Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κακοκαιρία Daniel- Μαγνησία: Εκκενώσεις, απαγόρευση στις μετακινήσεις - Αγωνία για τον αγνοούμενο

Κακοκαιρία Daniel- Μαγνησία: Εκκενώσεις,...

Βιβλική καταστροφή

Πρωτοφανή είναι τα όσα διαδραματίζονται στη Μαγνησία τις τελευταίες ώρες, με το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel να αφήνει πίσω της έναν νεκρό και ανυπολόγιστες υλικές ζημιές, ενώ δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για τις επόμενες ώρες καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν, αν και όχι με την ίδια ένταση.

Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, νοικοκυριά σε Μαγνησία και Σποράδες είναι από το μεσημέρι χωρίς ρεύμα λόγω των προβλημάτων ηλεκτροδότησης, ενώ για τις περιοχές που επλήγησαν από πλημμύρες ενεργοποιήθηκε η Υπηρεσία Copernicus, με τον μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών να καταγράφει ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής στη Ζαγορά Πηλίου, όπου το ύψος της βροχής ως το μεσημέρι της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου έφτασε τα 645 mm.

Την ίδια στιγμή μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους του νομού Μαγνησίας, υπενθυμίζοντάς τους ότι σε ισχύ βρίσκεται η απαγόρευση κυκλοφορίας με εντολή της αστυνομίας λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς μετά τον συναγερμό που σήμανε στο νοσοκομείο Βόλου όπου πλημμύρισε ο χώρος που πραγματοποιείται η διύλιση των φαρμάκων της χημειοθεραπείας, εκκενώθηκε το Γηροκομείο του Βόλου και αναζητείται χώρος να φιλοξενηθούν 50 ηλικιωμένοι.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα, gegonota.news, το ρέμα της Αγίας Παρασκευής παρέσυρε την παλιά πτέρυγα και προκάλεσε σοβαρότατες ζημιές, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανένας ηλικιωμένος. Θα εκκενωθεί και το κεντρικό κτίριο που επίσης βρίσκεται κοντά στο ρέμα και θα παραμείνουν μόνο οι ηλικιωμένοι που διαβιούν στην τρίτη πτέρυγα.

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί αυτή την ώρα στο Γηροκομείο με τη διοίκηση του ιδρύματος να προσπαθεί να εξασφαλίσει στέγη στους ηλικιωμένους σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Εκκενώθηκε το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής
Νωρίτερα, την εκκένωση του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής αποφάσισαν από κοινού ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, καθώς η κακοκαιρία Daniel είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Στόχος η προστασία των 6 εργαζομένων και 2 πληρωμάτων ΕΚΑΒ.

Για την απρόσκοπτη παροχή των ιατρικών υπηρεσιών δημιουργείται προσωρινή δομή στο δημαρχείο της Αργαλαστής σε συνεργασία με τον Δήμο, ενώ άμεσα εκδίδεται ανακοίνωση για την προσωρινή παροχή πρώτων βοηθειών στο δημαρχείο.

Διευκρινίζεται ότι στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής παραμένει πυροσβεστικό όχημα για την συνεχή άντληση των υδάτων, ενώ μετά την ομαλοποίηση της κατάστασης αναμένεται να επιστρέψουν με ασφάλεια στο Κέντρο Υγείας.

Αγωνία για τον 42χρονο που αγνοείται
Εξανεμίζονται οι ελπίδες όσο περνούν οι ώρες και πέφτει το σκοτάδι για τον εντοπισμό του 42χρονου, ο οποίος εξακολουθεί να αγνοείται.

Ο άτυχος άνδρας παρασύρθηκε από ρέμα στην Αγία Αικατερίνη και μέχρι αυτή την ώρα αναζητείται.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις