Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αυτή η χώρα απαγορεύει τις λέξεις "ομοφυλοφιλία" και "φύλο"

Αυτή η χώρα απαγορεύει τις λέξεις "...

Λέγοντας πως ο "σωστός" όρος είναι "σεξουαλική παρέκκλιση"

Η επίσημη ρυθμιστική αρχή των Μέσων Ενημέρωσης του Ιράκ διέταξε όλα τα Μέσα που δραστηριοποιούνται στο αραβικό κράτος να μην χρησιμοποιούν τον όρο "ομοφυλοφιλία" και αντ' αυτού να χρησιμοποιούν τον όρο "σεξουαλική παρέκκλιση", δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η Επιτροπή Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (CMC) του Ιράκ εξέδωσε νέες οδηγίες προς τα μέσα ενημέρωσης και τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, διατάσσοντας να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τη λέξη “ομοφυλοφιλία” όταν συζητούν για ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και να μιλούν αντ’ αυτού μόνο για “σεξουαλική παρέκκλιση“.

Η CMC πρόκειται επίσης να λογοκρίνει τη λέξη “φύλο” και να απαγορεύσει σε όλες τις τηλεφωνικές και διαδικτυακές εταιρείες που έχουν άδεια λειτουργίας στη χώρα να τη χρησιμοποιούν.

Οι αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι η κίνηση αυτή αποσκοπεί στη διαφύλαξη των λεγόμενων "κοινωνικών αξιών" και στην διατήρηση της "δημόσιας τάξης".

Όπως γράφει το Reuters, μέχρι στιγμής δεν έχουν δημοσιευθεί συγκεκριμένες ποινές για την παραβίαση της σχεδιαζόμενης πολιτικής, αλλά αναμένεται ότι οι ποινές θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν βαριά πρόστιμα.

Ενώ το Ιράκ δεν απαγορεύει ρητά την ομοφυλοφιλία, οι ρήτρες περί δημόσιας αντίληψης και ηθικής στον ποινικό του κώδικα σημαίνουν ότι τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στοχοποιούνται συστηματικά.

Ένα νομοσχέδιο για την απαγόρευση της ομοφυλοφιλίας κατατέθηκε στο κοινοβούλιο τον περασμένο μήνα από τον αναπληρωτή επικεφαλής της επιτροπής νομικών υποθέσεων, Mortada Al-Saadi, ο οποίος κάλεσε τον πρόεδρο του Συμβουλίου των Αντιπροσώπων Mohammed al-Halbousi να το θέσει στην ημερήσια διάταξη, κατά τη διάρκεια της νομοθετικής περιόδου που αρχίζει τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τον Δείκτη Ισότητας της ομάδας υπεράσπισης της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας Equaldex, ο οποίος κατατάσσει τις χώρες με βάση τη ΛΟΑΤΚΙ+ ισότητα, το Ιράκ βρίσκεται στην 176η θέση ανάμεσα σε 197 χώρες.

Τα στοιχεία που συλλέχθηκαν πέρυσι δείχνουν ότι μόλις το 2% του πληθυσμού “υποστηρίζει την ομοφυλοφιλία“, ενώ το 55% αντιτίθεται σε αυτή. Οι υπόλοιποι αρνήθηκαν να απαντήσουν ή ισχυρίστηκαν ότι δεν γνωρίζουν για τι πρόκειται.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις