Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αναβολή των αυτοδιοικητικών εκλογών εξαιτίας των πλημμυρών ζητάει ο Αγοραστός

Αναβολή των αυτοδιοικητικών εκλογών εξαι...

Δύσκολες ώρες για τη Θεσσαλία, η οποία μετράει τις πληγές της μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, που επί τρία 24ωρα σάρωνε τη χώρα μας.

Δύσκολες ώρες για τη Θεσσαλία, η οποία μετράει τις πληγές της μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρία Daniel, που επί τρία 24ωρα σάρωνε τη χώρα μας.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός σε μία πρώτη εκτίμησή του για το μέγεθος της καταστροφής, ξεκαθάρισε ότι θα χρειαστούν περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια ευρώ προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές. "Στον Ιανό απαιτήθηκαν 700 εκατομμύρια. Εδώ χρειάζονται τα τριπλάσια ποσά, αφού έχουν καταστραφεί σπίτια, εργοστάσια, δρόμοι, γέφυρες" είπε.

Όπως ανέφερε: "Οι πιο δύσκολες περιοχές είναι η Καλόγριανα, το Ριζοβούνι το Καματερό, η Μεταμόρφωση, ο Κοσκινάς, η Μαραθέα και ο Βλοχός, όπου θα επιχειρήσουν πολλές δυνάμεις σήμερα, χωρίς να σταματάνε να επιχειρούν στα άλλα που είναι ο Παλαμάς, τα Μεγάλα Καλύβια, η Φαρκαδόνα και διάφορα άλλα χωριά τα οποία χρειάζονται στο Δήμο, σε Δήμους της Καρδίτσας. Και βέβαια γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια της προσωρινής αποκατάστασης κάποιων δρόμων με δεκάδες μηχανήματα, τα οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε διαδικασία διαμόρφωσης μιας των δρόμων".

Όσο για την στάθμη του Πηνειού και αν εξακολουθεί να ανεβαίνει, ο κ. Αγοραστός είπε: "Έχει σταθεροποιηθεί, έχει ανέβει βέβαια η στάθμη του στις πλημμυρικές περιοχές, στις περιοχές δηλαδή εκείνες οι οποίες υπάρχουν για να μπορούν να παίρνουν τα νερά, τα οποία έρχονται και είναι περισσότερα από την κοίτη του ποταμού".

Τέλος, σε ερώτηση των δημοσιογράφων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ.Αγοραστός απάντησε πως δεν μπορούν να γίνουν υπό αυτές τις συνθήκες, ενώ όπως τόνισε θα θέσει το ζήτημα στο υπουργείο Εσωτερικών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις