Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Εκδήλωση αφιερωμένη στο ποιητικό έργο του τραγουδοποιού Θανάση Παπακωνσταντίνου με την Μάρθα Φριντζήλα

Πάτρα: Εκδήλωση αφιερωμένη στο ποιητικό ...

Την διοργανώνει το Ίδρυμα Τοπάλη και θα γίνει αυτό το Σάββατο 16/9/2023 στο αίθριο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου με ελεύθερη είσοδο

Το Ίδρυμα Ι. & Ε. Τοπάλη διοργανώνει, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκη,  εκδήλωση αφιερωμένη στο ποιητικό έργο του τραγουδοποιού Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Η γνωστή τραγουδίστρια, ηθοποιός & σκηνοθέτιδα Μάρθα Φριντζήλα και ο Γιάννης Ζαρκάδης (καθηγητής πανεπιστημίου Πατρών, ποιητής), στίχους του έχει μελοποιήσει ο Θαν. Παπακωνσταντίνου, συνομιλούν με τον Λέων Α. Ναρ με αφορμή το βιβλίο του “Να βρω ξανά του νήματος την άκρη..” με τον διευκρινιστικό υπότιτλο “σχεδίασμα ποιητικής βιογραφίας του Θανάση Παπακωνσταντίνου” και επιχειρούν να μας “βυθίσουν” στον στιχουργικό κόσμο του Θαnice (στον ενικό και με την “αστεία” greeklish γραφή που προσομοιάζει την προφορά της υπαίθρου που χαρακτηρίζει τον τραγουδοποιό).

Η ποιητική παραγωγή του Θανάση Παπακωνσταντίνου αφορά στην διαρκή αναζήτηση για τον πυρήνα της ύπαρξης και ταυτίζεται με τον στοχασμό για την ζωή, τον θάνατο και την διεκδίκηση της ελευθερίας.

Οι Θαnice project θα μας ξεναγήσουν στα μουσικά μονοπάτια που ενώνουν τους δημοτικούς ρυθμούς και τραγούδια με τη σύγχρονη μουσική έκφραση και την νεότερη ποίηση.

Το σχήμα αποτελείται από τους:

-Άντεια Λοτσάρη, τραγούδι

-Πάνο Καββαθά, τραγούδι-κιθάρα

-Σπύρο Μπονέλη, κιθάρες

-Δημήτρη Ρήγα,  μπάσο

-Κωνσταντίνο Τσούκαλη, βιολί

-Γιώργο Μπαράκο, κρουστά

-Σταύρο Ξιούρα, κλαρίνο                                             

Την συζήτηση θα συντονίσει ο Δημήτριος Αβράμης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στις 7 μμ, στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, (Κορύλλων 2, Πάτρα) με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ για το κοινό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture