Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CINEFIL

/

Ο φετινός Χρυσός Φοίνικας των Καννών, "Η Ανατομία μίας πτώσης" στο θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο

Ο φετινός Χρυσός Φοίνικας των Καννών, &q...

Θα προβάλλεται από την Πέμπτη 7 έως και την Κυριακή 10/9/2023 στις 21.45 - Στην προβολή των 20.00 θα παίζεται το παιδικό φιλμ ««Λέιντι Μπαγκ & Κατ Νουάρ: Το Ξεκίνημα

Δύο ταινίες θα προβάλλει το θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο από την Πέμπτη 7/9 έως την Κυριακή 10/9/2023.

Στις 20:00 θα προβάλλεται το παιδικό  φιλμ κινουμένων σχεδίων Γαλλικής παραγωγής 2023 «Λέιντι Μπαγκ & Κατ Νουάρ: Το Ξεκίνημα - Ladybug & Cat Noir: The Movie».

Διάρκεια: 105 λεπτά

Η ταινία θα παίζεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Σκηνοθεσία: Ζερεμί Ζαγκ.

Στην μεταγλωττισμένη κόπια ακούγονται οι ηθοποιοί: Θεοδώρα Παπαϊωάννου, Ανδρέας Κωνσταντινίδης, Χίλντα Ηλιοπούλου, Ανδρέας Ευαγγελάτος, Αλεξάνδρα Λέρτα, Τάνια Παλαιολόγου, Βασίλης Μήλιος, Μιχάλης Κοιλάκος, Δανάη Χριστοπούλου.

Διανομή: Tanweer

Όταν η ντροπαλή Μαρινέτ σώζει τη ζωή του μυστηριώδους Μάστερ Φου, εκείνος τη μεταμορφώνει στη σούπερ ηρωίδα Λέιντι Μπαγκ. Εντωμεταξύ, η Μαρινέτ είναι ερωτευμένη με τον Άντριεν, που και εκείνος έχει μεταμορφωθεί στον σούπερ ήρωα Κατ Νουάρ χάρη στα μάγια του Μάστερ Φου. Παρόλο που κανένας από τους δύο δεν ξέρει το άλτερ έγκο του άλλου, το δίδυμο συνεργάζεται για να αντιμετωπίσει τον νοσηρό Χοκ Μοθ, που δεν είναι άλλος από τον πατέρα του Άντριεν. Θα μπορέσουν οι δυο τους να σώσουν τον κόσμο από τα μοχθηρά σχέδια του Χοκ Μοθ, αλλά και να βρουν την αληθινή αγάπη πίσω από τις μάσκες τους;

Η ταινία την 1η εβδομάδα προβολής της, έκοψε σε 80 αίθουσες πανελλαδικά, 10.376 εισιτήρια.

Στην προβολή των 21:45 από την Πέμπτη 7 έως και την Κυριακή 10/9/2023 θα παίζεται η ταινία «Η Ανατομία μίας Πτώσης - Anatomie D' Une Chute» σε σκηνοθεσία της Ζιστίν Τριέ.

Πρόκειται για ψυχολογικό δράμα Γαλλικής παραγωγής 2023 που τιμήθηκε με τον Χρυσό Φοίνικα στο φετινό Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών.

Παίζουν οι: Σάντρα Χούλερ, Σουάν Αρλό, Μιλό Μασαντό Γκρανέρ, Σαμιουέλ Τάις, Αντουάν Ρεϊνάρ, Τζένι Μπεθ.

Διάρκεια: 150 λεπτά.

Σενάριο: Ζιστίν Τριέ, Αθρούρ Χαραρί

Φωτογραφία: Σιμόν Μποφίς

Μοντάζ: Λοράν Σενεσάλ

Διανομή: Spentzos Film.

Ο Σαμουέλ κείτεται νεκρός στο χιονισμένο έδαφος, έξω από το chalet του. Θανάσιμη πτώση ή δολοφονική ενέργεια; Ο μοναδικός άνθρωπος που βρισκόταν κοντά του κατά τη διάρκεια του μοιραίου συμβάντος ήταν η σύζυγός του. Υπάρχουν στοιχεία που υπονοούν την πιθανή ενοχή της; Οι απαντήσεις θ’ αναζητηθούν στη δίκη της Σάντρα Βοϊτέρ.

Πώς μπορείς ν’ αναζητάς την αλήθεια όταν δεν γνωρίζεις την πραγματικότητα; Είναι ένα καίριο, ύπουλο και πλέον σύγχρονο ερώτημα, για μια εποχή όπου τα social media «δικάζουν» καθημερινά τις ζωές όλων μας. Με έναν αλληγορικό τρόπο, η Ζιστίν Τριέ επιχειρεί εδώ μια κυριολεκτική (φιλμική) «Ανατομία», η οποία εξετάζει ουχί απλά την πιθανή ενοχή της ηρωίδας της, αλλά την «Πτώση» ολόκληρης της κοινωνίας μας, βασισμένη σε ένα από τα πιο συγκλονιστικά (και πρωτότυπα) σενάρια με τα οποία είχε την τύχει να καταπιαστεί το (παγκόσμιο) σινεμά εσχάτως.

Η ταινία στο ξεκίνημα της έκοψε σε 26 αίθουσες πανελλαδικά, 12.583 εισιτήρια.

Τέλος από τη Δευτέρα 11/9 έως και την Τετάρτη 13/9/2023 με ώρα έναρξης 21:00, επανέρχεται στο θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο η ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν «Οπενχάιμερ», προφανώς μιας και λόγω του άστατου, βροχερού καιρού κάποιες προβολές τις προηγούμενες μέρες δεν έγιναν.

Καταλληλότητα: Κ12

Διάρκεια: 180 λεπτά

Κατηγορία: Δράμα.

Παίζουν ο Κίλιαν Μέρφι στον βασικό ρόλο του επιστήμονα και δημιουργού της ατομικής βόμβας, Ρόμπερτ Οπενχάιμερ, και οι Έμιλι Μπλαντ, Ματ Ντέιμον, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Φλόρενς Πιου, Τζος Χάρτνετ, Κέισι Άφλεκ, Ράμι Μάλεκ, Μπένι Σαφντί, Μάικλ Αγκαράνο και Κένεθ Μπράνα, κ.α.

Σενάριο: Κρίστοφερ Νόλαν, ο οποίος είναι και εκ των παραγωγών.

Σε σενάριο και σκηνοθεσία του Κρίστοφερ Νόλαν, το Οπενχάιμερ είναι ένα επικό θρίλερ που σπρώχνει το κοινό στο παράδοξο του αινιγματικού ανθρώπου που πρέπει να ρισκάρει να καταστρέψει τον κόσμο για να τον σώσει. Η ταινία βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ βιβλίο American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer του Κάι Μπερντ και του αείμνηστου Μάρτιν Τζ. Σέργουιν.

Διανομή: Tanweer.

Η ταινία έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία διεθνώς και στη χώρα μας. Πανελλαδικά σε 2 εβδομάδες έχει ξεπεράσει τα 251.027 εισιτήρια. Οι παγκόσμιες εισπράξεις είναι στα 853,5 εκατ. δολάρια σε 7 εβδομάδες προβολής.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ VIVA.GR.

ΣΙΝΕ ΚΑΣΤΡΟ ΡΙΟΥ  

ΤΗΛ. 2610994765

www.cinekastro.wordpress.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Cinefil