Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νέος Πρόεδρος της Διεθνούς Οργάνωσης για το Νερό στους αρχαίους Πολιτισμούς

Νέος Πρόεδρος της Διεθνούς Οργάνωσης για...

Ο Πρόεδρος του ΕΑΠ Γιάννης Καλαβρουζιώτης

Ο καθηγητής του ΕΑΠ Ιωάννης Καλαβρουζιώτης μετα από ψηφοφορία των μελών της Διεθνούς Οργάνωσης για το Νερό (IWA), που ασχολούνται με το νερό και τα απόβλητα στους αρχαίους πολιτισμούς, αναδείχθηκε Πρόεδρος με ποσοστό 73,33%, αναφέρει ανακοίνωση.

Όπως επισημαίνεται:

"Η ομάδα των ειδικών της IWA για το νερό στους αρχαίους πολιτισμούς είναι αφιερωμένη στην αποκάλυψη της τεχνολογικής κληρονομιάς στους αρχαίους πολιτισμούς παγκοσμίως προκειμένου: (α) να βοηθήσει να γίνουν ορατά τα υπόλοιπα υδροτεχνολογιών, (β) να περιγραφούν και να αξιολογηθούν, (γ ) ανάπτυξη νέων βιώσιμων συστημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης με βάση τις παλιές αρχές και τη σημερινή γνώση και υποδομή και (δ) δημιουργία μνημείων έμπνευσης για το μέλλον του νερού.

Οι περισσότερες από τις αρχαίες υδροτεχνολογίες ήταν αποκεντρωμένες, οικονομικά αποδοτικές, φιλικές προς το περιβάλλον και εξαιρετικά βιώσιμες.

Ο νέος Πρόεδρος διαδέχεται στην προεδρία τον Δρ. Ανδρέα Αγγελάκη και είναι σημαντικό ότι η Χώρα μας  συνεχίζει να διατηρεί την προεδρία στην διεθνή αυτή επιστημονική ομάδα.

 Ο καθηγητής Καλαβρουζιώτης ευχαριστώντας τα Μέλη της ΙWA για την εξαιρετική τιμή της εκλογής του τονίζει ότι ‘Η αρχαία σοφία πρέπει να γίνει πράξη με τη δημιουργία ευαισθητοποίησης, την ανάληψη έρευνας πολιτικής και την άσκηση πίεσης για να επιφέρουμε αλλαγές στην πολιτική όπως απαιτείται, έτσι ώστε οι πρακτικές διαχείρισης νερού και λυμάτων να βελτιωθούν περαιτέρω. Είναι καιρός να σκεφτούμε τη διαχείριση του πλήρους κύκλου του νερού, διερευνώντας το παρελθόν. Στόχος μας είναι μέσα από δράσεις, συνέδρια, προγράμματα να προσπαθήσουμε όχι απλά να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες αλλά και να τους διδάξουμε το πόσο πράγματι φιλικές και αειφόρες ήταν οι αρχαίες τεχνολογίες του νερού και των αποβλήτων στους αρχαίους πολιτισμούς".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις