντίστοιχη ενημέρωση που λάμβανε από τις κρατικές αρχές. Οι άνθρωποι αυτοί κάνουν το καθήκον τους σε πολύ δύσκολες συνθήκες».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις